Mordoğan Müesser Aktaş Etnografya ve Tarih Evi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vagabondo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,306

vagabondo

Yeni Üye
Mordoğan da görülmesi gereken çok büyük emekler sarf edilerek meydana getirilmiş bir etnografya ve tarih evi

Adres:Mordoğan mah Ayşe Kadın Cami yanı no:6 Mordoğan

http://imageshack.us/photo/my-images/23/img01491024x683.jpg/]
img01491024x683.jpg
[/URL]

Uploaded with ImageShack.us

Etiketler
Ynt: Mordoğan Müesser Aktaş Etnografya ve Tarih Evi

Müesser Hanım'ı kutluyorum; iyi ki böyle insanlar var... Konuyu foruma taşıyan arkadaşımıza da teşekkür ediyorum; haberdar olmamızı sağladı. :smiley:

Ne denli çok tanıdık eşya var müzede; yaşlanıyor muyuz yoksa? :D

1932'de açılmış ilkokulun binası, sanırım terkedildiği için, böyle çok güzel bir girişim için kullanılmış. Anadolu'da, böyle kapanan okulların, hayırlı işler için kullanıldığı örnekler ne yazık ki çok az. Gezilerimizde, kırsalın hızla boşalması nedeniyle görülen taşımalı eğitim sisteminin getirdiği, kapanan ve harap olan okul binalarını gördükçe yüreğimiz burkuluyor... :( :mad:

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Ne denli çok tanıdık eşya var müzede; yaşlanıyor muyuz yoksa? :D
Cavid Sezen
Müze beni geçmişe götürdü.Ailem Tütüncü olduğundan Tütün Basma Kalıpları ve Lüks lambaları çok iyi hatırlıyorum.Tabii ki diğer eşyaları da.Çok güzel günlerdi.Şimdilerde ise ne Tütüncülük kaldı ne de lambalar. O Tütünleri yetiştirenler ve Çocukları/Torunları şimdilerde Yabancı menşeili Tütünlerden imal edilmiş sigaraları tüttürmekteler.Ne hallere düştük.Sözün bittiği yer.Ergun.

Vladinka' Alıntı:
Müze beni geçmişe götürdü.Ailem Tütüncü olduğundan Tütün Basma Kalıpları ve Lüks lambaları çok iyi hatırlıyorum.Tabii ki diğer eşyaları da.Çok güzel günlerdi.Şimdilerde ise ne Tütüncülük kaldı ne de lambalar. O Tütünleri yetiştirenler ve Çocukları/Torunları şimdilerde Yabancı menşeili Tütünlerden imal edilmiş sigaraları tüttürmekteler.

Tütünün başkenti Akhisar'dan selamlar. :smiley:
"Kalıplar" hiç kuşkusuz, ayrıca "lüks lambaları", tütüncülüğü çağrıştırır bilenler ve yaşayanlar için... Ağabeyimin tütün basma kalıpları hala durur; sakla bunları demiştim... ;)

Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,953
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR