KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
İçinin yapımına yeni yeni başlıyacağım şirin karavanım acelem yok hedefim önümüzdeki yaz. Araçla ilgili fikirlerinizi duymak beni sevindirir olumlu yada okumsuz. Kamp tecrübem 0. Bi hevesle başladım. İnşallah hoşuma giden bir yaşam şekli olur.
[attachimg=1]
Bu hali ile kalsin derim ben dis gorunumunu cok bozmayin ne yapicaksaniz icine yapin sadece cam filmi ile super bir araba olur.onunde krom veya nikelaj kullanim cok abartiya kacmadan.su hali bile cok guzel
Zaten dış kısmı yapılmış hali bu. En son fotoğraflarînı aktarmadîm henüz. Farlar ve sinyaller, tanpon, kapı kolları takıldı, benimde hoşuma giden sadelik ve orjinallik, dışına düşündüm sadece üste klasik bir portbagaj
Çağatay Bey aracınız hayırlı olsun. Planınızda başarılar dilerim. Araç, büyüklüğü, genişliği ve yüksekliği ile karavan yapmaya çok müsait. Almanya´ da 1967-1986 yılları arasında bu tür araçlardan yarım milyona yakın sayıda imal edildiğini şimdi internette okudum. Sağlamlığı ve uzun ömürlü olmalarıyla tanınmış araçlar. Değişik motorlu olanları var. Eğer motor gücünü ve modelini yazarsanız size internetten daha detaylı bilgiler toplayabilirim.
Hüseyin bey ilginiz için çok teşekkür ederim. Araç 2.2 benzinli . Bildiğimiz binek mercedeslerin motorundan var. İnternet sağolsun baya bi bilgi buldum bende. Elektrik şemasını , teknik dökümanlarını falan, öğrendiğim kadarıyla almanya bu araçları türkiyeye özel olarak resmi kurumlara. Kizılay kan arabası olarak yollamış. Çünkü hem kısa hem yüksek hemde benzin li çok az sayıda var. Eski bir araç olduğu için bilgilerde azalmaya başlamış iyice. Yabancı forumlardanda fazla faydalalanamıyorum açıkcası . Dolayısıyla teknik destekleriniz yararlı olabilir.
İ
Mercedes L408 Almanya´ da da Kızılay benzeri kuruluşlarda ve itfaiyelerde sık kullanılan bir araç. Belki de araçtı demekte fayda var çünkü artık sayıları oldukça azaldı. Ayrıca transporter ile kamyon arasında bir araç olduğu için çok tutuldu. Sizin aracınız 85 beygir gücünde olsa gerek. Internette benzinlilerin genellikle lpg ile kullanıldıklarını okudum. Lpg ile kullanıldığında yakıt masrafı da azalacağından aracı uzun süre kullanmak mümkündür diye düşünüyorum. Araçın montajının Türkiye´ de de yapıldığını okudum. Sanıyorum parça sorununuz olmaz. Sorularınız olursa Internette cevap arayabilirim. Tekrar kolay gelsin ve başarılar.
Öncelikle hayırlı olsun, dilerim dilediğiniz güzellikte bir karavan olur keyifle gezersiniz.
Merak etiğim, Ekimden bu yana ilerleme olup olmadığı? En azından iç projesi ne durumda?
Bu araçların tipini seviyorum. Sizinki de bence harika duruyor. Aranıldığında Türkiye için konuşuyorum, bu modellerin kasası büyük yada küçük seçeneklerini bulmak mümkün oluyor mu, hiç araştırdınız mı? Siz aracınızın boyutlarını neye göre belirlediniz? Birde aracın içindeki eni kaç cm?
Bu arada bahar için ben geri sayıma başladım, umarım siz de farkındasınızdır...
bu araçlar artık çok azaldı. türkiyede uzun tipini panelvan olarak bulmak çok zor. çünkü türkiye girişleri ambulans olarak kısa şasi olarak olmuş. uzununu otobüs olarak bulmak mümkün. ama onlarda yüksek tavan değil. arabanın iç genişliği 190cm iç uzunluğu ön koltuk arkasından 320 cm ama güzel tarafı iç kısmının tek hacim olması yani sürücü kısmıyla kabin kısmı kesintisiz. çok ferah bi alan var ön kısmın üstüne yatma yeri bile yapılabilir.
Projenizin içi de umarım dış görünüşü kadar güzel olur.
Resimlerine tekrar baktım da çok hoş ve şirin duruyor.
Yeni ve ilerlemiş resimlerini bekliyoruz...
İyi çalışmalar.