Çalışmakla üretmek aynı şey değil malesef. Hadi vasıfsızlık ayrı bir konu eğitim şart deyip çalıştığı halde üretemeyenleri geçelim, çalışmayandan öyle bir niyeti bile olmayandan da bol bol var. Ben çok gördüm köylerde senede sadece 1 ay belki o kadar bile çalışmadan bütün sene yatıp kahve köşelerinde sürekli hükümet eleştireni. Hadi onlara da razıyız hiç olmazsa senede 1 ay çalışıyorlar diyelim, çalışmadan hiçbirşey üretmeden armut piş ağzıma düş felsefesini benimseyip sürekli hep devlet versin kafasıyla yaşayandan da çok var. Doğuruyorlar 20 tane çocuk salıyorlar sokağa mevlam kayıra. Sonra da bu ne biçim devlet bize ayrımcılık uygulanıyor hakkımız yeniyor devlet nerde diyorlar. Bizim düşüncesiz gazeteciler/politikacılar da gaz veriyor evet öyle diyor. Vatandaş ben ne ürettim ki bu topluma ne emeğim geçti ki karışılığında hizmet bekliyorum diye düşünmüyor. Halbuki devlet oraya doktor götürüyor öğretmen götürüyor. Daha ne yapsın? Adam alışmış armut piş ağzıma düş. Yapmaz tabi. Alıştıranda kabahat. Eskiden başında bir ağası varmış kxçındaki dona kadar veren gereğinde de geri alan, şimdi aynısını devlet yapsın istiyor, kendi ayakları üzerinde nasıl durulur bilmiyor haberi yok.
Doğru bu ülkede çalışmadan hiçbir iş yapmadan bol para kazananlar da var. Onlar da emlak yapıp alıp satıp rantını yiyen kesim. Emlak neden bu kadar rant getiriyor? Çünkü nüfus çok hızlı artıyor. Neden bu kadar hızlı artıyor? Bknz yukarıda yazılı.
bu kafa ve mantık bizim memleketi bu hale getirdi..
üreten sizsiniz, işçiniz amele.. sizin zekanız ve sermayeniz sayesinde sırtınızdan para kazanan sülük zaten onlar dimi?
primlerini ödemeye gerek yok..
zaten ödenenler ve ileride işçiye sağlık, emekli maaşı ve huzurlu bir yaşlılık geçirtecek paraları da kredi olarak üretken iş adamlarına verildi..
yılın 1 ayı tarla ile uğraşıp gerisinde kahvede oturan köylü memleketin geleceğinin ne kadar karanlık olduğunun göstergesi.. ülkede tarım bitti.. gözünüz aydın.. sizin üretken iş adamlarınızın(sermaye sahiplerinin)yurt dışından getirdiği tarım ürünleri ile cebelleşemedi anadolu köylüsü.. şimdi de ete girdiniz..
bunun üzerine bu konuyu takip etmekten vazgeçiyorum..
hepinize saygılar sunarım..