Macahel (Camili) Yürüyüş Rotası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rangertr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,710

rangertr

what we do in our lives, echoes in eternity!..
Yer
istanbul
Web
www.sanpaotomasyon.com
Mrb,

ben yeniyim buralarda. trekking felan deyince asla unutamam evelsi sene yazin tatil niyetine macehal (camili) turu yapmistik. km'lerce yuruyuz. yaylalarda yatis kalkis, 3000m'lerde gollere gitmeler selalelerin altina girmeler gurcistan sinirindaki tertiple muhabbetler arilarin sunni vede fenni dollenmelerini izlemeler daha neler neler...

Ekte Garmin formatında GPS kayıtları mevcuttur...

Ekli dosyalar

• Artvin.gdb
    16.8 KB · Görüntüleme: 823

Etiketler
Ynt: Macahel (Camili) Yürüyüş Rotası

ne mutlu size, çok ama çok gitmek isterim...
camili'nin ana yolu, gürcistan'dan gelir, kışın maçahel "stop" ...

neden diyorum, bana göre ülkemizin en en izole bölgesi..
yani suni muahabbet yok.. herşey tabii..

kulakları çınlasın, bi marangoz ustam vardı, camili'li..
bana bal getirmişti, bal ama "araklama" bal....
çıkıyorlar ağaca tabii kovandan afirikliyorlar..
var yaa dostlar, hayatımda böyle bal yemedim..

inşallah biz de gideriz... sevgiler..

gökhan

evet. kafkas arisi safkan kalabilmis belki de tek turmus cunku bolgeye disardan ari girisi mumkun degilmis jeolojik yapidan...

ben orda dedim ki muhtara, baba bak dedim biz istanbulluyuz anlamayiz bal diye sekeri itelemesinler bize dedim... guldu, yok abi dedi seker burda parayla satilir orman gulleri ise bedava millet manyak mi seker kullansin!!! saliyoruz arilari toplayip geliyolar. harbiden de orman yuruyuslerinde heryer orman gulu tabi onlar aci zehirli yenmez ama orman cilekleri yok mu... hayatimda yemedigim gormedigim kadar...

walla bal mukemmeldi. hele yaylalarda yedigimiz sarmalar dolmalar kahvaltilar hepsi super super SUPER. henuz hormon ticareti baslamamis tabi oralara!.. E, bi de GPS'le gitmisim oralara, keyfe bak...

agbilgic' Alıntı:

camili'nin ana yolu, gürcistan'dan gelir, kışın maçahel "stop" ...
gökhan

Ha bir de;
2 gruptuk. yani şöyle bir 15 kişi total falan... bir minibüs her biri ayrı köylerden şöyle 7-8 kişiyi topladı geldi akşamına "yaşlılar korosu". En gençleri ben diyim 45 sen de 55 yaşında. ama en yaşlısı 86 yaşındaydı. bu abiler oturup enstrumansiz hep bir ağızdan COK SESLI muzik yaptilar folklor oynadilar hem de o zor kafkas kokan hareketleri... ben daaldim. budur.

kisin Turkiye uzerinden ulasim yol kağpandigi icin saglanamadigindan herkes gurcistan uzerinden donup tekrar Turkiyeye ulasiyor kisin! :smiley:

Macahel benimde görmek istediğim yerlerden biri
Burdan okuyunca muhteşem bir tatil yapmışsınız gibi görünüyor. valla ayaklarınıza sağlık
fotograflarınıda görebilirmiyiz

rangertr' Alıntı:
kisin Turkiye uzerinden ulasim yol kağpandigi icin saglanamadigindan herkes gurcistan uzerinden donup tekrar Turkiyeye ulasiyor kisin! :smiley:

İsmin hatırlayamadım ama belgesel tarzı bir programda izlemiştim...Hasta birini hastahaneye götürmek için 20-30 kişilik kalabalık bir grup binbir güçlükle ve ağaçlardan yaptıkları kızakla engebeli araziden ilerleyerek sınırdan Gürcistan'a geçmiş ve tekrar birbaşka noktadan (isimlerini hatırlamıyorum) Türkiye'ye giriş yapmışlardı...İzlediğimde çok şaşırmıştım...

Paylaşımınız içinde teşekkürler ayrıca...

ya canlar çıldırtmayın beni, Allah Allah ...........

buranın methini çok duydum, ne mutlu ne mutlu gezenlere..
inşallah bize de düşer...

Camili var yaa, süper; insanları daha sağlam.. bakın onu iyi biliyorum..
(Artvin, Gürcistan sıkıdır, korkmayın, çok iyi olurlar, ayrıca medeni adam gibi adamlar..)

sevgiler,

Sedat'ım Macahel bildiğim Mart - Nisana kadar kapalı, millet kavanozda..

Gökhan

yol' Alıntı:
Özgür, fotoğraf yok mu yahu hiç :smiley:

war! olmazmi?! 2GB kadar total! :D :D :D

hocam var da yeni gelen biri olarak ukalalık yapmak en son isteyeceğim şeydir ve fakat bu photobucket falan beni bozdu; desen ki "arkadaş bu siteye jpg formatinda ve de buyukluğu mesela 200kB'ı geçmeyen resim upload edilebilir" falan vede mesajı yazarken attach butonu olsa mesela kolay olurdu...

agbilgic' Alıntı:
ya canlar çıldırtmayın beni, Allah Allah ...........

buranın methini çok duydum, ne mutlu ne mutlu gezenlere..
inşallah bize de düşer...

Camili var yaa, süper; insanları daha sağlam.. bakın onu iyi biliyorum..
(Artvin, Gürcistan sıkıdır, korkmayın, çok iyi olurlar, ayrıca medeni adam gibi adamlar..)

sevgiler,

Sedat'ım Macahel bildiğim Mart - Nisana kadar kapalı, millet kavanozda..

Gökhan

yaw ben bilmezdim iki şeyi;
1. Artvin'de trafik lambaları yok! :D
2. Artvinde okuma yazma oranı %100 (sanırım tek il) mesela bizi dağların tepelerin üzerinde gezerken yanımıza aldığımız yerel rehber bir çobandı ve üniversitede okuyormuş, yazın gelip de işte yayla koyun çayır çimen... ööle yani. helal dedim. öyle kızlar okumaz falan... yok öyle bişii...

rangertr' Alıntı:
hocam var da yeni gelen biri olarak ukalalık yapmak en son isteyeceğim şeydir ve fakat bu photobucket falan beni bozdu;
Paşam gönder sen bana ben hallederim ;)

rangertr' Alıntı:
yaw ben bilmezdim iki şeyi;
1. Artvin'de trafik lambaları yok! :D
2. Artvinde okuma yazma oranı %100 (sanırım tek il) mesela bizi dağların tepelerin üzerinde gezerken yanımıza aldığımız yerel rehber bir çobandı ve üniversitede okuyormuş, yazın gelip de işte yayla koyun çayır çimen... ööle yani. helal dedim. öyle kızlar okumaz falan... yok öyle bişii...
Okuma yazma oranı açısından tek değil ama sanırım üniversite mezunu açısından ilk sırada geliyor. Bu arada Artvin'e gittiysen universitenin gençler için bir kaçış hatta kurtuluş olduğunu da anlamışsındır :smiley:

Macahel'e Posof yoluna saparak mı gidiliyor? Yani bu kardan kapanan yol Posof'u Artvin ve Ardahan'a bağlayan yol mu? yoksa köyün yolu mu?

evet arkadaslar iste birkac resim derleyebildim...

DSC00069.jpg

super dag cilekleri! :D

DSC00077.jpg

gol olayi. biz arkadasla bu gole kayikla acildik. fena sisbastirdi walla gps'e baka baka donduk geri. :D

DSC00086.jpg

aksam yakilan ates...

DSC00224.jpg

buzlu gol. 3000m ye yakin kotta yazin ortasinda icinde buzlkar yuzen bir gol. girenler de oldu!!!

DSC00004.jpg

arilarin sunni dollenmesinden bir kesit

DSC00129.jpg

selale. 49m'den dokuluyor. mgh = 1/2 m v^2 den kabaca 100km/h ile dokulmesi lazim! ;)

DSC00146.jpg

ve ben bu selalenin altina girmez miyim?.. soldaki ben. ama o yuksekten dokulen su hic de karsidan gorundugu gibi "hos bir dus" etkisi yaratmiyor bayaa acitiyor!:D

DSC00202.jpg

dagda bi cocuk. coraba dikkat!! :D

DSC00087.jpg

efm acemi fotoculugumuzla en artistik foto denemiz bu kadar oluyor...

DSC00191.jpg

guzeldi... gercekten guzeldi...

herkese öncelikle merhaba. dendiği gibi gitmeyenlere şiddetle tavsiye edebileceğim bir yer. saklı cennet olarak anılan bir yer ki ben her hafta sonu elinden geldiğince gezen ve yeşilin her tonunu görmeye alışkın biri olmama rağmen macahel de yeşilin en güzel tonlarını görmeniz mümkün. hele ki gideceğinzi yaylaların yol güzergahı ve o eşsiz ladin ormanları insanı büyülüyor. insanları deseniz çok sıcakkanlı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,920
Kayıtlı Üye Sayımız
166,946
Kaydolan Son Üyemiz
hnscl198

Çevrimiçi üyeler

Geri