Nallıhan -Gömeç 3. Etap

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan züğürt gezençi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,072
Yer
nallıhan-ankara
Nallıhan'da 1 ay kadar kaldık.Eski çalışma yerimiz Sarıyar Kasabasını,halamın yaşadığı Yukarı Bağlıca
köyünü,Nallıhan'ın anıt ağacını,Uyuzsuyu Şelalesini ve daha pekçok yerini yeniden gezme imkanımız oldu.
Bu arada sokakta bulduğumuz bir Ankara kedisinin bakımını da Babama yükledik...

1 Nallıhan 1.jpg

2 Uyuzsuyu Şelalesi.jpg

3 Sarıçalı Dağı.jpg

4 Sarıyar.jpg

5 Sarıyar 1.jpg

Etiketler

Ynt: Nallıhan -Gömeç 3. Etap

İki aylık ayrılıktan sonra Ayvalık taki çocukların çatlak sesleri neticesinde Hanım mırın kırın etmeye
başlayınca yeniden yollara düşmek zorunda kaldık.
Nallıhan'dan Eskişehir'e doğru giderken herzaman annemin köyünün 2 km.önünden geçeriz.Tam oraya varınca
Hanıma hadi bu köy de bizim köyümüz bir uğrayalım dedim.Köyde pek çok çocukluk anım vardı.Köye girdiğimizde
birisi karavana doğru hızlı adımlarla geliyordu.Muhtarmış,yol ayrımından karavanın köye döndüğünü görünce
karşılamaya gelmiş.Tanışınca akraba çıktık.Bizi evine götürdü.Ramazan ayı olmasına rağmen bize bir sofra
hazırladı.Yemekten sonra köy meydanına çıktığımızda köyün tüm halkı meydandaydı.Bende hatıra fotoğraflarını
çektim.

11 Öşürler Köyü 1.jpg

12 Öşürler Köyü 2.jpg

13 Öşürler Köyü 3.jpg

Devamında Eskişehir'e vardık.Migrosun oralarda kalıp ertesi gün Eskişehir'ide gezmeyi planlamıştık.Fakat
yanlış caddeye girdiğimizden kendimizi şehrin ortasında yoğun trafikte bulduk.Trafiğin akışıyla da şehirden
geçip gittik.Yıllardır uğrayamadığımız Ertuğrul Gazi'nin Söğüt'ünde bir gece kalalım hem bu yoldan hiç
gitmemiştik deyip Söğüt'e yöneldik.Söğüt'ün içini bir saatte gezip gecelemek için yer baktık.Çarşı içi meraklı
insanlarla dolu olduğu için Ertuğrul Gazi Türbesinin yanındaki meydana karavanı park ettik.Ama orada kalamadık.
Söğütte yaşayan eski bir arkadaşımızı aradık.O da bizi evine götürdü ve karavanda yatmamıza izin vermedi.
Gerekçesi "Evin olduğu yerde arabada mı yatılırmış."Aynı şey Düzce de de başımıza gelmişti.

14 Söğüt 1.jpg

15 Söğüt 2.jpg

16 Türbe.jpg

17 Türbe 1.jpg

Ertesi gün Bozüyük üzerinden Bursa'ya geldik.Günlerden pazar olduğu için şehir içinden geçip Çalı tabelasına
varınca sola döndük.Cavit Hocanın daha önceleri tarif ettiği Ulubat Gölünün güneyindeki yoldan da bir geçelim
dedik.Güzel bir yer bulursak bir gece kalabiliriz diye düşündük.Tepelere doğru çıkınca gölü görebildik.Fakat
yol kenarında karavanla durup göle bakacak fazla bir yer yok.O taraflarda pek çok mermer ocağı olduğundan
yolda çok fazla kamyon var.Görülmeye değer bir bölge ama büyük karavanlar için pek uygun bir yol değil.

Yolda gördüğümüz bir çeşmede yemek molası verip M.Kemalpaşa'dan Balıkesir'e oradanda tam gaz Gömeç'e ulaştık.
Çocuklar akşam yemeğini hazırlamış dört gözle bizi bekliyordu.

18 Ulubat Gölü.jpg

19 Yol.jpg

20 Çeşme.jpg

Sn. Samı bey.
Gonlunuzun dıledıgınce yolun goturdugu yerlerde ne guzel bır gezı yapmıssınız . Olması gereken de bence boyle olmalı . Evden dısarı atacaksınız kendınızı . her yolda bır kavusma yok mu. Ese , dosta , sevgılıye, guzellıklere , bır kedı yavrusuna bıle.....
Babanıza saglık ve uzun omurler dılerım. mehmet.

Sami Bey;

Güzel fotoğraflarla süslediğiniz yazınız için teşekkürler. Bir çırpıda Nallıhan'dan Gömeç'e, adeta birlikte uzanıverdik..

Nallıhan ve insanını çok beğendim; orada geçirdiğim iki gündüz bir gece süresinde. Uyuz Suyu fotoğrafını görünce, Karacasu Köyü(Nallıhan) Köy Sofrası'nda geçirdiğimiz bir gece ve yaşadıklarımız gözümün önüne geldi. orasını işleten aile ve iki oğulları usuma geldi. Ne çalışkan ve nazik insanlardı; bizi ağırlamaları gerçekten takdire değerdi.. Sanırım siz de uğramışsınızdır. Sonra Nallıhan hafta pazarı, renk renk kuru fasulyeler, sebzeler, meyveler.. Kooperatifte(Naltud yanılmıyorsam) satılan el emeği göz nuru oyalar...Sözün kısası, nallıhan tatlı bir anı olarak yer etti belleğimizde..

Ulubat Gölü güneyinde, en iyi görünüm sunan başlıca nokta, Unçukuru Köyünün olduğu yerdir. Buradan geçen yol, sizi zorlamış. Çünkü hem dar, hem de bundan da önemli olan mermer taşıyan kamyonlar.. Çok dikkat gerek.

İki fotoğrafla size katkı yapayım izninizle.

Cavid Sezen

[attachment=1]

[attachment=2]

Nallıhan.jpg

Nallıhan_Belediye.jpg

Sami bey, Dilediğiniz gibi,aklınıza estiği gibi,buradada kalalım diyerek harika bir tatil yapmışsınız allah içinize sindirsin.Gelecek yıl tatilinizin çok çok daha iyi olacağını şimdiden görebiliyorum. Mutluluk ve sağlık diliyorum. Saygılarımla...

Sami bey merakla beklediğimiz gezinizin 3.etabını zevkle izledim. Özellikle babanızın kedi yavrusuyla olan resmine bayıldım. Ayrıca bana çok yabancı olan bir coğrafyayı tanıtığınız için çok teşekkür ederim. Güzel geziler yapmanız ve bizimle paylaşmanız dileğiyle...

Ynt: Memleketim NALLIHAN

Benim memleketim.

Gerçekten insanıyla doğal güzellikleriyle ziyaret edilmesi gereken bir ilçemiz.

Hele Mayıs ayı içerisinde görmelisiniz... O doğayı. Yeşilin her tonunu bulabilirsiniz.

Ayrıca, Hoşebe mesire yerine'de uğramanızı tavsiye ederim.

Saygılarımla,

Niyazi TAŞDELEN

Sami Bey,

2002 Ağustosunda yaptığımız Abant-Mudurnu-Nallıhan-Beypazarı gezimizde rahatsızlığım nedeniyle pek tat alamamıştık. Ancak; yazdıklarınız
ve fotoğraflarınız, oralara en kısa zamanda tekrar gitmemiz gerektiğini söylüyor.
Paylaşımınız için teşekkürler..
Mutlu ve esen kalın..

Ülker&Yavuz

sami bey hakikatten çok güzel gezmeyi vede görmek istediğimiz bu güzel köyleri bize yasatmış oldunuz çok teşekürler eskişehiri çok severim oralardan geçtim ama kalmadım bu sefer kalarak gezerek görecem.birazda bu güzel resimlerle bizleri kamçıladın saygılar..ERDEKTEN Ayhan selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,027
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR