Bütçeniz benim ki gibi azmış
Nasıl bir karavan alacağınızı ancak bir karavan kiralayıp deneyerek anlayabilirsiniz.Çünkü karavan kişiye özeldir,herkesin zevki,ihtiyacı farklıdır.Ben karavanımı yaptıktan sonra onbeş günlük bir geziye çıktım ve yaptığım hataları gördüm, şimdi de onları düzeltmeye çalışıyorum
Ancak size maddi olarak bir fikir vermesi için kendi yaptığım harcamaları baz alarak bazı maliyet bilgileri verebilirim.Karavan ruhsat maliyeti:2000 tl,webasto:2000tl,190 amper agm akü:1150tl,ocak+eviye+musluk+dalgıç pompa+su deposu(50lt):600tl,Tv+manuel uydu anteni:1000tl,İşçilik bana ait olmak üzere,izolasyon,dolaplar,yatak,koltuk,masa,taban,tavan,yan döşeme ve duşakabin:1500tl,portatif tuvalet:300tl,heki:300tl,motor taşıma aparatı:500tl,mafsallı tente:500tl toplam:10.000tl.Şu an da tek eksiğim güneş paneli,onu da alırsam 11.000tl ye çıkacak.Bundan daha düşük bir maliyetle bu donanımda bir motokaravan yapılabileceğine ihtimal vermiyorum.trafik sigortası kişiye göre değişmekle birlikte 1000tl ile 2500tl arasında değişmekte.bütçenize göre alabileceğiniz araç düşük model olacağından vergisi fazla bir şey tutmaz,kaskoda istemez zaten.Ben kampinglere girmedim ama okuduklarımdan ve duyduklarımdan 15tl ile 100tl arasında değişen ücretler istendiğini biliyorum.Kolay gelsin.