Ynt: MayısTosBöce YolDa
Gittiğim her gezi için eskiden beri müzik cd si hazırlarım,mp3 çalıyorsa mp3,audio çalıyorsa audio.Gittiğim yerin adını veririm cd ye.Annaneye gidiş,6 dan 7 ye AVD şile,yada o zamanlar bizim jargona girmiş yeni kelimeler,cümleler ,''saçın yansın,''annem var annanem var'',ne var arabayı açıyoruz''(arkadaşın kafası iyi ,kendi aracına benzeyen başkabir arabacı açmaya çalışırken ,arabanın sahibinin ''ne yapıyorsun birader'' diye sorduğunda verdiği cevap)...cd nin üstünede grupları yazarım genelde, şilede baskın olarak lynrd skynrd,david gilmour,cure bir kaçtane daha ama ağırlıklı olarak bunlardı,Karagöle giderken de,rufus wainwright(sabah 6 dinlemeye başladım,Ferhat kamp sandalyesinde otururken çektiği anda da onu dinliyordum)-bütün albümleri,miles davis-scetches of spain ve bir kaçtane daha amaaa biz Ferhatların arkasından yaylaya girdiğimizde aracımızda ''yalnız ülkemin güzel türküleri'' çalıyordu,bir sürü karışık türkü ,ben nasılda bu müziği denk getirdim ,bu bozkır gibi yaylaya ,üstelikte bu gezi için kaydetmemiştim diye düşünürken meğer ülkemin bu günlerini sezmiş bilinç altım,bu yüzden dinliyormuşum.
10 sene öncesine kadar pek Türkçe dinlemezdim,klasik Cem Karaca ları,Bulutsuzluk Özlemi,Barış Manço,sezen aksu(artık bütün albümlerini arkadaşlarla birlikte bilgisayarlarımızdan kaldırdığımızdan beri istesekte dinleyemeyiz) filan onları katmıyorum,biraz sanat müziği, rakı içecek kadar ama ne olduysa türkü dinlemeye başladım,şimdi güzel bir türkü arşivim olmaya başladı ,gezilerimde daha fazla çalmaya başladım artık.
Aslında bizim karavan yaşamımızın olmazsa olmazı bence müzik,yemek kadar,12 volt buzdolabı kadar önemli,benim için ne vebasto ne tente,ne de buzdolabı o kadar önemli değilBu yüzden kamplarda çalınan müziklerden çok tedirgin olurum,cennetin cehenneme dönüşme ihtimalinden korkarım.Pembe kayalarda Cem in herkese hediye ettiği jazz cd si beni tarz konusunda yanlız olmadığımı hissettirdi, cd yi verdiğin de ilk hissettiğim inanın buydu.İtunes a album ve artist yerine Jazzorsaalabanda diye kaydettim.İlerde o müziklerle birlikte video kaydı yaparım klip gibi olur.
''Yalnız ülkemin güzel türküleri'' nın kaydı kaliteli olduğu için en düşüğü bile 6 mb tan aşşağı değil, bu yüzden size başka bir türkü hediye edeyim.
[attachment=1]