LR Defender ve Amortisörleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nordic1903 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,710

nordic1903

Grizzly Bushcraft
Yer
Kavacık - Istanbul
Web
www.imageresim.com
Sn Defender Üstadlarım ;

Uzun zamandır dikkatimi çeken bir parça var..Aşağıdaki fotoğrafta da göreceğiniz üzere bir amortisör bu..En azından ben öyle sanıyorum ;D ;D ;D

Defender'larımızın azıcık rahatsız oldukları bir gerçek..Bu parça konforumuzu biraz arttıran bir özelliktemidir ? Yoksa yürüyen aksamda farklı bir role mi sahiptir ?

Saygılar

Cenk

costate13.jpg

Etiketler
Ynt: LR Defender ve Amortisörleri

Selamlar, söylediğiniz parça direksiyon amortisörü ve tüm defenderlar da bulunuyor...

İllaki vardır, yalnız bu araçta oldukça açıkta duruyor gibi. Sanırım karter koruyucusunun olmayışından...

veteran' Alıntı:
her araçta var mı?

hiç dikkatimi çekmedi benim defenderda da vallahi ya:smiley:

O amortisör olmasa bütün engebeleri kollarınızda ve omuzlarınızda hissedersiniz herhalde :smiley:

ilkakdeniz' Alıntı:
ben sadece hidrolik direksiyonlu araçlarda var zannederdim hep...

Arkadaşlar olaya şöyle açıklık getireyim..Sabah benim aracın altına baktım.Cidden bende de var ;D ;D ;D Bugüne kadar farketmemişim..Fakat bu fotoğraftaki kadar dikkat çekici olmamasının nedeni tamamen markasından ve renginden..Bendekinin OTOKAR olduğunu sanıyorum.Fotoğraftaki aracın amortisörü SUPERGAS sanırım..

nordic1903' Alıntı:
Arkadaşlar olaya şöyle açıklık getireyim..Sabah benim aracın altına baktım.Cidden bende de var ;D ;D ;D Bugüne kadar farketmemişim..Fakat bu fotoğraftaki kadar dikkat çekici olmamasının nedeni tamamen markasından ve renginden..Bendekinin OTOKAR olduğunu sanıyorum.Fotoğraftaki aracın amortisörü SUPERGAS sanırım..

Sizin aracınız hidrolik mi?

Cenk bu konuda çok sanşlıymışsın. Güle güle kullan. Bu amortisör bu renkli olunca dikkat çekmiş.. :D

bu amörtisörün araç arazide iken ani çarpmaları hafiflettiğini ve direksiyonun ani toparlamamasını sağladığını zannediyorum

nordic1903' Alıntı:
Sn Defender Üstadlarım ;

Uzun zamandır dikkatimi çeken bir parça var..Aşağıdaki fotoğrafta da göreceğiniz üzere bir amortisör bu..En azından ben öyle sanıyorum ;D ;D ;D

Defender'larımızın azıcık rahatsız oldukları bir gerçek..Bu parça konforumuzu biraz arttıran bir özelliktemidir ? Yoksa yürüyen aksamda farklı bir role mi sahiptir ?

Saygılar

Cenk
merhaba aracın direksiyonu mekanikte olsa hidrolikte olsa bu amortisörün kesinlikle olmasında fayda var...asfaltta veya arazi şartlarında ani dalmalara engel olur (tabi başka yerlerde boşluk yoksa)yoldaki bozuklukları ve tıkırtıları üzerine çeker direksiyonda hissetmezsiniz....EN ÖNEMLİSİDE o ufak dediğimiz tıkırtılar büyüklere zaten birşey demiyorum yavaş yavaş direksiyom kutunuzu bozmaya başlar bu yüzden kesinlikle takılmalı.... saygılar...

Oktay bey ;

Benim araçta varmış zaten:smiley: Siyah olduğu için farketmemişim..Azıcık araştırma yaptıktan sonra ilk fırsatta Old Man Emu marka amortisör takıp aracın direkson aksamını daha da rahatlatmayı düşünüyorum.

Paylaşımınız için teşekkürler..

Cenk

cenk selam

ben sana bununla iligli bir link koymuştum acaba hatırlıyor musun?

bayram evveli sipariş verme durumum var ama siteyi bulamıyorum bir türlü:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,715
Kaydolan Son Üyemiz
Turker.E

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR