LR Hidrolik Direksiyon

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tutrakan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,634

tutrakan

Yeni Üye
LR Defender'larda hangi yıldan itibararen hidrolik direksiyon takılmaya başlandı. Aracı kullanma imkanı yok ise, nasıl anlayabiliriz.

Etiketler
Ynt: LR Hidrolik Direksiyon

Defender'ların hid.direksiyon olarak çıkış tarihini bilmiyorum. TR'de ikinci el olarak satılan Def'lerde yıla bakarak karar vermek pek sağlıklı olmasa gerek. Aşağıdaki resim sağdan direksiyonlu bir Discovery'nin hidrolik direksiyon kutusu. Def'lerinki de hemen hemen aynısı. İç yapılarında farklılık var. Buna benzer bir direksiyon kutusu görüyorsanız; araç hidrolik demektir.
[attachment=1]

PAS-BOX---DISCOVERY-II.jpg

Bu arada, asagıdaki sitede, 1990 yılından itibaren hidrolik olduğu belirtilmiş. Sitedeki bilgi Ne kadar doğrudur bilemiyorum??

Land Rover Defender

Versions with the three doors have wheel base of 90 inches, with five doors -110 inches. In 1990, there 4-door-up "Taekvondo sayz" wheel base of 130 inches. In the same year, and car knock awarded own name - Defender. As standard, there are hydraulic power steering and drive.

http://land-rover-review.blogspot.com/2007/08/land-rover-defender-review.html

Bende otokar üretimlerinde 1993 diye biliyorum ama o tarihte opsiyonel olabilir isteyene yani

selamlar,
peki sonradan hidrolik direksiyona cevirmek uygunmudur? sorun yaratirmi? maliyeti nedir nerelerden nasil tedarik edilir???

büyük_okyanus' Alıntı:
selamlar,
peki sonradan hidrolik direksiyona cevirmek uygunmudur? sorun yaratirmi? maliyeti nedir nerelerden nasil tedarik edilir???
Çevirmede hiç bir sorun olmaz tabi bilen bir ustanız ve dogru parcaları kullanırsanız....

Nakşi ustaya iş yaptırdıgınıza gore ankarada sıze bu konuda yardımcı olması acısından bı adres verıcegım...

Özüpek Otomotiv
Halik Özüpek 0312 395 67 09-10-11
İvedik Organize Sanayi 35. cad. Altın Örnek koop. No:106 Ostim
mail: ozupek@ivedikosb.org.tr

Burdan iştediğiniz parcayı temin edebilirsiniz ayrıca pahallı olan parcaları kendileri uretip daha ucuza satıyorlar ben cok alısverıs yaptım cok menunum kendılerınden hıdrolık dıreksıyon parcalarını burdan temın edebılırsınız kendı yapımları parcaları ıle tabıkı....

Satılık araç ilanlarında: aracın orjinal ingiliz oduğundan bahsediliyor ve bu araçlardan 93-94 model olanlar var fakat araçlar genelde hidrolik direksiyon değil. Demekki hid. direksiyon modelle pek alakalı değil genelde opsiyonel olarak üretilmiş.

beyrun bey cok cok tesekkur ederim yarin bi arayacagim verdiginiz adresi. nak$i ustayi taniyorsunuz sanirim kesndisi bu isin piri bence tabiki cok menmunum kendisinden o yeni defender bile imal eder ama kaporta kismini
tekrar tesekkurler beyrun kardesim.

büyük_okyanus' Alıntı:
beyrun bey cok cok tesekkur ederim yarin bi arayacagim verdiginiz adresi. nak$i ustayi taniyorsunuz sanirim kesndisi bu isin piri bence tabiki cok menmunum kendisinden o yeni defender bile imal eder ama kaporta kismini
tekrar tesekkurler beyrun kardesim.

Evet nakşi ustayı bilirim bir işim düsmedi daha ama ustalıgı 1 numaradır...
Egerki mekanik olarak bir usta arıyorsanızda size engin abiyi önerecegim
Engin Urgancı kendisi ingiliz kemal diye bilinen land profu kemal ustanında oğludur..
Engin Urgancı
03122783736

selamlar beyrun kardesim tekrar tesekkur ederim hidrolik direksiyon icin aradim uygun bir zamanda gitmeyi dusunuyorum ama su anda beni biraz asiyor zaman var bu is icin yani mekanik icinde cafer ustada cok iyi ama önerinizi ihtiyacim dogrultusunda mutlaka degerlenmdirecegim emin olun
size cok cok tesekkur ederim ilginzden dolayi

büyük_okyanus' Alıntı:
selamlar beyrun kardesim tekrar tesekkur ederim hidrolik direksiyon icin aradim uygun bir zamanda gitmeyi dusunuyorum ama su anda beni biraz asiyor zaman var bu is icin yani mekanik icinde cafer ustada cok iyi ama önerinizi ihtiyacim dogrultusunda mutlaka degerlenmdirecegim emin olun
size cok cok tesekkur ederim ilginzden dolayi
Ben teşşekür ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu kolay gelsin...
ama bence herşeyden önce hidrolik direksiyon.... cok etkiliyor gercekten arac resmen kuş gibi hafif geliyor manevra artıyor sanki...
insan 'neden bu zamana kadar yaptırmamısım' dıye hayıflanıyorsunuz kendı kendınıze :smiley:....

selamlar,
öncelikler konusunda kesinlikle size katiliyorum hidrolik direksiyon olmazsa olmaz özellikle 2 ton üzerinde 4x4 bir arac icin
ama ben dusunceme gore mekanik yuruyen motor kaporta boya ve yok sayabilecek sekildeki dosemesini ve elektrik sistemini yeniledim tamamen
simdi sira direksiyonu, koltuklar, winch, ve eger ekonomim dahada duzelirse difransiyel kiliti arkaya.
bakalim simdilik bu sekilde binmek zorundayim sanirim.
tekrar tesekkur ederim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,031
Kayıtlı Üye Sayımız
166,775
Kaydolan Son Üyemiz
rouge7336

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR