KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Ynt: Mercedes O 308 (1985 Model ) den motokaravan yapılırmı
"beyefendy"ye kolay gelsin!...
arı' Alıntı:
Bu süreçte ben de bir topik açıp çektiğim resimleri ve deneyimlerimi paylaşmak isterdim ama işin uzaması şevkimi kırdı. Fakat ilk fırsatta biriktirdiğim resimleri ve yapım sürecini özet olarak da olsa anlatacağım bir topiği açmak ve deneyimlerimi paylaşmak benim bu site ve yeni karavan yapacaklara borcum olduğunu düşünüyorum.
merhabalar yine ben ve sorum bir arac daha buldum 1978 model mercedes 208 dizel ruhsatta karavan olarak işliymiş fakat içi boş.ben bunu alsam içini kendi zevkime göre yaptırsam.benden yine proje isterlermi.daha dogrusu soyle anlatayım bu aracın ruhsatı karavan olarak yapıldıgına göre eskı projesıne uygunmu dizayn etmek zorunda kalacagım.
Boyle konularda olmaz der gecerler.devlet dairelerinde olacak islere de olmaz diyenlerle cok karsilastim umarim burdaki ustalar cewabini veriri.her gordugum panelvan araca hayallerimle pencere ciziyor olurmu diye dusunur oldum
beyefendy' Alıntı:
merhabalar yine ben ve sorum bir arac daha buldum 1978 model mercedes 208 dizel ruhsatta karavan olarak işliymiş fakat içi boş.ben bunu alsam içini kendi zevkime göre yaptırsam.benden yine proje isterlermi.daha dogrusu soyle anlatayım bu aracın ruhsatı karavan olarak yapıldıgına göre eskı projesıne uygunmu dizayn etmek zorunda kalacagım.
ruhsat karavansa içini yapın ve gezin, kafanıza takmayın
olurda ilerde proje sorun olursa, kayıp diyerek yeniden proje çizdirirsiniz olur biter,
selamlar
Ynt: Mercedes O 308 (1985 Model ) Den Motokaravan Yapılırmı
beyefendy' Alıntı:
Merhabalar siteye bugun uye oldum son bir seneden beri karavan hayalim var önce cekme karavan olarak düşünüyordum fakat motokaravana karar verdim.
70 80 Model mercedes o 308 almak üzereyim sizce motokaravan yapmak için ideal bir aracmıdır.Bir de asıl sormak istediğim konu bu araca ruhsat cıkarabilirmiyim (projesi çizildikten sonra) bi zorluk cıkarmı.bunu sormam da kı neden alkovenlı aracı sahıs yapamazmıs.yapsada muayene trafık gibi sorunları varmıs.Benım bahsettıgım mercedes o 308 de bu zorluklarla karşılaşırmıyım lütfen cevaplarınızı beklıyorum.
Merhaba, bende bu siteye yeni üye olanlardan birisiyim. ben de bir araç tasarlama ve planlama aşamasındayım. Mesajlarını okudum ancak bir konuya karar verememişsin yada bahsi geçmemiş. Öncelikli olarak, araç seçimi yaparken bence bu aracı kaç kişi kullanıcaksın, ona göre hacim konusuna da geçebilirsin. Mesela ben 2 yetişkin ve 2 çoçuk üzerine plan ve projelendirme yapıyorum buna görede isuzu md 27 bir araç uygun, motoru dayanıklı(1 milyon km) hacim geniş. Site de celal beyin yapmış olduğu bir araç var çizim ve yapım aşamaları forumda mevcut bir incelemende fayda var.