sayın repM "arazi süper" den kastınız nedir acaba ?
mesela site üyelerinden kürşat beyi tatmin edecek bir arazi yeteneği var mıdır ?
Ya da bir defender ile aynı parkurlarda boy gösterebilir mi ?
Konfor güzel derken o herkese göre değişir diye düşünüyorum. Mesela soğuk kış günleri için ısıtmalı koltuk sahibi olmayan bir araç kimişne göre konforsuzdur. E o kadar paraya satılan arabada o donanım olmaz diyorsanız biz de zaten olmak zorunda demiyoruz. Sadece konfor herkese ve tabii ki her bütçeye göre değişir , adam şunu derse ne diyeceğiz :
"24.000 tl ye cherokee 5.2 alırım. Otomatik vites , deri döşeme , hafızalı , elektrik ayarlı , ısıtmalı koltuk , otomatik klima , sunroof , far sensörü vs vs var (konfor) sıfır duster atıyorum 50.000 TL hem de manuel , ve saydığım hiçbir donanım yok. Ben aradaki 26.000 TL ye hem yakıtımı hem vergimi yıllarca karşılarım... E zaten 3 sene sonra arazi keyfini tatmış ve gerçek jeep'e binmiş olarak satarım."
Bu durumda ne diyeceğiz , hayır duster sana daha uygun hem de konforlu mu diyeceğiz ?
Adam tersini de diyebilir , "Ben dusterı 10 sene kullanacağım dolayısı ile yakıt ve vergi aradaki 26.000 TL yi geçer. Ben ısıtmalı koltuk olmamasına razıyım , bakımı da daha ucuz olur , 2.elde satışı da. O yüzden bana duster uyar" Bu sürücüye de hayır Cherokee daha iyi senin için diyemeyiz.
Kısacası burada bu konuyu tartışmaya gerek bile yok. Amaca uygun araç alınır...
Problem Dusterı,amacından daha fazla işi başaracağı şeklinde lanse edenlerde. Kendi web sayfası da dahil...