Motorlu Taşıtlar Vergisi - %5 Muamması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BIM01 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,857
Ynt: Motorlu Taşıtlar Vergisi - %5 Muamması

arkadaşlar bir sorum olacak bildiğiniz üzere bu sene de kasko şirketinden aracın bedeli ni gösteren belge ile vergi dairesine gidip işlettirmemiz gerekmekte dolayısıyla vergiyi de bir alt dilimden ödüyoruz her neyse benim sormak istediğim bu işlemlerden sonra vergiyi vergi dairesine değilde kredi kartı ile taksitlendirme şeklinde ödeme yapılabilirmi

Etiketler

sadoz5775' Alıntı:
arkadaşlar bir sorum olacak bildiğiniz üzere bu sene de kasko şirketinden aracın bedeli ni gösteren belge ile vergi dairesine gidip işlettirmemiz gerekmekte dolayısıyla vergiyi de bir alt dilimden ödüyoruz her neyse benim sormak istediğim bu işlemlerden sonra vergiyi vergi dairesine değilde kredi kartı ile taksitlendirme şeklinde ödeme yapılabilirmi

yapabilirsiniz. ben ikinci taksiti öyle yapmıştım. sorgulatma yaptığınızda alt dilimde gözükeceksiniz.

Merhaba,ilk once belgeyi elden goturup vergi dairesinde isleteceksiniz.
Sisteme vergi miktariniz kaydedildikten sonra problem yok.
Ister dairede isterseniz internetten hemde taksitli odeyebiliyorsunuz.
Taksiti zaten kullandiginiz banka karti yapiyor,vergi dairesi degil.
Once dairede isletmezseniz sistemde de gozukmeyecegi icin alt dilim olmaz.
Aybasinda belgeyi alip daireye goturun,sisteme islesinler.
Kartinizla ilgili kampanya varsa,odeme gununuze gore ayarlayin ve odemeyi yapin.
En son gunlere dikkat edin,yigilma nedeniyle bazen gucluk cikabiliyor.
Bir kac gun once yapin rahat ve sorunsuz olsun.

çok teşekkür ederim arkadaşlar çok sevindim bu duruma ben de diyordum kendi kendime 703 tl kadar vergiyi tek seferde nasıl ödeyeceğiz diye

Haklisiniz,cok insafsiz rakamlar,ama bunlar sanki iyi gunler.
Bakalim yeni yil,yeni tur,yeni sans neler getirecek bize.
Nice mutlu yillara.

Yeni vergileriniz ne oldu arkadaşlar benim 97 sport 2.0 motor 246 TL olmuş.

selamlar

bende de 2001 3.2 var.1400 gözüküyor.2013 kasko değerleri de henüz yayınlan madı.2 alt dilim olsa cok güzel olacak .iki alt dilimden ödeyen yok mu ya.12 yasındaki arabaya 1400 istiyorlar.resmen zengin değilsen binde o zaman
diyorlar

Bu %5'i geçince alt kademe konusunda sanırım en doğru bilgiyi Şükrü Kızılot bugünkü yazısında belirtmiş. Kendisi vergi konularında en iyilerdendir.
Yazısının içinde 4. madde , özellikle parantez içindeki ifadeye dikkat:

"4-MTV tutarı, kasko değerinin yüzde 5’inden fazla ise, bir alt kademedeki vergiyi ödüyorsunuz (Bir alt kademede vergi de kasko değerinin yüzde 5’inden fazla ise ikinci alt kademeye inemiyorsunuz)."

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/22279493.asp?yazarid=82&hid=22281767

evet gözümüz aydın. Benim vergi 1979TL. 2001 3.2 V6

2012 de 652*2=1304TL ödedim.

2013 bir alt dilim 703*2=1406TL gözüküyor ???

mtv 1 taksiti iş bankası maksimum karta 6 taksitle ödenebiliyormuş vay be 1.400 tl senede bir tane 106 ekran led lcd tv alınır bu paraya

sadoz5775' Alıntı:
mtv 1 taksiti iş bankası maksimum karta 6 taksitle ödenebiliyormuş vay be 1.400 tl senede bir tane 106 ekran led lcd tv alınır bu paraya

kıyaslama yapılırsa çok şey eder de. zevki için karşılaştırma yapınca eşi yok :smiley::smiley:

anladım mrdnmz kısmen katılıyorum
bu arada bugün ankarada yeğenbey vergi dairesine gittim düzeltme için memurun bana dediği "sistem daha açılmadı haftaya gelin" hangi zamanda yaşıyorsak ocak 1 dedinmi sistem açılır bugün git yarın gel der gibi

sadoz5775' Alıntı:
anladım mrdnmz kısmen katılıyorum
bu arada bugün ankarada yeğenbey vergi dairesine gittim düzeltme için memurun bana dediği "sistem daha açılmadı haftaya gelin" hangi zamanda yaşıyorsak ocak 1 dedinmi sistem açılır bugün git yarın gel der gibi

sistemleri acıktır ama 2013 kasko oranlarının acıklanması biraz gecikoyor en ıyisi 2 hafta gitmek ..gidipte işi halletmeden donmemek ıcın

kasko bildirim formunu aldım ondan bir sıkıntı yok çünkü her 15 günde 1 değişiyormuş kasko fiyat oranları ben güncel hali ile aldım öyle gitmiştim vergi dairesine

Bu kasko bildirim formunun yanında bir de dilekçe yazıp iki belgeyi birlikte vermek gerekiyor doğru mudur?
Peki dilekçeyi herhangi bir vergi dairesine vererek başvursak olur mu yoksa ille de aracın bağlı olduğu bir vergi dairesi vardır, ona mı gitmek gerekir ?

Ben İstanbul'da oturmama rağmen aracımı İzmit'den 2. el olarak aldım. Yeni ruhsat da satışın yapıldığı İzmit trafik şubeden çıktı. Ancak araç 39 plakalı gözüküyor. Bu durumda benim hangi vergi dairesine başvurmam gerekir acaba ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,095
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR