Ynt: Murat Dağı'nda Altın Bulundu
Ya arkadaş ben bu yazıları hazırlayan muhabirleri anlamıyorum. Hadi onuda geçtim, bu yazı hazırlandıktan sonra nasıl sunuluyor, editörler nasıl izin veriyor onu hiç anlamıyorum. İnsan bir araştırma yapar, işin doğrusunu öğrenir. Sırf sütunlardaki boşlukları ve vatandaşın kafasını doldurmak için hazırlanmış yazılar.
Bi kere, yapılacak sondaj faaliyetlerinin çevreye ne gibi bir zararı varmış onu açıklasınlar. Yada kısaca ben açıklayım siz karar verin ne zararı var sondajın.
- Önce sondaj yapılacak alan belirlenir. Genellikle 2,3 metreye 5,6 m'lik bir alandır.
- Daha sonra İl Çevre ve Orman Müdürüğünden veya Çevre ve Orman Bakanlığından faaliyetin yönetmeliğe göre değerlendirilmesi istenir.
- Daha sonra belirlenen alan için Orman Bölge Müdürlüğünden (bedelleri yatırılarak-kesilen her bir ağaç için bedel ödenir) izin alınır
- Daha sonra bir sondaj makinası (kamyona monteli olur genelde) belirlenen alanda 10-15 cm çapında karotlu sondaj yapar. Karotlu sondajı googledan bir araştırın karot kimyasal falan değil, "carrot"dan gelmektedir.
- Sondajda sondaj tiji sıkışmasın ve ısınmasın diye vb. bentonit kullanılır. Bentonit kil mineralli bir kayaçtır, su ile karıştırılır ve kullanırlır, yani kısacası bildiğiniz çamur.
- Akabinde karot numuneleri sandıklara yerleştirilir ve veriler işlenmek üzere merkeze götürülür.
Son bir not: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=33514.0 lütfen okuyun. Önemli olan çevreci geçinmek değil, çevreci olabilmek.