Midland Alan 42 Multi ve Texas Anten Hakkında!...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Alfonse Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,708

Alfonse

Zirve
Selam,

1) Bu konu ve soruları doğru yerde mi açmışım? ;D

2) Midland Alan 42 Multi telsiz ile Texas anten kullanılabilir mi? Yani jackları mackları uyar mı?

3) En verimli anten Texas mı?

4) Midland alan 42' de, ekranında görebileceğimiz bi swr ayarı v.s. var mı? Yoksa araya swr ibresi mi takmak lazım?

5) Antenleri mıknatıslı ayakla kullandığımızda swr ayarına gerek yok, di mi?

6) Texas anteni, tabak büyüklüğünde mıknatısla kullanabilir miyiz? Taşır di mi?
Bide kocaman mıknatısla tutturduğumuz Texas antenin yerini zırt pıt değiştirebilirmiyiz?
Mesala tavanın o köşesinde kullanırken, çıkarıp mıknatısı öbür köşeye veya kaputa yapıştırsak özel bi ayar değiişikliği gerekir mi her seferinde?

7) Midland Alan 42 Multi' ye ayrıca mayk ve hoparlör takılır mı? Uygun çıkışlar mevcut mu üstünde yani?

8 ) Bu cihazlar sağlam mı? Yani garantili almamız şart mı? Ne tavsiye edersiniz?
Belki bavulda felan getirttirme imkanım olabilir...

9) Midland alan 42 Multi' yi küçük tabanlı ML 145 anten ile kulanmak yerine büyük mıknatıslı Texas anten ile kullansak verimlilikte ciddi fark olur mu?

Cevap ve yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum...
Teşekkürler...
Saygılar...

Etiketler
Ynt: Midland Alan 42 Multi ve Texas Anten Hakkında!...

Midland Alan 42 Multi kullanıcısı olarak, sorularınızın sadece bir kısmına cevap vereyim. Ben bu telsizi ML145 antenle kullanıyorum anteni istediğim şekilde yer değiştirmek telsizi etkilemiyor. Öte yandan kullanışlı sağlam ve pratik bir alet. Mesafe olarakta oldukça yeterli. Kullandığım süre içerisinde daha büyük anten ihtiyacı hissetmedim.

Mikrofan vs. gibi aksesuarları takmak mümkün bunun için uygun giriş vr çıkışlar var.

Buna ilave olarak el telsizi olark kulllanım esnasında takabileceğiniz daha uzun antenleri mevcut ve bu şekliyle araç antenini aratmayacak kadar etkili kullanılabiliyor.

Alp Selamlar.
Bilgin dahilinde cevap vereyim.
1- bu sorunun cevabını bilmiyorum ;D

2-Kullanılır, Ufuk ve Cihan aynı kombinasyonu kullanıyor.

3-Çabuk bulunabilir en verimli anten Texas, biraz uzun 220 cm olması lazım.

4-Alan 42 swr yi göstermiyor, ,telsizcide taktırırken ayarlatabilirsin,yada bir swr metre alabilirsin.

5-swr ayarını ilk taktırdığında yaparsın sonraya gerek kalmıyor.(hatta bizdekileri hiç ayarlamadık bile )

6-Texas grondalı bir model ,mıknatıslıklı diplikle gelmiyor.
İllaki mıknatıslıklı diplik istiyorsan sanırım çözümleri var.
Yerini zırt pırt değiştirebilirsin,ama hızlı giderken aracın üstünde kalırmı bilemem.

7-Bütün çıkışları var.midlandın 42 için güzel bir mayk ıda var,mayk da hoperlör de mevcut,ama yeterli değil.
Maykın üstünde ayrıca bir hoperlör girişide mevcut,böylece hoperlör de takabiliyorsun.

8-Elektronik bu belli olmaz ama tepe tepe kullanıyoruz daha sıkıntı çıkarmadı.

9-ML 145 başarılı bir anten ,ama tabiki telsiz kadar anten de önemli ,Texas gördüğümüz en verimli araç antenlerinden biri.

Benim de bir sorum var:

Alette 6 lı pil kullanıldığı zaman kaç watt çıkış alınıyor, 8 li pil kullanıldığı zaman kaç watt?

Her iki durumda da high low seçeneği aktif oluyor, ama biliyoruz ki 4 watt gücü 12v ile veriyor.

Pil bloklarındaki pillerin seri paralel bağlantı durumunu çözemedim. Sorunun cevabını bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Bize söylenen 8 pille kullanıldığı zaman ,cihazın 4 watt bastığı .
ama burda önemli olan ,yaklaşık 40 cm lik üstüne takılan ekstra bir anteni var.
bu antenle beraber verimi çok artıyor.

