Bu gun bu sayfalarin hepsine bir daha goz attim ve bu tarz bir kampervan modelinin hic paylasilmadigini gordum. Avusturalya sitelerinde gordugum kampervanlarin bir cogu bu sekilde. Benim cok hosuma giden bir duzen. En onemlisi kucuk araclar; kia pregio, toyota Hiace gibi araclar kullaniliyor. Cok genis yatak ve ic hacim olusuyor. Yatak 160*180cm boyutlarinda. Yani 2 kisi cok rahat eder, hatta 1 cocukta arada rahat yatabilir. Yani bu arac 2-3 kisi icin. En hosuma giden ozellik ise ocagin donerek disari cikmasi. Yatak yapildiginda yatagin onunde haala 1 metre civarinda bir bosluk oluyor buda buzdolabinin, kapinin, tuvaletin ve hatta mutfagin tamaminin kullanilabilmesi demek. Ayrica neredeyse 360 C panaromik bir gorusunuz var masada otururken. Tek kotu yonu cok cam olmasi yalitimini etkileyebilir.
Bu da diger bir ornek. Kisa sase Toyota Hiace uzerine yapilmis. Burada fark oturma grubu U seklinde tasarlanmis boylelikle arkada genis bir depolama alani olusturulmus. Masa sandalye gibi surekli disari cikarmaniz gereken esyalar icin ideal gozukuyor. Ayrica U nun alt tarafi yani aracin arka kismi (aracin eni) 160-165 cm gibi oldugu icin boyunuz cok uzun degilse oglen kestirmelerinde yada uzanarak kitap okumak icin kullanilabilir.
Evet yuksek tavanlarinida gordum ama sehir iclerinde kullanilmasi ve kapali otoparklara girmesi ozellikleri ile pop-up tavanlar daha cok hosuma gidiyor. Yanliz artik bir cok kore ve japon aracini ulkemiz piyasasindan sektigi icin bu araclarin temizini bulmak cok zor. Araci buldugunuzda ise pop-up tavan yapacak su anda kimse yok. Gayrete gelip kendinizin yapmasi lazim.