Mallorca

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezenmerve Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,138

gezenmerve

her an çok değerli günü yaşamaya bak...
Mesajlar
43
Tepkime Puanı
0
Yer
istanbul
Web
www.merveakcakara.com
Barcelona havalimanı iç hatlardan mallorca uçağına bindik 2 kişi gidiş dönüş 600 tl civarı tuttu barcelonaya gitmişken uğramamak olmazdı mallorca daha çok ailelerin tercih ettiği sakin bir yer uçakla yarım saat güvenli bir şekilde adaya vardık ve önceden yaptığımız rezervasyonla arabamızı kiralama şirketinden teslim aldık çünkü otelimiz merkeze yarım saat uzaklıkta Camp de Mar' da Lido Hotel' di otel güzel ama çalışanları çok suratsızdı. Bu arada navigasyon aletinide kiralamayı unutmayın. Mallorca çok sakin kafa dinlemelik bir ada bizim ülkemizde daha güzel yerler var bence Barcelonaya gitmediyseniz pek önermem 1 haftalık bir tatil için açıkçası... en fazla haftasonu kaçamağı olabilecek bir adres. Arabayla navigasyonada güvenerek alt üst ettik adayı gündüzleri adanın merkezi sakin oluyor genelde gün içinde Mallorca katedralini gezebilir, sahilde denize girebilir güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Akşam merkezde restorantların olduğu daracık sokaklarda çok şık yerler var boş masa bulmak biraz sorun oluyor hata :smiley: marina ve ana caddeler akşamüstü gece çok hareketli marinada çok değişik mekanlar var gençlerin tercihi oralar. Sizde araba kiralarsanız adanın diğer ucunda bulunan Porto Cristo' daki CUEVAS DEL DRACH yer altındaki mağraları gezebilirsiniz doğa harikası turistik bir yer yakın bölgesinde çok güzel koylar var. Hatta yakın bir bölgede olan ismini unuttum Nadal' ın köyüne uğrayıp yemek yedik :p herşey çok güzeldi tekrardan barcelonaya döndük ordan evimize....
İLK FOTOĞRAF OTELİMİZ VE KOYU[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

DSC00479.jpg


DSC00670.jpg


DSC00504.jpg


DSC00502.jpg


DSC00501.jpg
 

Etiketler


Ynt: Mallorca

Ispanya' nın Mallorca adası gerçekten Avrupa' nın en fazla turist çeken yerlerden biri. Balear Takım Adalarının en büyüğü olan Mallorca' nın merkezi olan Palma kentinin (küçük Barcelona diyebiliriz) sağındaki Magalluf Bölgesi Ingiliz' lerin himayesi altında gibi. Küçük bir Ingiliz Kasabası görüntüsünde ve Ingilitere' de bulabileceğiniz herşeyi bu kasabada dabulmanız içten bile değil. Pek tabi ki bu bölgede de genelde Ingiliz turistler var.

Palma kentinin solunda ise Cala Blava bölgesi Magalluf' un tersine tam bir Alman kasabası. Almanya' dan turist çeken bu bölgenin bu turistlerin memnun kalmaları için küçük bir Almanya yaratılmış.

Mallorca Adası' nda araç kiralamak çok çok akıllıca. (Araç kiralamadan önce bir taksi yardımıyla Palmanova Bölgesi' ndeki Türk Restaurant' ı Sofra' ya ugramanızı tavsiye ederim. Tavsiyemin nedeni yemekleri değil, Turkiye' de her zaman yediğiniz geleneksel yemeklerden yapıyorlar ama mekanın sahibi Serdar Bey' den Mallorca' nın güzelliklerini ve izlemeniz gereken rota ile mekanlar hakkında bilgi almanız çok faydalı olacaktır.)

Yollar gayet güzel ve trafik çok rahat. Konaklayacağınız yer Palma kenti civarında olacagı için ilk etapta adanın batısında yer alan Andratx' a gitmenizi öneririm. Bu sahil kasabası, Dünya Jet Sosyete' sinden birçok ismin villarının bulundugu hoş bir yer. Ada' daki birçok yerin aksine güzel giyimli insanların gürültüsüz ve kaliteli şekilde oturup eğlendikleri bir yer. Marinası ve beyaz giyimli insanlarıyla adanın en kaliteli kenti diyebiliriz. Burada marinanın etrafında sıralanan küçük balık restaurant larında çok lezzetli deniz ürünleri yiyebilirsiniz. Ancak söylemek isterim ki fiyatlar pek de ucuz sayılmaz. Istanbul' daki kalburüstü bir balıkcıda gelen hesabın 2 katı hesap ödeyebilirsiniz. Bu hoş kent de Ev Dekorasyonu için de seçenekler var. Çok sayıda ev eşyası ve ev Aksesuarı mağazası bulunan buradan, gözünüze çarpan hoş aksesuarlar almanızı öneririm.

Palma civarındaki bir diger kaydadeger nokta ise akşam yemeği' nde secenekler dahiline alabileceginiz (ki Sofra Restaurant' a giderseniz, zaten bütün bunları ilk agızdan da ogrenebilirsiniz.) Genova Bölgesi' ndeki Arjantin Restaurant' ı . Restaurant' ın ismi şu anda aklıma gelmiyor ama hatırladıgımda yazacagım. Hayatımda yedigim en güzel etlerden yedigimi söyleyebilirim. Küçük bir yöresel restaurant tarzındaki bu mekanda da fiyatlar ucuz değil. Bunu belirtmeden geçmek istemem. Mallorca' nın pahalı bir turistik belde oldugunu kısaca belirtmekte fayda var sanırım :smiley:

Biraz ara vereyim de birazdan da Palma Kenti ve Palma' nın doğusu hakkında yazılara devam edelim ...
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

BENZER KONULAR



GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,946
Mesajlar
1,526,325
Kayıtlı Üye Sayımız
166,714
Kaydolan Son Üyemiz
rsl54

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst