Hafta içi lastikleri değiştirdim cooper cts aldım bostancı sanayiden, kafama takılan ise 265/65/17 lastiklere 34 bar hava bastı lastikçi bana lastik inik kaldı gibi geldi. Sizce doğru hava basıncı nedir ?
Sonunda navarayla ilk seyahatimi yarın yedi göllere yapacağım...
Bagajı kamp ve mangal mazemeleriyle doldurdum bile...
Dediğim gibi ilk toprak yol tecrübem olacak Bakalım nasıl geçecek?
Pazartesi fotoğraf ve yorumlarımı paylaşırım...
lastikleriniz asfalt tipi çamurda vs denemeyin , ama arazi kabiliyeti daha ileri olan asfalt tipi bf goodrich all terrain çok daha iyi bir lastik , her ne kadar bana düşmesede benden daha deneyimli arkadaşlar / abilerim yerine ben birkaç şey hatırlatayım . direksiyonu mümkün olduğunca düz tutmaya çalışın direksiyonu fazla kırmayın kasıntı yaptırmayın yakıtınza çok dikkat edin yağ olarakta 5w30 tam sentetik kullanın bazı servisler 15w40 koyuyorlar yarım sentetik yağ 7500km ömrü var 10bin km yazıyorlar bakıma arabaya yazıktır !! ben 5w30 tam sentetik yağ castrol edge kullanıyorum sizede tavsiye ederim
bu araçlara en yakışan lastik bence yokohama geolandar at/s dir. bizde var hem arazide çok iyi hemde düz yolda çok az sesi var. ben tavsiye ederim. ama şuan bulabilme ihtimaliniz biraz düşük. bu bizdeki lastik 32 ayrıca.
öncelikle herkese selamlar uzun zamandır sessizdi buralar canlandırmanız iyi olmuş.
konuya gelirsek; eve üçüncü navarayı almak için uğraşıyoruz. 2006 model 160 binde otomatik vites. sol yanda komple boya var. bir de diğer taraftan bir parçada boyası var. araca yapılan tüm işlemler servis tarafından gerçekleştirilmiş. 6 milyarlık hasar kaydı var araçta. tek sorunu bu yani ama içine binen 160 binde değil 50 binde filan sanır o kadar ki temiz bir araç. siyah renk. neyse işte siz navara severler bu aracın edeceği fiyat hakkında bana bilgi verebilir misiniz ? ne kadara alsak iyidir ? 1 - 2 yıl bineriz 50 bin km filan. sonrası nasıl olur hiç bilmiyoruz çok kararsızız ? sizce ne yapmalı ? saygılar...
Bak yaa,ihale bana kalıcak şimdi ;D
Radial lastiklerde,30 psı ın altını tavsiye etmiyoruz.
Helede aracın ağırlı arttıkça ona göre fazladan hava basmak lastiğk için daha iyi olur.
Haa,ama yolda pin pon topu gibi sekmiyim,konforum daha iyi olsun,lastiğin ömründen ödün veriyim diyosan 28 de olur 18 de ;D
Ama ben senin yerinde olsam,aynen Bülent Abim gibi yapar 34 psı yapardım
Haa araziye,çamura gireceğin zaman düşürebilirsin tabi Ama ardından asfaltta çıktığında tekrar asfalta uygun basınç değerini yakalamalısın