Macro Fotoğraf Tekniği (CombineZP)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hephahistos Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,368

hephahistos

Ana Kamp
Selamlar arkadaşlar,
Bir makro lensim yok ama nasıl çok net makro fotoğraflar çekebilir diye şöyle bir bakınmak istedim. Canon 18-200 lensim ile normalde 25cm'den netleyerek macro tadında fotoğraflar çekebilmeme rağmen net alan derinliği (DoF) çok düşük kaldığından netlediğim nesnenin sadece 1-2mm'si net çıkıyordu. Bu sorun nasıl aşılırda o gördüğümüz çok net çiçek böcek fotoğrafları çekilir diye google ufak bir aramadan sonra "CombineZP" adında freeware bir programı buldum. Şu anda kurcalama ve denemeler yapıyorum fakat netliği arttırmanın yanında yüksek ISO çekimlerindeki grainleri temizlemek gibi daha fazla özelliği olduğunu farkettim. Programın ne yaptığını kısaca anlatayım. Çektiğiniz nesne hareket etmiyorsa (bu cümle ile makro çiçek fotoğrafçılığına doğru gittiğimizi anlamışsınızdır) aynı ayarlarla (M modu) aynı kareyi farklı netlik değerlerinde çekiyorsunuz. Ben Canon kullanıyorum ve netliği değiştirirken makina titremesin diye bilgisayara bağlayarak remote modda çekim yapıyorum. Çektiğiniz 2 veya daha fazla karede (ne kadar çok olursa o kadar iyi) sonra bunları programda birleştiriyorsunuz. Program her karedeki en net alanları otomatik olarak buluyor ve HDR'nin muadili denebilecek en net fotoğrafı üretiyor. Konuyla ilgilenen arkadaşlar varsa bilgilerini paylaşmalarını rica ediyorum. Ben öğrendikçe buradan yazacağım.

Unutmadan programın adresi:
http://www.hadleyweb.pwp.blueyonder.co.uk/CZP/News.htm

Etiketler

Ynt: Macro Fotoğraf Tekniği (CombineZP)

Paylaşım için teşekkürler...bir ek olarak; aynı olayı fotoşopta da yapabilirsiniz...

hatta...

http://tv.adobe.com/watch/photoshopcafe-tv/merge-depth-of-field-with-photoshop-cs4/

bu da tutorial linki :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR