Macera Cumhuriyeti'nden Hiçbir Şey Almayın

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan janissary Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,010
J

janissary

Ziyaretçi
26 Ekim 2011'de Ankara Armada AVM'deki Macera Cumhuriyeti/Adventure Republic mağazasından affınıza sığınarak 160 TL vermek suretiyle Millet marka bir pantolon aldım. Bu pantolonu ilerleyen 3 veya 4 pazar günü doğa yürüyüşlerinde giydim. Kumaşı üzerinde ilk başta belli belirsiz bir deformasyon oluşmaya başlamıştı. Son kez giyip akşam eve geldiğimde kumaşın rezil olduğunu gördüm. 12 Aralık 2011'de aldığım mağazaya gidip ürünü iade etmek istedim. İncelemeye göndereceklerini ve beni bilgilendireceklerini söylediler. Kendilerinden bir daha haber alamadım. 3 kez telefon edip bilgi istedim ve her seferinde "Aa evet ben şimdi merkeze sorup size döneceğim" diye cevap verdiler ve kimse bana dönüş yapmadı. Nihayet 4-5 gün önce evimi arayıp iade isteğimin reddedildiğini bildirmişler. Bugün gidip pantolonu mağazadan aldım. Kullanıcı hatası olduğunu söylediler fakat hatam neymiş diye sorduğumda cevap veremediler. Muhtemelen yıkama ya da ısı sebebiyledir diyerek geçiştirdiler. Bütün giysileri 30 derecede yıkayan ve polyester kumaşa ütü basmayacak kadar kafası çalışan biri olarak mağdur olduğumu düşünüyorum. Beni bir aydır peşinizde koşturdunuz, dayanıksız bir panolon için dünyanın parasını verdim, bu 160 liralık biz hizmet değil dediğimde çalışan omuz silkti ve umursamadı bile.

Aşağıdaki fotoğrafta kumaştaki deformasyonu görebilirsiniz. Sadece bacakların birbirine sürtündüğü iki noktada deformasyon var ve korkuyorum ki bu her giyişimde kumaşın kalanına yayılacak. Bunun yıkama ya da ısı ile oluşmayacağı bence gayet bariz. Sürtünme olan yerlerde kumaş dayanıklı değil. Hatalı bir kumaş tasarımı yapılmış. Yine de iade edemedim. Pazartesi gibip tüketici hakem heyetine başvuracağım. Umarım olumlu bir sonuç alırım. Ayrıca Millet'e e-posta gönderip ürünlerinin kalitesini ve distribütörlerinin tavırlarını şikayet edeceğim. Burada da siz diğer tüketicilerle başımdan geçenleri paylaşıyorum...

Uzun lafın kısası Millet pantolonum adi çıktı, bu markayı kullanmamanızı öneriyorum. Adventure Republic/Macera Cumhuriyeti ise pantolondan bile adi bir davranış sergileyerek müşteriyi hiç umursamadığını gösterdi. Buradan alışveriş yapmaya kalkarsanız çıkabilecek bir sorunda ortada kalacağınızı bilerek yapın.

[attachment=1]

Ekşi Sözlük'teki son 4 yorumu da buraya taşıyıp nasıl bir firma ile karşı karşıya olduğumuzu pekiştirmek istiyorum:
"yeni sezon" olan ve henuz gelmemis, bayramdan sonra "belki" gelecek bir ceketi internet magazasinda "stokta" olarak eklemekten cekinmeyen bir dukkan.
son zamanlarda kendini bozmus firma. nette stokta gorunen, odemesini yapıp 3 gün kargodan gelmesini beklediginiz bir urunun, aslında başkasına ayırtıldığını eğer musteri gelip almazsa size verilebilecegini soyleyen bir musteri hizmetleri personeline sahiptir. ustelik, ayırtan arkadaş alırsa ne olacagını sordugunuzda aldıgınız cevap 2 dakikalık sessizlik. ilginc.
bir mağazadaki görevli kendi markasını satmak için başka markalara bok atıyorsa, olay bitmiş demektir.
sen kendi markanı anlat, bırak da ben karar vereyim...
ikinci el botu dükkandan satıyormuş gibi taksitle satabilen ama başka bir şubeye göndermesini rica ettiğinizde kabul etmeyen, bunun neden olduğunu sorduğunuzda da sizi terbiyesizce başından savan bir çalışana sahip outdoor mağazası.