Alp görüşemiyoruz ... Ben görüşemiyorum haksızlık yapmayayım . Yalnız kızma bana , hayırsız değilimdir aslında :

Senin geçmişte yazdığın birşeyleri araken açtığn konuyu gördüm . Bildiğim kadarıyla yazayım .

1-Yer güzel bence

2-Uyar uyar , uymayanlar uydurulur sorun yok .

3-Evet verilerine bakarak bunu söyeleyebiliriz . Ama fayda maliyet analizine de bakılabilir . Texas 7db kazançlı , mesela ms145 , alaska 6 db . Hğç dayanımları daha düşük ama texas 1.8 KW güce dayanıklı ki heh gülüyorum birşey diyemiyorum Ama en iyisi dersek president antenler arasında evet en verimlisi TEXAS

4-SWR göstermez . Bir kere ayarlansa yeterli .

5-Mıknatıslı ayakla swr ayarının ilgisi yok .

6-swr de ve verimde ufak değişiklikle olabilir ama kayda değer bir farklılık arz etmez . Değiştirebilirsin yeri ...

7-Takılır.

8-Sağlam mı ? riskli bir soru elektronik cihazda . 10 senelik cihazı şakır şakır kullanılırken 3 gün önce alınan cihaz aaniden bozulabiliyor . Ki bu cihazla prof. binlerce dolarlık cihazlar . Biraz şans işin içinde . Ama alan42 nin öyle bir kronik arıza sorununu duymadım . olsa bile işi bilen kişiler müdahale ederse geri dönüşü olabilir . Hiç olmayabilir Çok mu anlaşılmaz oldu ne ...

9-Hımm fiyat fayda oranına bakmak lazım işte ... biri 6 db diğer 7 db kazançlı . Sonuçta offroad da haberleşme için kullanılacak . Bence ml-145 de iş görecektir . Fark elbette olacaktır ama offorad haberleşmesinden ortaya çıkmayacağını düşünüyorum . Gerçi bu işler duygusallaşıyor bir nokta da . Gönül ister ki en iyisi olsun ama şartları değerlendirmek lazım .

Herkese çok çok teşekkürler.....

Kararımı verdim... duygusal ortamın olgunlaşmasını bekliyorum....

Midland alan 42 multi alacağım...
Elde kullanmak için uzun anteninide, arkasına takılan ext çok pilli zımbırtısınıda alacağım...
Ml 145 anten alacağım, swr ayarı yapmadan deneyeceğim, anladığım kadarıyla anten kutusundan çıkan orjinal kablo uzunluğuyla oynamazsak swr nema problema...
Mayk alacağım...
sesi yetmezse aporle ;D alacağım...

ama,

az sonra, 3 vakte kadar, ihtiyacıma göre,
Sıkıntısız, az maliyetli, kafası çalışan, sallabaş olmayan bi esnafa belki swr ayarı yaptırıcam...

az daha sonra,

Eğer tabak büyüklüğünde texas mıknatısı bana ulaşırsa texas anten alacağım...
kullanacağım...
tavana zımbırtı takınca texası sabit yapacağım... ml 145' ü alacağım ucuz second hand telsizle yedek yapacağım veya ikinci aracıma bağlayacağım veya arkadaşlarıma ödünç vereceğim dostluk kabilinde....

;D ;D ;D

Yeniden herkeşe çok teşekkürler....

Alfonse...

Alp selam ben beşinci sorudan başlamak istiyorum.

Mıknatıslı anteni bağladığın yer ile alakalı olarak SWR değişiklik gösterebilir.

Mesela demir tampon yada port bagajda 1 watta yakın swr(geri dönen güç) yapıyor. Zaten 4 wattlık atımımız war onuda idareli kullanalım.

Tavan ortası en verimli çaılştığı yer.

Aselsanda montajını yaptırırken uygun yeri deneyebilirsin.

Teşekkür ederim....

Çok uygun fiyata bulduğum için 0 president harryII ve president' ın fiber 98cm job antenini aldım... Alan42 alınca bu telsizi yedek yapıcam....
Yanında ml145' in mıknatıslı tabanından daha büyük bi mıknatıs tabanda hediye geldi bana...
Mıknatısı ödünç texasla denedim... Çok başarılı düşmüyor kesinlikle...

Benim erkek popolu sabit job antenimin arkasına bi aparat takılıp, dibi dişi hale getirilebilir mi acaba....

Dibi dişi Texas anten lazım... Nereden bulabilirim...?

haaaaaaaaaaaaaaaaa.................. süper.....................

teşekkür ederimde, ostimdeki aselsana gittiğimi nereden biliyorsunuz... vay be...