Mevsimlik İşçiler Konusunda Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan taiga Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 316
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,498

Etiketler

Öncelikle verebileceklerimizi bir liste haline getirelim

battaniye ve türleri, kışlık giyim ve sizin aklınıza gelenler ile
dayanıklı yiyecek grubu örneğin kuru bakliyat, sıvı yağ, şeker, un vb şeklinde
liste oluşturmaya başlayalım
tüm katılmak isteyen arkadaşlar listeye neler ve ne kadar katkı yapabileceğini yazsın ve oluşan listeyi bir araya getirip gönüllü olacak bir kaç araçta toplayarak teslimini yapalım ...

Ben Zerrin hanımın fikrine katılarak şunuda Bir ÖNERİ olarak sunuyorum..Böyle bir organizasyon yapılcaksa yeni bir başlık altında sayfa açıp yapabilceklerimizi bir bütün halinde o sayfaya toplamaya çalışalım diyorum..

saygılarımla..

Hem, bir kez de keyfimiz için değil, böylesine anlamlı bir organizasyon için çıkalım oralara.. Pazar günü o tipi ve soğuk altında Ubolda vincin halatını takamayan arkadaşlarımız vardı, elleri morardığı için.. Halbuki sadece bir kaç saat için oradaydık bizler.. Ardından sıcak araçlarımıza binip sıcak evlerimize geri döndük.. Bu kez üşümemizin, ellerimizin morarmasının bir anlamı olsun..
Faruk güzel bir öneri getirmiş, ki katılıyorum...
Tepeye çıkamayacak araçlar yada araçsız arkadaşlırımızın o güzel insanlarla paylaşacaklarını da bizler teslim ederiz..

Transporter' Alıntı:
.....Ama selam verin girin aralarına ekmeklerini paylaşırlar vede Türkiyenin hemen hemen tüm ormanlarında geçen bir yaşamın hikayesini..

Haklısın Birden abi. 13-14 Ekim tarihlerindeki ilk Kuzuyayla ziyaretimizde Muhammet Çoban ile karşılaşmıştık yaylada. Serkan, Recep abi, Ömer, Turan çok iyi hatırlarlar o günü. O yağmur altında, 10 metrekarelik kulübesinde, kuzinesinin sıcaklığını, sıcacık çayını paylaşmıştı; biz tanımadığı insanlarla..
Şehir hayatı insanı ruhsuzlaştırıyor mu acaba ???

Odun sobasıda demek ki zehirleyebiliyormuş..Ben sadece kömür biliyordum..

Bu cumartesi Kuzuyaylasındaki küçük kulübede Mustafa abi (MK51) ,Arda ve ben sobayı yanarken bırakıp uyumuştuk ve lodos aşırı derecede vardı..Arda camı açalımmı dedi ..ben boşver odundan bir şey olmaz yatalım demiştim...

yapacaklarımızın (tabi aklımıza daha iyi bir fikir gelirse çok güzel olur) ekonomik boyutla sınırlı olması bile acı verici belkide toplumumuzu bilinçlendirmek için daha fazla mücadele etmemiz gerekliydi.bu vahim ve sarsıcı olayda hem bu toplumun bir ferdi olarak hemde offroad kimliğimizle belki dahada büyük sorumluluğumuz var.

işte liderlik liderlik denilen kavram ilk burada vücuda gelsin. Bir arkadaşımız, abimiz bizlere gönüllü liderlik yapsın; ne yapabileceksek hepsi bu kişide toplansın. Tamam; yine teslimata herkes çıksın ama belli bir süreç oluşturalım çok acele olarak...

Gezenbilir olarak bazı sosyal sorumluluk projeleri üzerinde çalışmalarımız var zaten fakat uzun soluklu projeler. Bahsettiğiniz yardım olayı da gayet güzel bir proje. Yalnız bunun sürdürülebilir olması için ne yapabiliriz bunu da düşünelim. Bu nedenle izninizle ilgili mesajdan itibaren başka bir konu açıyorum, orada durumu tartışalım.

Ynt: Mevsimlik İşçiler Konusunda Yardım

çok geç kalmadan yapılacak herşeyde ben varım.bize acil bu işi organize edecek lider lazım.

saygılarımla

Gerçekten çok üzücü bir haber... Aslında bu sadece manşetlere çıkabilmiş bir haber. Hergün bu olaydan çok daha acı niceleri yaşanıyor, hiçbirinden haberimiz bile olmuyor. 6 sene kadar önce doğum sırasında durumu ağırlaşan kadının, doğum yapmaya çalıştığı küçük hastaneden Van Devlet Hastanesi'ne acil nakli gerekiyor, ancak kadının kocasında bırakın ambulansı, iki kişi için otobüse verecek 20 milyonu bile olmadığı için karısını da doğacak çocuğunu da gözleri önünde kaybedişini unutamıyorum...

Jeep34' Alıntı:
Odun sobasıda demek ki zehirleyebiliyormuş..Ben sadece kömür biliyordum..

Bu cumartesi Kuzuyaylasındaki küçük kulübede Mustafa abi (MK51) ,Arda ve ben sobayı yanarken bırakıp uyumuştuk ve lodos aşırı derecede vardı..Arda camı açalımmı dedi ..ben boşver odundan bir şey olmaz yatalım demiştim...

Aman Uğur abi... 4 sene önce 3 arkadaş Trabzon'da Kadırga Yaylası'na çıktık, gece kuzineyi yaktık. Arkadaşlar salonda yattı, ben de dergi okurken açık olan ışık arkadaşları rahatsız etmesin diye bir odaya geçtim yattım. 2 saat kadar sonra uykum geldi, tam ışığı kapatıp yatacağım içeriden duman kokusu geliyor ama kuzinenin ters tütüp bütün dumanı salona doldurmuş olabileceğini hiç tahmin etmemiştim... Yattığım yerden ayağa kalkınca benim odanın bile duman içinde kalmış olduğunu farkettim. Salonu öyle bir duman kaplamış ki, görmeyi bırak gözlerim cayır cayır yanıyor... Bir taraftan arkadaşlara bağırıyor, bir taraftan camları kapıları açmaya çalışıyorum. Neyseki erken farketmişim ki kimseye birşey olmadı. Ama dergi okurken uyuya kalsam sanırım sabaha hiçbirimiz çıkamazdık...Bu arada bazılarınız eski gezenbilir forumdan tanır, arkadaşlardan biri Mehmet Ali Yücesan'dı :smiley:

Herşeyden önce bir fizibilite yapıp, neye ihtiyaçları olduğunu belirlememiz gerek. Murat'tan öğrendiğime göre Birden abiyle görüşmüşler ve Birden abi oraya gidip ormancıları ziyaret ederek ihtiyaçlarını belirleyebileceğini söylemiş... Birgün içinde gidilebilecek başka ormancılar (veya benzeri durumda ihtiyaç sahipleri) varsa çevrede, ortalama bir ihtiyaç listesi belirleyip ona göre hepimiz yapabileceklerimizi ortaya koyar bir sonraki haftasonu çıkarız yola.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR