Ynt: Midland Alan 42 Multi ve Texas Anten Hakkında!...
Alp görüşemiyoruz ... Ben görüşemiyorum haksızlık yapmayayım .
Yalnız kızma bana , hayırsız değilimdir aslında :
Senin geçmişte yazdığın birşeyleri araken açtığn konuyu gördüm . Bildiğim kadarıyla yazayım .
1-Yer güzel bence
2-Uyar uyar , uymayanlar uydurulur sorun yok .
3-Evet verilerine bakarak bunu söyeleyebiliriz . Ama fayda maliyet analizine de bakılabilir . Texas 7db kazançlı , mesela ms145 , alaska 6 db . Hğç dayanımları daha düşük ama texas 1.8 KW güce dayanıklı ki heh gülüyorum birşey diyemiyorum
Ama en iyisi dersek president antenler arasında evet en verimlisi TEXAS
4-SWR göstermez . Bir kere ayarlansa yeterli .
5-Mıknatıslı ayakla swr ayarının ilgisi yok .
6-swr de ve verimde ufak değişiklikle olabilir ama kayda değer bir farklılık arz etmez . Değiştirebilirsin yeri ...
7-Takılır.
8-Sağlam mı ? riskli bir soru elektronik cihazda . 10 senelik cihazı şakır şakır kullanılırken 3 gün önce alınan cihaz aaniden bozulabiliyor . Ki bu cihazla prof. binlerce dolarlık cihazlar . Biraz şans işin içinde . Ama alan42 nin öyle bir kronik arıza sorununu duymadım . olsa bile işi bilen kişiler müdahale ederse geri dönüşü olabilir . Hiç olmayabilir
Çok mu anlaşılmaz oldu ne ...
9-Hımm fiyat fayda oranına bakmak lazım işte ... biri 6 db diğer 7 db kazançlı . Sonuçta offroad da haberleşme için kullanılacak . Bence ml-145 de iş görecektir . Fark elbette olacaktır ama offorad haberleşmesinden ortaya çıkmayacağını düşünüyorum . Gerçi bu işler duygusallaşıyor bir nokta da . Gönül ister ki en iyisi olsun ama şartları değerlendirmek lazım .