NEDEN CJ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Rüzgar_71 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,284

Rüzgar_71

Kamp III
Yer
giresun
Yaklaşık 2 yıllık cj kullanıcısıyım,Çevreme bakıyorum offroad meraklısı arkadaşlar yada eski cj sahipleri ya cherookiye geçmiş ya defendera ya suzukiye,ya pajeroya vs.vs.alıpta garajında tutan kişi sayısı çok az,ben ve benim gibi cjyi elinde tutup peşinde 3 cj parası masraf yapan çok az kişi var,bizmi hata yapıyoruz onlarmı akıllı davranıyor çözemedim,nedir bizi bu araçlara bağlayan yada nedir satıp kurtulmak isteyenlerin sorunları nedir...Hep yazar cj bir tutkudur,bir yaşam tarzıdır evet bencede öyle ama diğer arkadaşların tarzınamı uymuyor bu araçlar,sitenin eski üyeleri daha iyi bilirler eskiden çok daha fazla cj sahibi vardı şimdi bittimi bu insanların merakı,ne arayıp bulamadık bu araçlarda, yoksa biz körü körünemi bağlıyız bu araçlara,Rize taraflarında bir arkadaşım var 2 tane cj7 si vardı dün konuştum ikisinide satmış şimdi pajero almak istiyor örneğin,sizlerde fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim

Saygılarımla....

Etiketler
Ynt: NEDEN CJ?

sanırım akla ilk gelen sebep rahatlık ve kışın soğuk yazın sıcak olması.tabi birde yakıt sorunu var.bende bana uygun olması için suzukiyi verip yerine bir suv ve yanına cj düşünüyorum tabi biraz nakit ilavesiyle birlikte ::smiley:

eski arabalar zaman, sabır, para ve sevgi ister. Bence gerçek klasik kullanıcısı bu özellikleri barındıran yada barındırabilen insanlardan oluşur.Bunun tersi ise anlık hevesle alınıp pişman olunup satılmayla biten bir hikayedir..

Herkesin kullanım amacı değişik olabilir. Benim için kullanım kadar kurcalamak da önemli. Eşimin Vitara, kızımın da Pajero arazi aracı var. Bunların yanında biri 62, diğeri 74 iki de vosvos kaplumbağam var. Emekli olduğum için zamanım bol ve yağa benzine bulaşmak en sevdiğim hobim. CJ ve vosvoslarda herşeyi yapıyorum ama japonların kaputunu açmaya korkuyorum. Her türlü manual ve teknik döküman elimin altında olmasına rağmen geçen gün vitaranın oksijen sensörünü bulmak ve değiştirmek 3 saatimi aldı. Elimin her tarafı da çizik/kesik içinde kaldı. O zaman karar verdim. CJ'nin altında bir gün boyunca yatabilirim ama japonlarda bir sorun olursa servisin yolunu tutar.

"Motor kaputunun içine giremediğin araç senin değildir"

Bir de kullanım rahatlığı var tabi. Diğer araçlarımızı kullanırken taksisi, ticarisi, minibüsü sen kaçasın diye üzerine geliyor. Oysa CJ'de böyle bir sorunum yok. Eski araçlara saygıdan mı yoksa demir külçesinden korkudan mı tüm araçlar bana yol veriyor ;)

2000 den beri cj var. satıpta elektronik konforlu araç almayı düşünmedim.. cj yi iyi tanımak önemli.. diğerleri bana karışık geliyor ;D

özellikler Cj yi döküntü halinden kurtarıp off road yapabilecek kabiliyete getirmekte önemli bunun içinde biraz cebimizden fedakarlık yapmak şart bunları yaptıktan sonra arazidede olsun şehirdede olsun Cj yi kullanırken aldığınız zevki hiç bir arabada alamassınız diye düşünüyorum şahsen ben daha ehliyetimi almama rahmen araçta teknik olarak değişiklikler bile yapmaya başladım sizler heleki istediğiniz anda marşa basıp istediğiniz yere gidebilen abilerimsiniz sizin Cj kullanırken benden daha fazla zevk aldığınızı adım gibi biliyorum Son olarak HAYAT BİTER Cj (Tutkusu,Aşkı,Zevki,Sürüş Keyfi Ve Yeri Geldiğinde Verdiği Zevk ) BİTMEZ . :smiley:

benim istediğim şeylerden biri hep offroad modifiye yapılmış v.s v.s tabi , tamamen orjinal cj nerdeyse yok denicek az keşke orjinal fabrika ayarında cjlerde olsa orjinalce revizyon edilmiş ( orj. lastik jant renk koltuk v.s) cjleri görmeyi çok isterim ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR