motor sıfırlayacağız usta aranıyor!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan siyim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,122

siyim

Yeni Üye
Yer
antalya
merhaba,
geçen gün servis alt başlınına derdimizı kısaca yazmıştım ancak az yanıt geldiğinden feroza kullanıcılarının okumamış olacağını düşünüp burada sorunu eşimle düzelterek tekrar paylaşmak istedim.

örnek:
aküyü şarj eden dinamonun tamiri için sökülmesi gerekti, sökebilmek için motordan çıkan su borusunun da sökülmesi gerekti. dolayısıyla motorun içindeki bütün su boşaldı. dinamonun tamirinden sonra parçalar geri yerine takıldı. motora su tekrar dolduruldu. usta tamamdır dedi, teşekkür edip ayrıldık. 5 dakika sonra hararet tavan yaptı çünkü motora yeni su doldurulduğunda havası alınmamıştı ve fark ettiğimizde conta yanmıştı.

silindir üzerindeki 3 gözden ortadakinin kot farkı düşük, orta gömlekte çizikler var. bunun da acilen düzeltilmesi gerekiyor. açılmışken tüm parçaların bakımdan geçmesi yada değiştirilmesi gerekmekte. bu işi, işini savsaklayan birinin değil, ferozayı seven birinin yapmasını istiyoruz.

Etiketler
Ynt: motor sıfırlayacağız usta aranıyor!

merhaba siyim ben size bu aracta tek usta rıdvan hoca yı tavsiye ederim metris ceza evinin önünde kendisi facebokta feroza türkiye gurubuna bakınız hoşcakalınız

rıdvan ustayı o kadar duyduk ki, biz de bir başkasına teslim etmek istemiyoruz aslında. ancak arabayı antalyadan istanbula nasıl götüreceğimiz konusunda bir netliğe ulaşamadık.. ya dura kalka sürmeyi deneyeceğiz yada makul fiyata giden bir nakliye firması aramaya devam edeceğiz. bir seçenek de tek motoru söküp yollamak.

dün akşam üstü 16 sıralarında antalyadan istanbula doğru yol aldık.. yol düşündüğümüz kadar zorlasmadı bizi. hararet dolayısıyla durdukça hem biz dinlendik hem araba. yolunda pek inişli çıkışlı olmaması sayesinde ortalama 60 km ile istanbula sabah 8 gibi ulaşabildik... tabi direk Rıdvan ustaya arabayı teslim ettik.. ilk işi radyatörü açıp temizlettirmek oldu.. zira araç 20 yaşında olmasına rağmen daha önce radyatör temizliği hiç yapılmamış ve radyatör, içinden su akışı mümkün olamayacak şekilde tıkanmış.
şimdi sırada conta bakımı var. oda yapılında inanıyoruz ki arabada aradığımız keyfi yakalayacağız.

bu arada antalyadaki ustaların bize söyledği gibi arabadaki suyu boşaltıp tekrar doldurduğunuzda içerde kalan havayı almamız gerektiği yoksa hararete sebep olduğunu belirtmişlerdi. ancak Rıdvan ustadan öğrendik ki bizim arabanın motoru kapalı sistem olmadığından hava sıkışması gibi bir problemi olmazmış..

yani usta var bir de ustası var bu arabanın::smiley:

bu tarabalar için gecerli ama malesef ülkemizde ulvi insanlar yetişiyo arabadan ucağa herşeyden anlıyolar sonra işii düzeltmek başkalarına kalıyo bu sefer maliyet artıyo işi yapan usta s anki pahalıya yapmış gibi gözüküyo :smiley:) neyse geçmiş olsun size

Merhaba siyim hanim,

İstanbula hosgeldiniz. Bende bir FEROZA kullanicisi olarak RİDVAN ustaya kefilim. sizinde bahsetiginiz gibi memlekette usta var birde ustanin ustasi var. Degerli dostum ve ustam Ridvana buradan selamlarimi yolluyorum. İyiki varsin be Ridvan yoksa biz halen kurtlar sofralarinda meze olmaya devam ederdik.
Gonlunuzu ferah tutun. FEROZA bir kere girer bakima . tam ve adam gibi bakimlari yapilincada uzuun sure arabacilik yapar. iste FEROZA farki burda.

saygilarimla

Turgut

Hanımefendi,

Aracınızı dün gece Rıdvan Ustanın orada gördüm, Rıdvan Usta'da aracınızın kısa hikayesini anlattı, geçmiş olsun, motora daha büyük hasar verdirtmeden emin ellere teslim etmişsiniz. Güle güle kullanın.

Saygılar

Ersan

Çok geçmiş olsun...
inşallah kısa zamanda güzel bir revizyonla istediginiz gibi olur...

siyim hanim merhaba,

Gecen gun Ridvan ustaya ugradim. Aracinizi gordum gerekli tum tetkik ve bilgileri paylastim.Araciniz model itibariyle
benimkinden dusuk . fakat kilitli difransiyel ile enjektore sahip oldugunuzu gordum.Bu harika birsey, :eek: :eek: dilerim aracinizi bundan sonra
gonul rahatliyla binersiniz.
Bu arada on camda yurtdisi ( sticker ) ler oldugunu fark ettim. araci siz gumrukten mi aldiniz. yoksa muhtelif araliklarla FEROZAninz ile yurtdısına mi ciktiniz.?
Rıdvan ustamin oradayken hazir birkac kare fotoda aldim. izninizle gostermek isterim.[attachment=1][attachment=2]

saygilarimla
Turgut

ABCD0015.jpg

ABCD0017.jpg

Bu konuyla alakası yok ama yeni bir topik açmayayım dedim.
Bugün su eksiltme ve hararet sorunlarım nedeniyle tamircimdeydim ve silindir kapak contam %99 ihtimalle yanık :(
Komple conta seti ve bu işlemi yapmışken debriyaj setinide değiştirmek istiyorum..
Balıkesir - Erdek'te yaşıyorum ve burda parça temini imkansız. Bu parçaları temin edebileceğim yer konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum..
Şimdiden teşekkür ederim...

Kemal bey merhaba,

Daihatsu ana servise hiç sordunuz mu ? Elinde en rahat parça stogu bulunduran orasıdır...

yada Rıdvan ustaya isterseniz bir sorun..

yada istanbul ana servise bir sorarsanız verimli olur..
Yetkili servis Özay Oto Daihatsu Adres : Atatürk Cad.Özkayabaşı Ap.No:50/14 Küçükyalı Maltepe - İSTANBUL Telefon : 0216 388 88 77 - 0216 388 90 00

Rıdvan hoca..0532 462 8576

Hemen yan dükkan olan kardeşi Feridun (senin aracın eski sahibi )..0535 934 7168

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR