Mercedes G ve Peougeot 307 Takas

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ercanuyar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,325

ercanuyar

Ana Kamp
merhaba abilerim bende gd sevdalısı oldum. Ancak pek bilgim olmadığı için sizin tecrubenize danışmak istiyorum. bende 2006 model 1600 motor 90 hp kazasız servis bakımlı peougeot 307 hdi (turbodizel) comfort var arabamı tek kapılı mercedes gd ile takas etmek istiyorum. Benim aracımın pıyasası internette 22-23 civarı
Kafama takılan bazı sorular var.
Arabamı kaç model bir gd ile takas etmeliyim? yani para alışverişi olmadan.
Alacağım arac eski model olacağı için beni uzun yolda yarıyolda bırakırmı?
Yoksa o fiyata birazdaha bekleyip biraz para biriktirdikten sonramı bu işe girmeliyim.
yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim saygılarımla

Etiketler
Ynt: Mercedes G ve Peougeot 307 Takas

Ercan bey merhaba,
G wagen araçları gören bir insanın bu araçlara sevdalı olmaması imkansız gibi bir şey. Alman mühendisler araç dünyasında bir numara olduklarını bu araçla ispatlamışlar. Binek araçtan G ye binince. bir oyuncaktan tanka bindiğimi hissettim. Zaten dünyada TANK lakabı ile anılır. Bu kelimeyi yakıştırmalarının nedeni de, insanın kendini güvende hissetmesi, sağlamlık, tırmanma, zorlukları aşabilme kabiliyetinden kaynaklanıyor. Yavaş olduğundan falan bahsedenler var ama, 120 km/s sürati bulabiliyorum. Bu da bir arazi aracı için az olmasa gerekir.
1979 dan bugüne bu serideki araçlar aynı kasa şekliyle üretiliyor ve bu kasa tipinden vaz geçeceklerini sanmıyorum. Bu günün G serileri elektrik donanım ve lükse kaçan yapılarıyla ne derecede fizibıl olduklarını bilmiyorum ama, 1990 kadar imal edilen G serileri harka araçlar. Zaten yeni model G serileri 245 bin euro fiyatlarla zengin ve ünlü müşterilerini bekliyor.
Sayı olarak çok az miktarda olan G serilerinin iyi olanını bulmak bir şans meselesi.
İnşaallah iyi bir G serisine denk gelir, G Wagen tutkunları arasına katılırsınız.
Bol şanslar

internet sitesinden bir araç buldum araç hakkında yorumunuz benim için önemli abi isminizi göremedim kusura bakmayın
http://www.sahibinden.com/240_grande_wagon_mercedes-64WQQaXQQ11581719WQQpXQQdisplayitem

ercan bey
çok isabetli bir karar vermişsiniz
G serisine merak saldığımdan beri her gece internete girip araştırma yapmadan duramıyorum
ben de sizin gibi bir G serisi arayışı içindeyim
Türkiyede ilgileneceğiniz modellerde linkini verdiğiniz G'ler gibi resmi görev için alınmış birçok G var
ancak bunlar genelde sivil kullanım için üretilen daha doğrusu off-road konusunda bilgili ve ilgili insanların alımına sunulmuş modellerle aynı donanıma sahip olmayabiliyor
bu botaştan çıkma bir araç
kısa şasi olması off-road için iyi ama 3 kapılı olması özellikle gezilerde sizinle beraber gelen yolcular için sıkıntılı olabilir
yani kullanışlı değildir
asla küçük değildir bu araçlarda 7 koltuk bulunur
ancak en önemli nokta şu ki ben araçta diferansiyel kilitlerinin kollarını göremedim
illa ki arka vardır diye düşünüyorum
ancak bazen bilmeyen kişilerin kullanımı düşünülerek ön diferansiyel bazı araçlarda bulunmayabiliyor ki bu kol önemlidir
ben yaklaşık 6 aydır arayıştayım
çime sinecek aracı bekliyor bu sırada para biriktiriyorum
benim tavsiyem 5 kapılı W460 GD300 aramanız
ben bunu arıyorum
temiz bir tane bulursam
bi de hanım olur derse(en önemli nokta bu)
almayı planlıyorum
G severler artıyor
bi de sahipleri artsa iyi olacak
Hüseyin bey böyle G severleri çok sever

ibrahim bey yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Aracı günlük kullanımım için almak istiyorum öğrenci olduğum için hem az yaksın hemde tatillerde memlekete giderken uzun yolda beni yolda bırakmasın istiyorum. Offroad amaçlı kullanmayacağım için ön difransiyel olmasada önemli değil benim için. linkini verdiğim adreste aracın modeline göre fiyatı iyi gibi görünüyor bende ankaradayım ama arabadan anlamadığım için gidip görmek yerine sizin fikirlerinizi almak istiyorum

merhaba Ercan Bey,
Öncelikle şunu söylemeden geçemeyeceğim. Türkiye'de sizin linkini göndermiş olduğunuz araçta dahil olmak üzere Botaş'tan çıkan araçların hiçbirinde defransiyel kilitleri mevcut değil. Biz 2002 senesinde 6 adet almıştık ve hiçbirinin defransiyel kilitleri yoktu. Zamanında bu araçları botaşa geiren bayi ucuz yapmak için bazı şeyleri çalmış arabadan.

Ben bir G kullanıcısı ve biraz yakından bilgili kişi olarak g serisi araçların en önemli özelliği ve ülkemizde modeline göre yüksek fiyatlı olmasındaki en önemli sebep ön ve arka defransiyel kilitleridir.

Ben bir 460 kasa( 90 modele kadar) kullanıcı olarak size tavsiyem 90 model ve üzeri bir araç bulabilirseniz çok daha iyi olacaktır.

90 model den önceki araçlar off road olarak iyi olmakla birlikte defransiyel ve yolda gidiş açısından zaman zaman sıkıntı verebilmektedirler. Mesela ben 240 gd motorumu yeni model motor koyarak ve yeni model defransiyel koyarak aracın yürürünü daha iyi hale getirmeye çalıştım. Sonuçları en kısa zamanda buradan yazacağım.

Nacizhane fikirlermi bildirdim umarım yanlış anlaşılmamışımdır.
Saygılarımla
Cem

cem abi verdiğin bilgiler benim için altın değerinde çok teşekkür ederim saygılarımla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

Geri