Marin Tip Cb Eltelsizi Arıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ayna Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,358

ayna

varmak değil...gitmek!
Dingide kullanmak için şarj edilebilir marin cb eltelsizi arıyorum.

Etiketler

Ynt: Marin Tip Cb Eltelsizi Arıyorum

dingide kullanmak için nedemek acaba?
cıhazımda sarz cıhazı vardır anten kısadır boyu işaret parmak uzunlugun da dır

Teknenin servis botunda kullanmak için...Bu arada bir yanlışımı farkettim... cb değil VHF marin telsiz arıyorum.

ok ben de fark etmedım marın demıssınız anladım zaten yaesu vx 10 model denız frekansları yuklu istanbuldamısınız

sn.arkadaşım
marın bant VHF el cıhazı ıhtıyacınız olduğunu ılan a yazmışsınız eğer teknede kullanacaksanız standartlara uygun bır cıhaz olması gerekır.
size uygun marın bant el cıhazı bende 1 adet mevcut sık sık balıga çıkarken almıştım bu sıralar balık olmadığı için pek denıze çıkmıyorum istersenız cıhazı sıze satabılırım uygun bır fıata.Dıger amatör telsizlerde marın bant vardır ancak sadece 16.çagrı kanalı TX.RX yapar diğer kanalları yanlız dinleme yapar yanı işinize pek yaramaz.Bılgılendırmek açısından söylüyorum kı sızınde aklınızda bulunsun.
Marın bant cıhazlar 88 kanaldır. acıl yardım ve güvenlık kanalları.06..16..ve 70. kanallardır.06 kanaıl arama esnasında hava aracları ve gemıler arası ırtıbattır.16.kanal ılk temas ve cagrı kanalıdır.08.kanal.sahıl guvenlık tır.67.kanal meterolajı kanalıdır her saat başı hava raporu verır.11.12.13.14.18.20.21.79ve80 . kanallar lıman falıyetlerı için kullanılır.15 ve 17. kanallar gemıiçi kullanılır(gemiiçi oldugu için butun marın cıhazların bu ıkı kanalı 1 wattır dıger kanallar 5 wattır dunya standardı dır)9.10.22.68.71.74VE77. KANALLARTICARI AMAÇLI olup22.kanal gemı acente kanalıdır....9.10ve77. kanallarbalıkçıların kanalıdır.69.kanal tersane kanalıdır...72ve 73 yat ve gezı teknelerının kanalıdır.75. kanal kulalılamaz.evet benım bılgılerımde bazılarını sıze aktardım umarım faydalı olmustur .dıyeceğım şu kı denızde kullanıcaksanız VHF marın bant cıhaz almanız gereklıdır kı iş görsün paranız boşuna gıtmesin.her şeyden önemlısı denız affetmez allah korusun denız de acıl bır durumda mandala bastığınızda bır yerler ulaşabılmektir.şimdilik saygı lar selamlar.msn adresım.... hanesiviran@hotmail.com murat/bursa

Resim 001.jpg

Resim 002.jpg

(Dıger amatör telsizlerde marın bant vardır ancak sadece 16.çagrı kanalı TX.RX yapar diğer kanalları yanlız dinleme yapar yanı işinize pek yaramaz.Bılgılendırmek açısından söylüyorum kı sızınde aklınızda bulunsun.)

sayın hanesiviran arkadaşım yukarıda yazdığınız bilgi amaçlı yazınızın tamamen yanlış olduğunu ve başkalarınında bu yazıdan dolayı yanlış bilgi edinmelerini önlemek adına size bu yazıyı yazmak durumunda kaldım.lütfen yeterli derecede bilgimiz olmadan başkalarınıda yanıltmayalım.sağlıcakla kalın iyi günler

sevgılı arkadaşım 25 senedir mandal basıyorum acemılıgıme verın saygılar efendım

25 senedir kendinizce mandal basmanız her şeyi bileceğiniz anlamına gelmiyor kullanmadığımız veya yeteri kadar tanımadığımız bir konuda yorum yapmamız lazım ayrıca öğrenmenin yaşı yoktur.bizdende saygılar

konuyu uzatmanın manası yok bır halk ozanının dedıgı gıbı boşa çiğmemısız yalan dünyayı ..var sende bununla oyalan HÖRMETLER EDERİM.

Arkadaşlar,

aranızda sürtüşmeye sebep olmak istemezdim ama ben marin bant telsiz demedim. ''MARİN TELSİZ'' dedim.Değişik telsizleri marin bantta kullanmak zaten mümkün ama marin telsiz deniz suyuna dayanıklı ve su ile ıslandığında bundan etkilenmeyen telsiz demek...Yani teknenin başında veya kıçında ya da dingide deniz üstünüzden geçipte sırılsıklam olduğunuzda çalışmaya devam eden telsiz demek.Fiyatı yaklaşık 200 usd ama ikinci elleri ya da harç ödemeden yurt dışından geldiğinde 70-80 usd fiyatı var.

estağfirullah herhangi bir sürtüşme söz konusu degıl sadece küçük bır anlaşmazlık sanırım ben konuyu tam ızah edemedım neyse olur böyle şeyler dostlar arasındas önemı yoktur.sız işininizi halledebıldı iseniz mesele yok.hayırlı bayramlar dost ve arkadaslara

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,067
Kayıtlı Üye Sayımız
166,815
Kaydolan Son Üyemiz
muzi_ko

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR