Dar tabanlı lastikler yere daha fazla kuvvet uyguluyor. Yağışta ve karda bu önemli.
Karda ralli yapan araçlara bakarsanız motorsiklet lastiği gibi ince lastik kullanılır.
Bende geniş tabanın neden kuru zeminde daha iyi yol tuttuğunu anlayamıyorum)
İşin özeti şu;
Kaygan zeminlerde sürtünen alanın dar olması,birim alana binen kuvveti arttırıyor.
Lastik geniş olunca,kuvvet dağılıyor ve tutuş azalıyor.
Kaygan zeminde,yukardan aşağıya binen kuvvet önemli.
Kuru zeminde ise;
Sürtünen alan ne kadar fazla olursa,tutuş o kadar artıyor.
Kuru zeminde ise,sürtünme oluşturan alanın genişliği ...
Sanırım 2. el aldınız aracı çünkü 235 70 16 orijinal ölçü değil.
Size tavsiyem araca powerbox takın gücü 173hp olsun sakin kullanımda yakıt tüketiminizde azalır.
Sürten yerleride traşlatabilirsiniz.(prontobasso nickli arkadaşın yöntemi)
Benım aracım da 40.000 Km ye ulastı.. yıl bıtmeden daha dogrusu garantısı bıtmeden bakımını yaptrmayı planlıyorum.. bu arada lastıklerı de degıstırmek ıstıyorum.. sabahta berı gezmedıgım sıte kalmadı.. ne alacam ne edecem anlamadım.. orjınal ız kalınlıgını bozmayı cok dusunmuorum.. ama bunun yanında bır ıkı cm kadar yukseltmek de ıstıyorum..
Benım aracım da 40.000 Km ye ulastı.. yıl bıtmeden daha dogrusu garantısı bıtmeden bakımını yaptrmayı planlıyorum.. bu arada lastıklerı de degıstırmek ıstıyorum.. sabahta berı gezmedıgım sıte kalmadı.. ne alacam ne edecem anlamadım.. orjınal ız kalınlıgını bozmayı cok dusunmuorum.. ama bunun yanında bır ıkı cm kadar yukseltmek de ıstıyorum..
Tekrar tesekkur ederım..
Ayrıca arabanız da cok guzel ve baya bır emek harcanarak olusmus.. Ilgıyle takıp etmıstım.. Kazasız belasız gunlerde kullanmanızı umarım..
burak bey ,lastiklerim ,sadece dış kenar dişlerinin ,resimlerde gözüküyor ,biraz hasar var ama kesinlikle kullanımına engel teşkil edecek hiç bir durum yok,yoksa söker atardım araçtan sadece 2 adetinde ,birkaç noktasında ,onundışında kesinlikle ,balans,çatlak,yırtık vs hiç bir şey yoktur ,zaten hala şu an aracımın üstünde takılı duruyor toplamda 10,000 veya 12,000 km ,çoğunluğu asfaltta ,çünki alalı daha 3 ay olmuştu ben 35 inç lastiğe geçeceğim için satıyorum
Tekrar tesekkur ederım..
Ayrıca arabanız da cok guzel ve baya bır emek harcanarak olusmus.. Ilgıyle takıp etmıstım.. Kazasız belasız gunlerde kullanmanızı umarım..