Karavan iç mobilya üretiminde yabancılar tümü ile kavak kontra kullanmışlar. Kavak kontra en hafif malzemedir.
Önemli olan kavağın nemlenme nedeniyle bozulmaması. Yani yanal yüzeylerinin ve kesim yerlerinin uygun malzeme
ile kaplanmasıdır. Bu da tüm yüzeylerin lamine edilmesidir.
Selamlar.
Şahin Bey, duş kabininiz çok güzel güle güle kullanın. Ben kullanışlı ve hesaplı nasıl yaparım diye düşünüyorum. Bir de yaptıracağınız usta işi bilmesi gerekiyor. Ustaya iş anlatmak gerçekten zor. Seyfettin Hocam, iyi izole etmeye çalıştım. Başarılı olduğumu düşünüyorum. Kullanınca belli olacak.
benim duşun içini gösterme sebebim aşağı yukarı aynı paraya komple tüm karavan zeminini bu şekilde kaplayabileceğinizi ve kaplamadan sonra nasıl duracağını göstermek içindi... hem uygun şekilde mobilyalarınızı yerden biraz yüksekte tasarlarsanız olası su basma vb. gibi istenmeyen kazalarda veya temizlik yapmada kolay olabileceğini düşünüyorum... istenilen fantastik bir rengi uygulamanızda cabası...
sevgiler... kolay gelsin
Şahin Bey verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Arabayı almadan önce internetten bir miktar aldım ve epoksi uygulamaya çalıştım. Sağlamlığını test etmek için suntayı birbirine yapıtırdım. Önce çok sağlam oldu. birbirini bırakması mümkün değil. Kışın bolkona bıraktım. 3-4 ay sonra suntalar birbirinden ayrılmıştı. Bu test sonucu kendim epoksi kaplayamacağımı anladım. Bulunduğum yerde ise epoksinin ne olduğunu bilen usta olduğunu düşünmüyorum.
Kolay gelsin. Benim araçta sizinkinden. Güneş panelleri güzel olmuş. Ellerinize sağlık. Ben ilk etapta duygusal sebeplerden yapamayacağım. Ancak şimdilerde tavanı delmeden bir formül üzerindeyim. Olabilirse güzel olacak. Ben de öğretmenim. Yaz tatillerinde görüşmek üzere Selamlar.
Merhaba hocam ben de edebiyat öğretmeniyim fakat sizin gibi yetenekli olmadığım için karavanı dışarda yaptıracağım.Takipteyim .Selamlar ve kolaylıklar diliyorum
Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sayın Mehmet Hocam, ben tavanı deldim ve paslanmaz cıvata kullandım. Çünkü benim arabada orijinal tavan bağlantı aparatlarından bazıları yoktu. olan da sağlam değildi. Hatta iç kısmını bitirince belki sonraki yıllarda olur. Tavana bagaj yapmayı da düşünüyorum. Onun bağlantı ayaklarını da koydum.
Atabay öğretmenim. Yapmak zor değil yeni olduğu için fazla kafa yormak ve zaman harcamak geriyor. Bazı merkezler dışında malzeme bulmak sıkıntı oluyor. Bir de en önemlisi yapacak yer sorunu var. Ben dışarıda yapıyorum. Her gün malzemeleri arabadan dışarı çıkar, iş sonu tekrar topla ve arabaya yerleştir, çok zamanımı alıyor. Yaptıkça daha büyük zevk alıyorum. Allah gönlüne göre versin. Hayalinizdeki karavana inşallah kısa sürede ulaşırsınız.