Devlet denetleme ve onay yetkisini sadece TUV e mi verdi yoksa TUV standartlarina mi ?Bir de bunu sorgulamak gerek.TUV tarafindan akredite olmus bir denetleme istasyonu da bence pekala muayene yapip onay verebilir.Tabi devlet TUV akreditasyonununu hangi kurumlarin denetimine vermis buna bakilmali.. Bilgi
olislerin uygulamada kullandigi alkolmetrelerin dahi kalibre olmasi gerekmektedir.Kalibrasyon suresi gecmis veyahut kalibrasyon sertifikasi bulunmayan cihazlarin cezai mueyyidede kullanilabilirligi yoktur.
Bence asil onemli olan sey aracin gercekten karayollarinda seyretmeye elverislilik durumu, bizde yapilan halen bu degil, gorevli aracin neresini, neden kontrol ettiginin %100 bilincinde degil, bunu son muayenede bizzati tecrube ettim ve cok uzuldum.Aramizda gecen bir diyalekti size aktarayim.
Gorevli:Abi bu arac kac kisilik
Ben:Yatma kapasitesini mi, seyahat kapasiteni mi soruyorsunuz?
Gorevli:??Yok abi ruhsatta 3 yaziyorda burada 6-7 kisi seyahat edebilir..??
Gorevli:Abi aracta LPG tanki var bu arac ruhsatta LPG li gorunmuyor agir kusur..
Ben:O LPG tanki aracin orjinalinde var Alman Hymer firmasi 1984 yilinda takmis ve arac icerisinde 4 adet LPG ile calisan cihaz var bunlarin arasinda motor yok, al bu da bu aracin katalogu tankin projesini de gorebilirsin..
Gorevli:??
o yuzden ne konusulsa bos..