<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Motor Isınmadan Kalorifer Isıtmıyor...</b><br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="dundaralp" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
dundaralp' Alıntı:
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Ben de ilk defa duydum standart hiç bir araç ısınmadan sıcak hava vermez diye biliyordum ama yanılıyor muyum ?
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote>Doğrudur,kalorifer sistemleri motor suyu ile çalışır,içten yanmalı tüm motorlarda bu böyledir,hangi model olursa olsun..<br />
benzinli araçlar yanma odasında doğrudan buji aracılığı ile ataşleme verir,yani içerde bir patlama oluşur,bu motorun en kısa sürede<br />
ısınmasını sağlar.<br />
Dizel araçlarda ateşleme yoktur,bir nevi sıkıştırma ile çalışır,mazot un özellğidir bu,yani dizel...yanma odasına yaklaşık 4,5 bar gibi bir kuvvetle<br />
basılır,piston üst kapak arasında sıkışan,kimyasal direnç gösterir ve patlama sağlar,,dizel araçlar bu yüzden geç ısınır...<br />
bir aracın içine girildiğinde ınsan ısısı yüzünden buğarlaşma olur,,hatta camlara soğuk hava bile verseniz buğuyu çözer,,<br />
önemli olan camlara üfleme dizaynıdır,saç kurutma makinası gibi düşünün,daralan yerden açısı geniş yere,bu o anki ısınmayı sağlar zaten<br />
yani tam anlamaı ile ısınma değil havanın gidiş şekli önmelidir,,,dusterde iç dizayn yeterli değil olay bu kadar basit...<br />
seat cordobam vardı en soğuk havalarda bile ısınma olmadan tüm buğuyu bir kaç saniye içinde alırdı,kalolifer sistemi inanılmaz mükkemeldi<br />
bu dediğim gibi dizayn ile ilgili bir durumdur...saygılar</div>