Millet Pantolon.JPG

Etiketler
Ynt: Macera Cumhuriyeti'nden Hiçbir Şey Almayın

Acaba sahte ürün gibi bir durum mu söz konusu ? Millet outdoor giyim de kendini kanıtlamış bir marka, böyle hatalı bir ürünü piyasaya sürmüş olmaları beni şaşırttı.

karkurdu' Alıntı:
Acaba sahte ürün gibi bir durum mu söz konusu ? Millet outdoor giyim de kendini kanıtlamış bir marka, böyle hatalı bir ürünü piyasaya sürmüş olmaları beni şaşırttı.

Macera Cumhuriyeti Millet'nin Türkiye dağıtıcısı. Eğer dağıtımını yaptığı ürünün sahtelerini araya sıkıştırıyorlarsa durum çok daha feci demektir.

janissary' Alıntı:
Macera Cumhuriyeti Millet'nin Türkiye dağıtıcısı. Eğer dağıtımını yaptığı ürünün sahtelerini araya sıkıştırıyorlarsa durum çok daha feci demektir.

gerçekten milletin çok iyi bir marka olması gerekir bacakların sürtmesinden dolayı pantolonun aşınması çok saçma yani outdoor pantolon bu. İşte bu tarz işletmeler hem sizi sinir ediyor hemde zamanınızı çalıyor başka bişey değil umarım bir sonuca varırsınız...

sık kullanılanlar listemde alışveriş yapmak için tuttuğum ve takip ettiğim bu firmayı böylelikle hayatımdan silmiş oldum hatta birde sizin için bir tepki formu doldurup yolladım. İnsanlara nasıl davranılması gerektiğini bence iyi bir şekilde öğreneceklerdir umarım sonuç alırsınız.

geçmiş olsun.
görüntü ısıya maruz bırakılmış havası veriyor.
tekstilciyim kumaştan biraz anlarım. bizde kızlar bazen ütüyü kızdırıp polyester malzemelere basınca aynı deformasyon oluyor. acaba faaliyetten sonra soba/ufo karşısında ısınmaya çalışırken olmuş olabilirmi? veya kurusun diye radyatöre asıldı o da olabilir.
gerçi uzaktan kumaşı alıp incelemeden tahmin yürütmek yersiz. tekrar geçmiş olsun.

Ben Millet'in üretim hatası yapacağını pek sanmıyorum , depolama sırasında veya mağazada sergilenirken sıcağa maruz kalmış olabilir , siz kullanırken dağılmıştır yada Belgen'in dediği gibidir.

Aynen benim arkadaşımda Lorpe polar çorap yakmıştı ısınayım derken :smiley: .

Geçmiş olsun. Millet iyi bir markadır da maceracumhuriyeti ile ben de sorun yaşadım. Çok takipçi bir firma değil. Yoksa Millet ürünleri iyi. Termal içlikleri üzerine de tanımam.

belgen' Alıntı:
geçmiş olsun.
görüntü ısıya maruz bırakılmış havası veriyor.
tekstilciyim kumaştan biraz anlarım. bizde kızlar bazen ütüyü kızdırıp polyester malzemelere basınca aynı deformasyon oluyor. acaba faaliyetten sonra soba/ufo karşısında ısınmaya çalışırken olmuş olabilirmi? veya kurusun diye radyatöre asıldı o da olabilir.
gerçi uzaktan kumaşı alıp incelemeden tahmin yürütmek yersiz. tekrar geçmiş olsun.

Katılıyorum görüşlerinize sanki bölgesel olarak ısıya veya kimyasala maruz kalmış gibi görünüyor ama yinede yakından incelemeden bir şey söylemek yararsız. Tavsiyem bulunduğunuz ilçenin kaymakamlığındaki tüketici hakem heyetine dilekçe ve ürün ve faturası ile başvurmanız. Bilirkişiye inceletiyorlar ve varsa bir hata yaptırım gücü ile hakkınızı alabiliyorsunuz.

geçmiş olsun

Millet in bilinen bir marka olması bazı ürünlerde hatalı üretim yapmayacağı anlamına gelmez.Elbiseden arabaya ,el fenerinden ayakkabıya kadar dünyaca ünlü pekçok markanın hatalı üretimleri olmuştur hala da oluyor.

Dünya çapında bir marka olmak demek, hatalı bir ürün karşısında müşterisine en iyi hizmeti sunmak demektir.Bu bir araba ise ürün geri çağırılır.Elbise vb. bir ürünse geri alınır para iadesi yapılır.Büyük firma demek budur.

Benzer biri durumla 6 ay önce Columbia'dan aldıgımız 2 adet gömlekte karşılaşmıştık.Daha ilk giyişte yıkama bile olmadan ürünün tene temas eden bölümleri deforme olmuştu.Ürünleri Ankarada aldıgımız Columbia mağazasına götürdük.İncelemeye göndereceklerini söylediler.Yaklaşık 1 ay sonra telefon açıp ürünlerde üretim hatası olduğunu, ödediğimiz paranın hediye çeki olarak iade edileceğini söyledir. İşte büyük firma olmak bunu gerektirir.Bu konu ile açtıgım mesaj ise aşağıdadır. Üründeki bozulmayı görebilirsiniz.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=75030.msg962580#msg962580

372bh.jpg

372bs.jpg

Gördüğüm kadarıyla sizde hatalı bir üretimle karşı karşıyasınız.Macera Cumhuriyetide bunun farkında olmasına rağmen tam bir pazarcı mantığı ile hareketle sattım bitti, gerisinden banane mantığıyla! davranmıştır.

Bu durumu ürünün ayrıntılı fotoğrafları ile birlikte Millet e mail atarak gönderiniz.Eminim onlar bu aldıgınız yere gerekli yaptırımı en kısa zamanda uygulayacaklardır.Yabancı dil yeterli degilse yazın Türkçe metni gidin bir tercüme bürosuna 10-15 tl ye yaptırın tercümesini.

Bunları yapmazsanız Macera Cumhuriyetinin yaptıgı yanına kar kalacak, daha pek çok insana benzer şekilde davranmaya devam edecektir.

Bu mağazayı kafamdan kesin olarak silmiş bulunuyorum.Umarım en kısa zaman iyi bir sonuç alırsınız.

Merhaba,

Millet'ye İngilizce ve Fransızca mesaj attım ama cevap vermediler. Millet müşteri ilişkilerini pek önemseyen bir firma değilmiş demek ki. Tüketici hakem heyetine başvurmuştum, yarın için randevu verdiler. Gidip göstereceğim fırsat olursa. Bendeki yıpranma da aynı tamamen sizin fotoğrafınızdaki gibi. Demek ki bu kullanılan kumaş türü yanlış tasarlanmış. İki üründe de aynı kumaşın kullanıldığı belli oluyor. Columbia'nın iade etmesi, Macera Cumhuriyet ve Millet'nin umursamaması firmaların marka değeri hakkında iyi bir bilgi veriyor. Bundan sonra Columbia alacağım o zaman..

ben o mağazanin yerinde olsam incelemeye göndermeden değiştiririm ..
sistem değişti artik internet var .. al işte hepimiz gördük .. ne oldu ? kendileri kaybettiler

arkadaşlar aynı şekilde bir olayda benim başıma geldi.Adrenalin mağazasından lafuma marka goratex bir mont almıştım.%100 su geçirmez diye güvenerek aldığım mont sağnak bir yağmurda malesef dikiş yerlerinden su aldı.Firmayı arayıp durumu izah ettim.Derhal montu geri getirip incelemeye göndereceklerini söylediler.Bende montumu teslim ettim.10 gün sonra beni aradılar ve beni haklı buldular.Para iadesi yapılabileceğini yada farklı bir ürünle değişeceğini söylediler.Bende gene lafumanın başka bir modelini aldım.Şimdi bundan memnunum.adrenalin mağazasına teşekkür ederim.

bende esnafım ve küçük esnaf hemde mini minnacık ama müşterimin almış olduğu üründe sorun çıkarsa kullanım hatası hariç yada yurtdışına hediye amaçlı götürmüş ve bedeni uymamışsa koşulsuz şartsız zaman sınırı olmadan değiştiriyorum.bir defasında iki yıl önce satmış olduğum ürünü geri aldım ;D sanırım bende bir anormallik var ::smiley:

yasakşehir07' Alıntı:
bende esnafım ve küçük esnaf hemde mini minnacık ama müşterimin almış olduğu üründe sorun çıkarsa kullanım hatası hariç yada yurtdışına hediye amaçlı götürmüş ve bedeni uymamışsa koşulsuz şartsız zaman sınırı olmadan değiştiriyorum.bir defasında iki yıl önce satmış olduğum ürünü geri aldım ;D sanırım bende bir anormallik var ::smiley:
anormallik degil bence siz tam bir esnafsiniz :smiley:)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,027
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR