Matı Uyku tulumunun içerisine yerleştirmek?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan icg Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,906
I

icg

Ziyaretçi
merhabalar,

genel anlamda veridiğiniz bilgilerden bir uyku tulumu nasıl seçilir aşağı yukarı fikir sahibi oldum ancak cavabını yazılarda bulamadığım bir konu hakkında fikir ve öneri almak istiyorum.

Elimde [Bu Linkteki] mat var. M boy olan ve genişliği 51 cm.

Ekim ayının sonlarına doğru akdeniz bölgesinde kamp organizasyonu var. Genel olarak uyku tulumları ayağa doğru daralan yapılara sahipler ve sabit bir genişlikleri yok. Aşırı hareketli uyku tarzımdan ötürü ve daha önceki kamplarda bu matın altımdan kayması gibi bir derdimin çözümü için bu seferki kampta matı uyku tulumunun içerisine yerleştirip uyumayı planlıyorum. Sizden ricam beni ve bu matı içerisine alabilecek ve arta kalan alanı da çok dar olmayacak uygun fiyatlı bir uyku tulumu ya da başka bir çözüm önermeniz. Hepinize kolay gelsin.

Boy:1.75
Kilo:70
Erkek

Etiketler
Ynt: Matı Uyku tulumunun içerisine yerleştirmek?

İyi bir fikir gibi geldi. Bu konuda ben de düşüneyim bakalım.

Bu konularda fazla tecrübem olmamasına karşın iki sene önce aldığım ve sadece yaz aylarında kullandığım (Lafuma Canoe LFC1187) tulumumdan çok memnunum.Kumaşı ve ölçüleri rahat bir uyku çekmek için bence çok ideal
boyum 1.70 kilo 80 kg
tulum ölçüleri 200cm*75cm
http://www.adrenalinoutdoor.com/Lafuma-Canoe-Uyku-Tulumu_13909.html#0

Ama tulum içerisinde hem beden hem şişme bir matl ile rahat edebileceğini zannetmiyorum,matın tulumun altında değil üzerinde olması nedeni ilede tulumun zarar görebileceğini unutmamak lazım

Tulumlar termos gibi vücut ısısını içerde tutmak amaçlı tasarlanmışlardır. Isıyı tutarken vücudun yaydığı su buharını da içerde tutarlar. Bu nedenle her tulumun sabah kalkınca ters çevrilip güneşlenmesi ve iyice kurutulması istenir. Vücut nemi olan tulumun torbasına konularak saklanması tulumu çürütür denir.
Bu nedenlere bakıldığında tulum içinde sentetik plastik kökenli mat kullanılması terlemeyi arttıracağı için tavsiye edilmemesi gerekir diye düşünüyorum.

Anladım. Matı tuluma sokmak yerine tulumun yanlarından çıkan bağlama aparatları ile tulumu mata altan bağlamak kayma sorununu çözer sanırım. Bu tarz ürünler var mı?

Bu ürünü tavsiye eder misiniz? 900 gram ağırlığı varmış ve tulumun başkısmının arkasındaki mat genişliğindeki bir cepe matın ucu yerleştirilerek kayması önlenebiliyormuş. Oldukça hoşuma gitti. Siz nedersiniz? Fiyatı 189 tl

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,114
Kayıtlı Üye Sayımız
166,843
Kaydolan Son Üyemiz
FKRTKRT7142

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR