Mum Yapımı - Hayatı İdame Kutusu İçin Balmumundan Mum Yapımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan deserteagle Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,547

deserteagle

Kamp II
Yer
İstanbul
Evet, belki pek de gerekli olmayan bir konu ama yine de hazır yapıyorken fotoğraflayıp aktarayım dedim.

Hayatı İdame Kutusu İçin Balmumundan Mum Yapımı

Balmumu kullanılarak bir hayatı idame kutusu (survival kit) içine koymak için bir mum yaptım. Bunun
çay mumları gibi alüminyum bir kabı olsun istedim. Kutunun içindeki hacmi verimli kullanmak için
mumu kare prizma şeklinde köşeli yaptım. Bal mumu gram başına verdiği enerjiden dolayı parafinden
daha verimli diye biliyorum.

Beyaz tutuşturma tabletlerini kalıp olarak kullanıp kalın alüminyum folyoyu biçimlendirdim. Hayatı idame
kutusuna sığacak şekilde alüminyum içine en çok ne kadar mum dökebileceğimi işaretledim. Fitile ve
bir parça daha folyoya daha ihtiyacım var.

mum_yapimi_01.jpg

Bir parça folyoyu kesip kıvırıp fitilin uç kısmına monte ettim. Bu, fitili folyo kabın dibine sabitlemeye
yarayacak.
mum_yapimi_02.jpg

mum_yapimi_02-1.jpg

Bunu kabın zeminine biraz mum eriterek yapıştırdım. Bunu varolan bir mumu kullanarak daha kolay
yapabilirsiniz.
mum_yapimi_03.jpg

Fitilin üst ucunu da sabitlemelisiniz. Bunu bir kibrit ve biraz bant ile yapabilirsiniz.
mum_yapimi_04.jpg

mum_yapimi_05.jpg

Artık balmumunu ısıtın. Ateşte kaynayan suyun içine koyulan başka bir kabın içinde balmumunu
eritebilirsiniz. Balmumunun ısı yalıtım özelliği aynı zamanda erimesinin de yavaş olmasına neden olur.
Sabırlı olun.
mum_yapimi_06.jpg

Balmumunu kaba dökün. Kabı devirmemek ve mumu tam ortaya dökmek gerektiğini söylememe
gerek var mı? Fitilin üstüne özellikle mum dökün.
mum_yapimi_07.jpg

Mum kurudukça mat bir görüntü alacak. Mum ısıyı yalıtım özelliğinden dolayı yavaş donacaktır.
mum_yapimi_08.jpg

Kabın yüksekliği üreteceğimiz mumdan fazla olmalıydı. Ancak artık bu fazlalığa gerek kalmadı. Folyoyu
makasla dikkatlice kesebilirsiniz. Fitili de kesin.
mum_yapimi_09.jpg

Evet, deneyince gördüm ki mumun yüksekliği hiç de fena olmamış.
mum_yapimi_10.jpg

Bir de yakayım. Eğer berbat bir şey yapmışsam bunu görüp internete koymayayım diye. Bunun
yanında şunu da gördüm ki fitili ikinci defa yakmak ilkinden daha kolay...
mum_yapimi_11.jpg

Yanışı...
mum_yapimi_12.jpg

Etiketler
Ynt: Mum yapımı - Hayatı İdame Kutusu İçin Balmumundan Mum Yapımı

paylaşım için teşekkürler... :smiley: mum hayat idame kutusunda olması gereken bir malzeme bence... heleki mumlu pamuk çok işe yaıyor. kısa zamanda bende denicem bakalım yapabilicemmi :D

Ynt: Mum yapımı - Hayatı İdame Kutusu İçin Balmumundan Mum Yapımı

tr_azziz' Alıntı:
paylaşım için teşekkürler... :smiley: mum hayat idame kutusunda olması gereken bir malzeme bence... heleki mumlu pamuk çok işe yaıyor. kısa zamanda bende denicem bakalım yapabilicemmi :D
Katılıyorum. mumu yemiş pamuk mükemmel yanıyor :smiley: Güzel bir fikir, teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,952
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

Geri