Merhaba bu defenderler icin genel bir yorum yapmaktansa sizin ilgilendiginiz araci inceleyip onun hakkinda yorum yapmak daha faydali olacaktir.
Onemli olan defenderler degildir sizin alacaginiz aractir.
Ortada bi gercek var ki eger ihaleden yani bir kamu kurulusundan cikma defender almayip sahistan alacaksaniz..aldiginiz arac sahsin keyfine gore dayanmis dosenmis oynanmis,ya ozenle toplanmis ya da egrelti toplanip piyasaya surulmus olacaktir. Yani pek de bir kronikligi kalmiyor kimin eline dustuyse onun imkanlarina ve zefklerine gore toplaniyor.
Bizim ozel harekattaki araclar icin konusmak gerekirse ornegin hararetten yatak sardi diyelim raporu tutulur otokara cekilir 5 gun sonra 12 bin liralik bir fatura ve sifir motorla otokardan cikardi.
Diyecegim o ki hep bakimli defenderlere bindim yag gibiydiler biyerinde bi sikinti oldugunda kac lira tutar acaba bu ay kalsin bir dahaki ay yaptirayim gibi problemleri olmazdi.
Kimi turbo islik calar kimi aks keserdi kimi enjektorden mazot kacirir kimi yag yakardi kiminde ust merkezden debriyaj pedalina yag damlatir kimi aks kecesinden fiskiran yagla tekeri yaglardi
) offf offff hepsi bi baskaydi kafa sallayanlari vardi mesela 70 gecince kafa sallardi.
)) benzinlisi vardi duz dizeli vardi turbolusu vardi eskileri vardi kisin gec calisirdi hissederdin once sadece iki pistonun calisip diger pistonlarin sonradan devreye girdigini
) sonra puma motorlar geldi keyif arabasiydi kalkisi gidisi durusu aragazi tadi baskaydi...
İcine 11 kisi silah muhimmat canta biner gorevlere giderdik karsda agrida igdirda sirnakda mardinde modeli ne olursa olsun kapilardan iceri ruzgar kesinlikle girerdi
yazin yanar kisin donardik ortasi yoktu yazin klimaliya kisin corumluya binmek icin kidemlerimizi konustururduk...virajlara bakis acin degisir defender surerken her viraj keskin olur her yandan esen ruzgar tehlikeli olur kirmizida durdun mu bilirsin herkezin o an seni inceledigini.
İstersen 300 binlira ver sifirini al yinede konforsuz olcak frene basinca garccccc diye esniycek el frenini carttttt diye cekeceksin kapilar camlar heryerini kapat yinede ruzgar esecek icerde onleyemezsin, 90i filan gecince haaa araba geziyoo dedikleri bu heralde dersin,hic bir arabada yoktur inerken koltugunu da canta gibi yanina alip aracin golgesinde oturmak
ama defenderde vardir...
Cok kaza yaptik cok sehit verdik defenderde sasesi saglamdir gerisi kagit gibidir araba surmek baska defender surmek baska biseydir.
Disardan gorundugu gibi degildir resimlere aldanip icine bindikten sonra bu ne len boyle 70 binlira degil mi bu araba bu nasil dreksiyon bu nasil torpido dedirten arabadir
)) ben eve defenderle gittigimde fransiz balkon mutfagimiza sandalye ceker oturur hem defenderimi hem de bu ne boyle nerden geldi buraya diyerek etrafinda gezinenleri izlerdim tadina doyum olmazdi.
Uzun oldu ama yazdikca yazasim geldi, tecrubelerimi ve hislerimi anlatmak istedim.