Motor değiştirmede son durum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dalgakıran Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,201

dalgakıran

All we are is dust in the WıND ............
Yer
Marmaris
Slmlar arkadaşlar bizim sanayide artık motor değistirme kalktı artık sadece üzerindeki aynı motorun yenisi konulacak şeklinde söylentiler var.
Acaba bunlar benzinden dizele dönüşümü yalan yanlış anlatmaya çalışıyorlar yoksa gerçekten yasaklandımı???
Dogruysa bizim düz dizel patladı elimizde :'(

Etiketler
Ynt: Motor değiştirmede son durum

Selamlar
lutfen forumdaki gecmis yazışmaları inceleyin.. bu konuda cook fazla yazışma oldu.. Bu yazışmalar üzerine de kanunlarda bir değişiklik olmadı. Ama uzun lafın kısası "motor elinize patlamadı, kayıt/kosullar yerine geldigi sürece" motor değişimi yapılıyor. iyi günler dilerim, reha

reha bey benzinli araçlara dizel motor takılması nasıl mümkün acaba yeni yönetmeliğe göre sadece aracın projesinde olan motor konulabiliyo hangi yönetmeliğin neresinde takılabilir yazıyo acaba ????

Bu konu ile ilgili devlet bünyesindeki gelişmeleri nereden takip edebiliriz ????

Bir son haber , burda bir arkadaş defendera motor atmıştı ,makine mühendisi ford motoru duyunca projeyi cizmemiş , sanırım bu durumda defender servisinden araçlarda ford motoru kullanıldığına dair yazı istenmesi lazım ancak bizim olayda bu da yok, sanırım karışık bir iş diye uğraşmak istememiş ... Arkadaş sonra başka bir mühendise gidecekti son durum bu ...

basit bir çeki demirini ve vinç i ruhsata işletmek için bile burnumdan getirdiler vazgeçtim, motor değişimi ile uğraşmayı hayal bile edemiyorum, ermiş sabrı lazım

Herkese selam .... aynı sıkıntı bende de var aracımı seviyorum ama doyasıya binemiyorum malum yakıt bu kanun çıktıktan sonra hiçmi benzinli aracını dizele çeviren olmadı acaba .....

Araca lpg taktirmak dizele cevirmekle ugrasmaktan cok daha basit, zahmetsiz ve ekonomik olur.

otomotiv teknolojileri araştırma merkezi yani OTAM adlı istanbul üniversitesine ait bu kuruluş dönüşüm yapmaya yetkili bir kuruluş
tabiki bunun şartları var
mesela aracınız benzinden dizel olacaksa aracınızın modelinden eski versiyon bir motor tabiki aynı marka dizeli olmak koşuluyla takamazsınız
bunun için motorunuzun ayrıca bazı testlere girmesi gerekiyor bu testleride yapıyorlar tabiki 3000 euro falan gibi bir rakam istiyorlar
bunun yanında siz otokardan takacağınız motorun tip onay belgesini otam a sunabiliyosanız fiyat 300 euro ya düşüyor
hala motor değişmek istiyorsanız sizlere kolay gelsin

Mak.Müh odası Trabzon için konuşuyorum il il faklılık gösterebiliyormuş. (kanun yorumlamdan dolayı ??? ) Araca sadece kendi markasında bir motor koyabileceğini söylüyor. Yeni lr defenderlarda ford motoru kullanıldığını söyledim yinede ford motoru koyamazsın dediler. bende bir çıkış yolu arıyorum.

benzinden dizele dönüşümde LR kullandığı motordan başka tipte bir motor koyamıyorsunuz
onun için de bazı prosüdürleri aşmanız gerekiyor mesela otokardan kullanabileceğiniz motor tipleri hakkında yazı alınması gerekiyor bunun yanında dönüşümü yapılacak motorun bir takım testlere tutulması gerekiyor bunuda makinacılar odası değil OTAM adlı kuruluş yapıyor yani prosüdür çok zorlu bir süreç

kaptan10' Alıntı:
benzinden dizele dönüşümde LR kullandığı motordan başka tipte bir motor koyamıyorsunuz
onun için de bazı prosüdürleri aşmanız gerekiyor mesela otokardan kullanabileceğiniz motor tipleri hakkında yazı alınması gerekiyor bunun yanında dönüşümü yapılacak motorun bir takım testlere tutulması gerekiyor bunuda makinacılar odası değil OTAM adlı kuruluş yapıyor yani prosüdür çok zorlu bir süreç
dizelden dizelede aynı sıkıntı var

burdaki sıkıntı LR onay verdiği motor olması şartı bence LR kullandığı mtor tipleri olursa dizelden dizele sıkıntı olacağını sanmıyorum
dizelden dizele dönüüm yapmış arkadaşlar bu konularda yorum yaparsa daha iyi olur kanımca

lr defender da v 184 motoru kullanmadı ama birçok arkadaşımız bu motoru aracına taktı. Eskiden yapılabiliyordu fakat şu anda işleri baya sıkı tutuyorlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

Geri