Murat 124 Efsanesi Yeniden Canlanacak

Aracı ilk sahibinden aldım. Aldığım kişi aracı Bursadan 1976 yılında 0 km almış ve hiçbir parçasının orjinalliğini bozmadan muhafaza etmiş. Faturası yedek anahtarı ve kullanım kitapçığına kadar hepsi duruyor, araç 80.000 km de ve hiç motoru açılmamış, kaportasında hiç değişen parçası yok.

Murat 124 e sevdalı bir kişi olarak bu aracı orjinaline bağlı kalarak sizlerinde yardımı ile tekrar ayağa kaldırarak aracın ilk sahibi Hüseyin amcaya verdiğim sözü tutmak istiyorum.

Fotoğraflarını aşama aşama yayınlayacağım.

Emeğe ve Emekçiye Saygı Duyan Herkese Saygılar.

IMG_2214.jpg

IMG_2215.jpg

IMG_2218.jpg

IMG_2219.jpg

Etiketler
Ynt: Murat 124 Efsanesi Yeniden Canlanacak

öncelikle hayrılı olsun. benimde kullanmaktan büyük haz duyduğum bir araçtır. aşamlarını merakla ve büyük bir özenle takip edecem şimdiden kolay gelsin

Teşekkürler.
Bazı orjinal parçalara ihtiyacım var.
ön panjur (nikelaj)
dış dikiz aynaları (nikelajlı)
arka stoplar

nereden bulabilaceğimi bilen varsa, yardımcı olursa sevinirim.

selamlar

aracınıza hayran kaldım..keşke benimde öyle bir aracım olsa......

2010 teknolojisi passat ve 1976 yıllarının tofaş murat 124'ü bayağı bir hoş olmuş bence..
hayırlı olsun arkadaşım..inşallah arabanın orjinal parçalarını bulursunuzda..kazasız belasız kullanırsınız..
murat 124 lerin parçalarını zannediyorum adana ilimizde bulursunuz..çünkü murat 124 leradanada bayağı bir tutulmakta hala..
yav ne arabalardı bunlar...
şimdi herkes koç'un türk halkına teneke olarak kakaladığı arabayı bize niye övüyorsun..! diyecekler;fakat şu anda bana söylermisiniz türkiyede üretilen hangi orta sınıf arabaların,
4 tekeride disk fren olsun...ben hiçbilmiyorum..
üstorta;yada üst sınıf olan arabalarda bu özellik var diye biliyorum..
o zamanlarda murat 124ler;4 tekeri disk fren olarak imal edilmekteydi..
kapıları 90 derece dik açılırdı,kaloriferi kış aylarında arabanın içini iyi ısıtırdı..
tamam,abs sunrof-esp,belki yok'tu.ama sağlam bir halk arabasıydı.123 kasa mersedes lergibi ön takımı tablalaıydı; fakat virajlara ser gitrmelerden dolayı çoook kafa kıran murat 124lere şahit olmuşumdur..
.....
neyse...tekrar aracınızın hayırlı olmasını dilerim...

selamlar..sevgiler..saygılar..

Eminim herkesin bir anısı vardır bu arbalarla :smiley:

olmazmı ilk kullandığım araç idi seneler geçti neler geldi geçti ama hala 124 yeri başkadır bende hoş o yıllarda 124 131 reno tx ts vardı sadece :smiley:

kolay gelsin diyerek başlamak istiyorum

her parçacıda yok artık bunun parçaları İSTANBUL da 3 yerde var 1 oto erciyes seyrantepe sanayisinde (eski çopyolu) 2 taksimde oto çerçi (kadıköye taşınıyor bu günlerde) 3 şirinevler tarafında birsefer gittim ama lazım olursa adresini bulurum tekrar.

bu kişilerle yapacağın alışverişleri iyi takip etmek gerekiyor veriyorsun listeyi hepsi var gel hazır diyorlar ama lazım olunca eksikler bitmiyor.

ben 1992 SERÇE topladım yeni http://zusta-otomobildeteknikbilgiler.blogspot.com/2011/01/modifiye-cesitleri.html?spref=fb

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR