Detay dan kastınız nedir?Fiziki ortamlarda ki detaylar mı yoksa insan davranışlarında ki detaylar mı ilginizi çekiyor?Gezmemin ki bu yaya olabilir umuma açık ulaştırma aracı ile olabilir (belediye otobüsü,tren,vapur) yada kendi aracımla olabilir tek bir sebebi var:Gezmeyi ve sonucu olarak her türlü yeni detayı,farklılığı başka bir mekanda nefes almış olmanın keyfini, okuyup öğrendiğim ilgimi çeken bir yere bende buraya geldim demenin keyfini hissetmeyi sevdiğim için paramın yettiği ölçüde geziyorum.
Gezilecek yerler sıralamasında hiç bir şekilde yöresel yemekler,gece hayatı kriterleri bulunmamaktadır.
Farklı yerler görmek,farklı insanlar tanımak gezmenin amacı mı yoksa bahanesi mi?Asıl amaç insanın bir şeyleri unutmak istemesi,bir şeylerden kaçmak istemesi olabilir mi?Çünkü uzun süre gezdikten sonra artık her yer aynı görünmeye başlıyor sankiGezielerde çok güzel bir yerde güzel bir evin bahçesinde gezmek için bekleyen bir karavan görünce hep aklımdan şöyle bir soru geçer.
Bu kadar güzel bir yerde yaşayan bir insan neden karavana ihtiyaç duyar?
Almanya’ya yeni geldiğimde her tarafın yeşil ve ormanlarla kaplı olması beni çok etkilemişti. Onlarca yıl sonra van gölünde, güzel bir havada gemiyle Akdamar adasına doğru giderken, gölün çevresinde ağaçsız dağlar eşimi ve beni büyülemişti.
Galiba yaşadığımız yerden uzaktaki yerleri gezmek daha cazip geliyor. Yabancı ülkeleri, tabiatı, çeşitli etnikteki insanları, onların yaşam tarzlarını görmek çok güzel.
Son yıllardaki gezilerimizde hiç acele etmeden, çevreyi, insanları tanıyarak gezmek, gezilerimizi ruhsal bakımdan da tatmin edici ve daha anlamlı hale getirdi.
Farklı yerler görmek,farklı insanlar tanımak gezmenin amacı mı yoksa bahanesi mi?Asıl amaç insanın bir şeyleri unutmak istemesi,bir şeylerden kaçmak istemesi olabilir mi?Çünkü uzun süre gezdikten sonra artık her yer aynı görünmeye başlıyor sanki![]()
Nasıl, hangi şartlarda gezdiğinizi yazmışsınız ama neden gezme ihtiyacı hissettiğinizi yazmamışsınız...2004 Yılında evimi yapmış, olmasını çok istediğim arabamıda almanın mutluluğuyla 4 çocukla birazda cahil cesaretiyle senelik izinimde şu güzergahı kullandım. Akçakoca, Alaplı, Ereğli, (Ereğlide bir arkadaşımda kaldım) Devrek, Bartın, Amasra, Cide (cide de pansiyonda kaldım) Doğanyurt, İnebolu (ineboluda bir arkadaşta misafir oldum)Abana, Çatalzeytin, Türkeli, Gerze ve Samsun.. Hayatımın ilk uzun gezisiydi. Denize doymuştuk...
Yine başşka bir Samsun dönüşünde Safranbolu yu merak edip gezdikten sonra bartından İnkum sahiline gittiğimizde akşam olmak üzereydi Kalacak yer araştırırken sahil kenarına çekmiş beyaz ford minübüsü camlarına da gazete kağıdı kaplamış önünede masa ve sandalyesini koymuş sigarasını tuttüren abiye çok imrenmiştim.. İlerde böyle içinde kalabileceğim bir arabam olsun istemişimdir. İşte gezmek diyince arkadaşlarım hep otelde kalmayı düşünürken ben çadırda, arabada kalma biraz macera peşindeydim. (Otelde kalmak bana göre değil) O abiden çadır kuracak yer sorunca; Burada çadır kurdurmuyorlar ileride güzelcehisar var orda kamp alanı var diye yardımcı olmuş, hayatımın ilk kampını güzelcehisar da yapmıştım....
Şimdi çocuklar büyüdü..emeklide oldum....2014 senesinden sonra hanımla rahat gezmeye başladım....
Buna vereceğim cevap sadece gezmeyi seviyorum olabilir, ya da çok çeşitli cevabı olur. Araba kullanmak, yürümek, farklı yerleri görmek, denize girmek......Ben bu sebeplerden dolayı hatta belki aklıma gelmeyen bir sürü sebepten dolayıdır ki... gezmeyi seviyorum.Nasıl, hangi şartlarda gezdiğinizi yazmışsınız ama neden gezme ihtiyacı hissettiğinizi yazmamışsınızDağ,taş,deniz,göl,nehir,yayla neredeyse genel olarak her yerde aynı.Bunlar gezme sebebi olsaydı hiç bir antalyalı gezgin uzağa gitme gereği duymazdı herhalde
![]()