Ynt: Moto - Kuryenin Ölümle Dans Fotoromanı
Günlerdir okuyorum yazılanları bazen gülerek bazende üzülerek ,Ben 1998 yılından beri kuryelik yapıyorum , çok daha öncelerinden de motora binerim , tek başıma türkiyede gitmediğim yer girmediğim bataklık kalmadı ama şu forumda yazılanların yarısı kadar bilgiye haiz olamadım amma biliyormuşunuz kardesim , yazanlar arasında ne (ufuk beyi saymıyorum ) bir kurye var nede emsal tecrübeye sahip biri , bir adam kaç yıl kaç km sonra bu işden para kazanmaya başlıyor ve ona kurye deniyor bir fikriniz bile yok , kuryeler şöyle böyle diye atıp tutuyorsunuz , bu arkadaş kurye degil ki ;D muhtemelen elindeki yetersiz imkanlardan dolayı ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak için bu motosiklete binen biri yahut yüksek hacimli bir makineye geçmek için alışma sürecindeki bir acemi , her şeyden önce kullandığı ekipmanlar kuryelerin tercih ettiği ekipmanlar degil , hele motosiklet bir kuryenin alacagı son motosiklet , ama bunlar yaptığı sürüşü tehlikesiz kılmaz , evet tehlikelidir ama böyle gitmeyide kısa süreli sollamalarla arabaların sıkıştırmasından kurtulabilmek bilmek için gerekir , ha ben gidermiyim hayatta gitmem , benim motosiklette hayatatta kalma ilkem gözünün görebileceği mesafede her an durmak üzerinedir , arabayla bile asla fren mesafesinden ödün vermem , geciyorum hepsini
Bir akşam yalovadan dönerken eskihisar topçular vapurundan inersiniz özelikle akşam 17 ile 19 arasında heleki bir de pazar akşamıysa , rampayı çıkıpda e5 bağlanıp pendik istikametine döndüğünüzde trafik 100 km üzerinde bir hızda fren mesafesi 1 metre civarında bile olmaz çok zaman , ya sizde arabalarla aynı sürüşü yaparsınız yada saga çekip saatin 21 gecmesini beklersiniz , yada zamanla yaptığınız km çoğladıkça hakiyetiniz ve kontrolünüz artar sizde saga çekip beklemekdense yola devam edersiniz , benim tercihim izmit istikametine 10 km devam edip gebze gömrüğünden teme girmek olur evim tuzlada degil çok şükür , ama bazen gurup olarak dönerken mecburen bu tarz sürüşleri km lerce yapmak gerekiyor , sürekli önünde kini geçmek gerekiyor , söylediğim yol ve emsal yollarda en fazla 10 saniye fren mesafesini koruyabilirsin , arkadan hayvanın biri gelir seni mutlaka yolun başka tarafına sıkıştırıp atar , 2007 yılında bu tarz bir yolda gren mesafemi korumaya çalışırken hayvanın biri solumdan vurup bariyere cakdığında kaburgamı kırmışdım , ya o arabaların arasında herkesden hızlı olur yola devam edersin , yada trafik açılana kadar sağa çekip beklersin !
Iceman®' Alıntı:
şimdi daha iyi anlıyorum ki kuryeler her zaman 2 teker camiasının ordinaryuslarıdır.. zaten rossi'de bu işe öyle başlamış...
Bence kuryeler bu işin ordinaryusu degildir ama şehir trafiğinin de hiç tartışmasız efendileridir , kuryeler uzun yol gidemez ,arazide gidemez motosikleti çok seven insanlar degildir , o yüzden çoğu haftasonu kontak açmaz , tatil günleri ulaşımlarını araba ile sağlarlar ama imkanı olmadığı için hayut kolay geldiği için çok kısa mesafe ihtiyaçlarını karşılayanlar ve geceleri taksim vesair yerlerde takılan bir kaç zibidiyi saymazsak ,kuryeler mesai dışında motor kullanmazlar
Birde rossi işi var dimi , rossi çok hızlı bir pilot hepimizin keyifle seyrettiği biri olabilir ama bu onu iyi bir motosikletci yapmaz bence , deneyimin karşılığı hızlı gitmek degil az kaza yapmak olmalı , rossinin kendi bile bilmiyordur vucudunda kaç pilatin olduğunu , rossimi iyi motorcu ?
Arkadaşlar her gözünüze hoş gelmeyen davranışda bulunanı ve ufak motora bineni lütfen kurye diye nitelendirmeyin , bir kaç yıldır önüne gelende bir kurye olma hevesi başladı , kimse bundan biz kuryeler kadar muzdarip olamaz , buradaki motosiklet bir bmv f 650 olsa idi , burdaki başlık ölümle dans eden endurocu olmazdı !
Yaz kış istanbulda yazın 30 derece sıcakda bile ful koruma geziyorum eldiven dahil , lütfen kafasında kaskı olmayan yada mont giymemiş ama ufak hacimli motosiklete bineni kurye diye nitelendirmeyin , O kadar kolay degil kurye olmak ....