Neden Dacia Duster?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,811
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 515,285
Ynt: Neden Dacia Duster?

Maalesef Yavuz Bey bu türler hiç bitmiyor ve bitmeyecek. Benim bildiğim yaptığım en doğrusu diyorlar. İnsanların beklentileri zevkleri ve burada tartışılanın ne olduğu hiç umurlarında değil. İşin ilginci de bu davranış biçimini insanları uyarmak (yanlıştan döndürmek) ve bilgilendirmek adına yaptıklarını söyleyerek savunuyorlar.
 

Etiketler

Ynt: Neden Dacia Duster?

forumu ben de takip ediyorum bir süredir. 4x4 ünü almayı düşünüyorum. çevremde kime sorduysam ya çamur atıyor yada temkinli cevap veriyor. bu kadar mı kötü bu araç. çok gittim geldim. vazgeçeyim dedim.Başka araçlara gönlüm kaydı ama yine dönüp dolaşıp Dustera geldim. binek sedan alayım dedim; yeni çıkan araçların altları yere çok yakın. Malum doğa merakımız var. %30 stabilizede %70 asfaltta kullnıyorum. Aracın altı yere vurduğunda olmuyor. halen kullandığım araç 2010 model sembol. Sembol dusterdan çok mu güvenli sanki. ikinci el başka araç alsam 2010 üzeri hangi aracı alacaksın 4x4-dizel-SUV kategorisinde? benzinli araçla karşılaştırdığında benzinli benim kullanımımda yılda 2000 Tl fazla yakıyor. 4 yılda 8000 yapar. Fiyata gelince evet 60.000 TL iyi para. yıl sonuna doğru fiyatların biraz daha aşağı geleceğini düşünüyorum.Çünkü bu yıl firmalar araç satmakta çok zorlanıyor. Yıl sonuna uygun kampanya olursa 4x4 Dusterle; olmazsa sembolle yola devam.

Not : Bu bayram üzülerek de olsa haberlerde trafik kazalarını izledim. Audi ile ölümlü kaza yapanları gördüm.Allahtan rahmet diliyorum ölenlere. Kazayı insan yapar araba değil. Arabayı bilip ona göre kullanırsan faydasını görürsündiye düşünüyorum.

Sevgiler,saygılar...
 

Ynt: Neden Dacia Duster?

burası offroad bölümü. Benim mantığım arazide kullanacaksan bütçene uygun bir arazi aracı ve şehir içi arabası ( mesela 15-20 binlik arazi aracı ile 30-35 binlik şehiriçi arabası ) ya da dörtdörtlük şehiriçinde de kullanabileceğiniz arazi aracı. 60bin tl ye çıktıktan sonra 2005-2006 Grand cherokee mesela. Çok ağır olmamak kaydıyla arazide üzmez. Hem de arazi aracı kullandığınızı hissedersiniz. Yapmanız gereken aracı alırken kontrollerini iyi yaptırmak. Araçta çürük olamasın motoru yürüyeni düzgün olsun her türlü konforu yaşarsınız.
Bazı arkadaşlar diyecek ki 2014 model arabayla 2005 i mi kıyaslıyorsun.
Benim cevabım şu olur. Önce gidin duster ın içine binin. Hatta test sürüşü yapın. Sonra da Söylediğim araç satan bir galeriye gidin. Aracın içine oturun. Test sürüşü rica edin. Ne demek istediğimi anlarsınız....
 

Ynt: Neden Dacia Duster?

orgasmatron' Alıntı:
Oğuz Hoca merhaba, siz kesin 4x4 alın en dolusundan arabayı alırken yanında mukavva bir kutu veriyorlar onu da istemeyi unutmayın, kutudan iki tüp dayson silikon , bir şase, iki dingil ve bol miktarda paket lastiği ve pamuk çıkıyor.İsteyen bir tüp dayson silikonla aracın altına kutudan çıkan şase ve sabit dingilleri yapıştırıyor, paket lastikleriyle kapılara yalıtım yapılabiliyor ayrıca pamuklarla da biraz silikon yedirerek ses gelen yerler kapatılıyor, en sonunda mukavva kutu düzgün şekilde kesilerek kalan ikinci tüp daysonla döşemelerin altına ve motorun göğsüne yapıştırılarak işlem tamamlanıyor. 4x4 dusterınız hazır, güle güle kazasız belasız kullanmanız dilekleriyle kalın sağlıcakla.

bırak bu avamvari hareketleri .. hala üst perdeden konuşuyorsun.
 



Ynt: Neden Dacia Duster?

Ben patates alacağım. Yok siz havyar alın!
Duster alıp da memnun olan bu kadar insan varken ve neden tercih ettikleri (ettiğimiz) ortadayken hala bu tarz gereksiz muhabbetleri neden bu kadar seviyorsunuz anlamıyorum.

Görece ucuz, gereksiz elektronikler olmadan, manuel olarak yeteri kadar donanımı var. (ki ESP, ABS, 4 Airbag de yok değil)
Yıllar önce kullandığım 2.0 benzinli Suzuki Grand Vitara'dan kat kat daha iyi bir yol tutuşu ve çekiş gücü var. (Arazide onu hiç denemedim, yorum yapmam ayıp olur)
Vergisi düşük. Yakıtı düşük olsun diye tüp taktırmama gerek yok.
Tüp taktırıp da AVM'ye girememe, Feribota alınmama gibi derdim de yok.

Ayrıca Duster'ıma monster truck muamelesi yapma niyetim hiç yok.
Aile arabası da olsun, toprakta, yaylada da gitsin yeter diyorum.
Ama dört çeker olduğu için, karda buzda, benden çok daha fazla para ödenmiş olan iki çeker SUV'larla da dalga geçebiliyorum.

Daha ne diyeyim işte. Yeri geldiğinde Lada'dan kötü oluyor bu araba. Yeri geldiğinde de Cherokee'den
Ama Duster'ın olduğu yeri anlayamamış (ya da herhangi bir başlıkta, herhangi bir konuda) arkadaşlar ukala ukala konuşunca aylar sonra tekrar yazasım geliyor işte !!!
 

Ynt: Neden Dacia Duster?

Engin bey duster ınızı güle güle kullanın ama bu kadar çok kompleks yapmayın. Burası bir forum. Herkes bilgisini kendi doğrusunu paylaşmak için burada. Kendi fikrinizden farklı fikirlere de saygılı olmalısınız ki siz de aynı saygıyı göresiniz.
Herşeyden önce sizin arabanızdan daha pahallı 2 çekerler suv lar ile dalga geçiyormuşsunuz. Bu dalga otobanda yada asfaltta değildir herhalde . 2 çeker suv sahibi aracını arazide kullanacak olsaydı zaten 2 çeker değil 4 çeker alırdı. Sizin değilinizde Eğer iş arazide dalga geçmek ise benim 12000 tl lik land rover suv tarzı her türlü araçla dalga geçer. Ama bence dalga geçmek deyimi hoş değil.
Bakın benim arkadaşa önerdiğim grand cherokee ile babam bir kaza geçirdi. Eğer o kazada değil duster Q5 bile olsa bu gün rahmetli diye söz ederdim.
2200 kg lık araç sağlamlığı sayesinde hayat kurtardı. Ben önerimi yaparken bunları düşünerek önerdim.
Herşey bir yana bunlar benim fikrim. Size aracınıza hayırlı yolculuklar dilerim.

ImageUploadedByTapatalk1406961373771684
 

Ynt: Neden Dacia Duster?

Yine mi aynı muhabbet.....

Baylar, biz bunları yapalı 3 yıl oldu. ;D

Öyle şeyler azıyorsunuz ki, sanki sizden önce bunlar hiç konuşulmamış....

Boşverin Duster alacaktım da komşular caydırdı, duster yerine grand alsaydın ya, şu iyiydi bu kötüydü vs. vs. vs. muhabbetlerini.

İsteyen/beğenen alsın, istemeyen/beğenmeyen almasın. Artıları ve eksileri kefeye koysun, tartsın, kararını versin. Boşuna kimse kimseye akıl vermeye kalkmasın.

Buralara yeni takılıp "ben bilgi istiyordum" diyen kıymetli katılımcı da bizahmet sayfaları araştırsın.

Niye bunları yazdım? Gereksiz laflar edilip de kimse kimseyi kırmasın diye. İsteyen bu mesajı yok sayıp aynı şeyleri tartışıp durabilir de.... Bence hiç sakıncası yok. Nasıl olsa okumayacağım. :eek:
 


Ynt: Neden Dacia Duster?

Evet dacia duster ekonomik ve kullanıcı dostu bir araç, sağlamlık, güvenlik konularına gelince euro ncap test değerleri ortada, araç sadece 3 yıldız almış bu sanırım durumu özetliyor. Aracın sağlamlığı=şasesi . Bugün çoğu araçta artık monoblok şasi denilen, bağlantısı (kaynağı) az olan şaseler tercih ediliyor, mesala pick-up lar bu konuda daha iyidir (zaten ağırlıklarından kendilerini belli ediyorlar yaklaşık 2 ton) bende Ssanyon Actyon Sports pick up var, gerek yerden yüksekliği, sağlamlığı, yola hakimiyeti çok iyi,ancak onunda her yıl muayene ve hız limitleri gibi sıkıntıları mevcut. Benim şahsi görüşüm Duster ile virajlı yollarda çok dikkat etmek gerekiyor yüksek yapısının yanında ESP hiçbir işe yaramıyor, ayrıca aşırı hız tüm araçlarda tehlikedir. Sözün özü öncelikle araçtan ne bekliyorsunuz onu bir düşünün? yükmü taşıyacaksınız, hard veya soft off-road'mu yapacaksınız, sadece uzun yolda veya sadece şehir içinde mi kullanacaksınız? bunları göz önünde tutup alacağınız aracı seçmek daha mantıklı olur.Sırf heybetli diye off-road aksesuarlı, yüksek motor hacimli bir araç alıp şehir içinde dolaşmak ne kadar mantıklı olabilir ki?
 



Ynt: Neden Dacia Duster?

ya bu desturculara ne desen ne anlatsan anlamazlar onlara göre en iyi araç bu şartlara göre bu. Ama bir iki yıl sonra ya evet yanlış yapmışız diyip imana geliyorlar zaman her şeyin ilacı sonuçta
 

Ynt: Neden Dacia Duster?

orgasmatron' Alıntı:
ya bu desturculara ne desen ne anlatsan anlamazlar onlara göre en iyi araç bu şartlara göre bu. Ama bir iki yıl sonra ya evet yanlış yapmışız diyip imana geliyorlar zaman her şeyin ilacı sonuçta
Bişey söylemiyip sabır göstermeye çalışıyorum ama sen zorla kaşı beni diyorsun..
Orgazm problemi mevcutsa duster kötü araç deriz senin için ,boşu boşuna efor sarfetme burda
 

Ynt: Neden Dacia Duster?

Orgazmatronun anlamına bakarsan orgazmla alakasının olmadığını ayrıca olsa da tron ettirgenlik anlamına gelmektedir yani yaptırandır. Ornek megatron elektron anladın sen!
 





Ynt: Neden Dacia Duster?

orgasmatron' Alıntı:
ya bu desturculara ne desen ne anlatsan anlamazlar onlara göre en iyi araç bu şartlara göre bu. Ama bir iki yıl sonra ya evet yanlış yapmışız diyip imana geliyorlar zaman her şeyin ilacı sonuçta

Biz de seni bekliyorduk muhterem, nerelerde kaldın? Hep bir eksiklik vardı zati, biz Duster sahiplerine haddimizi bildirecek biri lazımdı... İyi oldu, haddimizi bilmiş olduk...

Ne böyük laflar etmişsin... :smiley: Zaman herşeyin ilacı durumları filan. Türk filmini yeni seyrettin galiba...

Sayende bu lafları da öğrendik, biyerlerde biz de caka satarız gari....
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,501
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst