Makine Tercihi Yaparken

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Volk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,464

Volk

Kamp III
Mesajlar
699
Tepkime Puanı
0
Yer
BOLU
Merhabalar konunun yeri burasımıdır bilmiyorum ama en uygun burayı buldum. Fotoğrafçılığa yeni başlayaca birisi için ne önerirsiniz?
fiyatı çok uçuk olmayacak 500-1000 lira arasında.
 

Etiketler
Ynt: Makine Tercihi Yaparken

500-1000 TL arasında bir bütçeniz varsa, ve fotoğrafla ciddi anlamda ilgilenmeyi düşünüyorsanız, önerim ikinci el bir Dslr makine almanız olacaktır.
Nikon yada Canon olabilir, iki markanında birbirine göre artı-eksileri, renk derinlikleri bulunmakta. Fotoğraf galerimize bakarak iki marka ile çekilmiş fotoğrafları görebilir, karar verebilirsiniz. Teknik ve Ekipman bölümünde de http://www.gezenbilir.com/index.php?board=14.0 size yardımcı olacak başka başlıklar bulunmakta.
 


Ynt: Makine Tercihi Yaparken

canon G10
Canon S90

ikisiden birini spot olarak 1000 tl altına bulursunuz, bulamassanız yurt dısından getiren bir arkadasım olacak.

selamlar
ugur
 

Ynt: Makine Tercihi Yaparken

Slm bugun canon 500d eos slr makına aldım ve bir türlü nasıl kullanıldığını çözemedim kullanma kulavuyuzu ise yabancı bana bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar lütfen cevap verebilirmi elinde türkçe kullanma kulavuzu olanlardan da acaba kılavuzun bi kopyasını verebilirler mi?
 



Ynt: Makine Tercihi Yaparken

suzuki 96' Alıntı:
Selam bugun canon 500d eos slr makına aldım ve bir türlü nasıl kullanıldığını çözemedim kullanma kulavuyuzu ise yabancı bana bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar lütfen cevap verebilirmi elinde türkçe kullanma kulavuzu olanlardan da acaba kılavuzun bi kopyasını verebilirler mi?

Makine kullanımı konusunda yeter tecrübeniz yoksa; en güzel yöntem benzer bir makine kullanan ya da fotoğrafta tecrübeli birinden kısa bir eğitim alın diye tavsiye edebilirim. Ondan sonrası uygulamayla gelişir.
 

Ynt: Makine Tercihi Yaparken

klavuzu internetten ve erkayalar bolge bayinden satın alabilirsiniz. (eger yollayan cıkmassa)
makina icin takıldıgınız noktalar var ise ben yardımcı olmaya calısırım ama, fotograf bilginiz yok ise bu zor olur. uzun lafın kısası ;iso nedir, macro cekim nedir, f nedir, av modunda makine ne yapar, m de ne yapar, gece cekiminde ne gibi ayarlara almak lazım, live view nedir, netleme noktası nedir gibi, makina ile ilgisi olmayan tamamen fotografcılıkla ilgili konulara hakimseniz, bunların 500 D de nasıl kullanıldıgı konusunda benimle msjlasabilir yada burdan yazısabilirsiniz. ancak fotograf bilginiz yok ise bu ayarların nereden yapıldıgı degilde niye yapılması gerektigi neye yaradıgı konusulacaksa haftlarca suren bir sohbet olur ve buradan zor olur. bununla ilgili onerim, hic kimse ile yazısmanıza bile gerek yok, onde gelen turkce fotograf sitelerinde forumlara 5-6 gun ayırarak okursanız kafanızda cok sey sekillenir, gerisi kendiliginden cozulur.

selamlar
ugur.
 

Ynt: Makine Tercihi Yaparken

Ben sizlerden gelecek her türlüayrdıma hazırım amatör makınayla ilk deneyimim olacak ve kullanmayı öğrenmeyi çok istiyorum
 

Ynt: Makine Tercihi Yaparken

Merhaba arkadaslar

Makine tercihi yapan arkadaslar daha önce slr makina kullanıp kullanmadıgını yazarsa daha kolay yardımcı olunur .. maddi imkanlarınızın , bütçenizin bu işe ne kadar para ayıracagınızı da belirtirseniz daha da kolay olur size yapılacak tavsiyeler ..

500D başlangıç için oldukca yüksek bir makina bence .. 450D kullanıcısıyım bence 400D veya 450D başlangıc için güzel makinalar.. yanında verilen kit lens bir süre sonra yetersiz gelecek ve zaten objektiflere para yatırmaya başlayınca ister istemez makina parası kadar objektıf parası vermek durumunda kalacaksınız ..

Hepinize bol fotograflı günler dilerim ..
 

Ynt: Makine Tercihi Yaparken

Bende ilk başlangıç için makınanın yüksek olduğunu biliyorum ama makına bana hediye geldi ve mecburen bunu kullanmak ve öğrenmek zorundayım.Makınada üç çeşit lens var ve bunların hangi durumda nasıl kullanıldığını özğrenmek istiyorum birde ayarlarını
Lens 1:18-55 mm zoom lens
Lens 2:geniş açı lens
Len2 3:90-300mm lens ,

Bu lenslerin nerede nasıl kullanılacağını ve ayarlarını yapabileceğim bilgilerini verirseniz sevinirim
 



Ynt: Makine Tercihi Yaparken

Büyükbabmın teşviki ile fotoğrafçılıkla tanıştım. Kendi makinesi zenith ile başladım. Canon ile deva mettim. Nikon D40 ve daha sonra D90 aldım. Yeni başlayanlara giriş seviyesi dijital slr lerden öneririm. Eğer elinizde imkanınız varsa Yurt dışından almanız daha mantıklıdır. Ülkemizde fiyat farkı çok yuksek. İki örnek verebilirim. Şu an ki makinemi bir kaç ay önce aldım 1300tl ye gövdesini aldım ( Nikon D90 ), 4-5 ay önce bir adet Canon 50D getirtmiştim oda 1700 tl idi. BU makinelerin fiyatları ülkemizde en azından iki katıdır. imkanınız var ise yurtdışından yoksada ulkemizde ikinci el satan yerlerden almanızı tavsiye ederim.
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,035
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst