Ynt: Motokaravanla Romantik Yol, Garda, Venedik, İsviçre - Ekim 2012
Araya serin ama güneşin ara ara gözüküp içimizi ısıttığı güzel bir haftasonu paris turu girdi, döndüğümüzde evimize ilk kar yağmıştı. Venedik notlarımızı toplamaya devam ediyorum.
Biz de bir mum alıp bir sandalyeye oturuyoruz. Fakat konser başlar da ayrılamayız diyerek bir kaç dakika sonra kalkmaya karar veriyoruz. İşte o anda belki de ilk günahımızı işliyor ve koskoca papalığa bağlı, venedik piskoposluğunun mumları ile meydandan ayrılıp san marco vapur iskelesine doğru gidiyoruz. Bugüne kadar rastlamadığımız yağmur o gece bütün şiddeti ile üzerimize yağıyor. O gece şiddetli yağmur altında kalacak bir yer ararken aklımıza hep mumları geri vermelimiydik sorusu takılıyor!
zihnimde soru işaretleri ile karavana dönüş;
muhteşem Venedik, aslında çok batılı olup da doğu-batı arasında yapay bir köprü görevi, Istanbul'da doğu unsurları daha fazla ama akdeniz merkezi rolünü kaptırdıktan sonra istanbul doğu batı köprüsü olmaya daha uygun.
bugün hiçbiri soyunu sürdürememiş sarayların sahibi zengin venedik tüccarları,
o zaman ki uzak batının tarifini Venediklilerden almışız ki, Londra ve inghilterra sözleri Venediklilikerden gelme.
Bugün kredi kartı özetinden çıkarttığım hesap.
Bütün gezi boyunca
Toplam yapılan yol : 3.117 km
Benzin maliyeti : 472 Euro
(Italya'da fazla kredi kartı slibi çekip ben farkedince 20 euro elden ödeneni düştüm)