Ynt: National Geographic Channel'da Karavan Programı, Kaçırmayın!
selsun' Alıntı:
Özdal Bey merhabalar,
Akşama programı izlemeye çalışacağım.
Bu arada sizi onlin e bulmuşken birkaç konuyu sormak isterim.
1.Yüksek Tavan panelvan VW transporter ler fabrika çıkışı 1.9 motor. Bu motor gücü yeterlimi.
2.Daha yüksek motor gücüne sahip bir vw transporter panel van alıp tavan yükseltmesi önerirmisiniz.
Selamlar,
Merhaba, evet mesajınız gözden kaçmış, kusura bakmayın.
Sorularınıza ben kendi deneyimlerimi aktararak cevap vereyim. Ben Turbo Dizel 1900cc T4 orijinal yüksek tavan kullandım. Gün geldi arkasına scooterimi de koydum, gün geldi römorkumu çektim. Gerek scooter varken, gerek römork varken, aracın kendisi de istihab haddine yakın bir ağırlıktayken yaylalara çıktım, şehirler arası yollarda gittim. Ve eski teknoloji bir motor olmasına rağmen bir sorun yaşamadım. Bu gezilere ait fotolara
http://www.anakamp.org/mycamper/myc_foto_T4_18.html adresindeki foto galeriden ulaşabilirsiniz.
T5'lerin, yani 2006 model olanların ise istihab haddi 1300 kg civarı sanırım, üstelik TDi motor ve gerek tork gerekse beygir gücü olarak oldukça iyi durumda. Bu araçlar 102 beygir sanırım, aynı aracın normal tavanlı olanı ancak 86 beygirlik olan modeline sahip bir arkadaşım ile karda ve oldukça fazla kamp malzemesiyle kamplar yaptık yüksek rakımlı yerlerde, herhangi bir sorun yaşamadık.
Ama benim T4'le ilgili başka bir konuda bir ustaya gitsem, veya bahsi açılsa, ustalara göre "bu motor bu kasaya küçük geliyor" derlerdi
Diğer sorunuza gelince, Türkiye'de VW'nin orijinal yüksek tavan kalitesinin yarısına yakın bile olsa, yüksek tavan yapan yer bulacağınızı sanmıyorum. Ancak yurtdışından tavan getirtilip burada montajı yapılabilir, bunun da maliyeti ve montajın ne derece başarılı olacağı konusunda bişey diyemem.
Transporter derken sizin düşündüğünüz model yılı nedir?