Nedir Fotoğraf Çekmek, Bu Deklanşörde Ne Var Bu Kadar Çekici Olan?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan meseregan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,427

meseregan

Silence is a Heavy Stone
Yer
Trabzon
Web
www.meseregan.com
Merhaba, Adım Murat.
Nedir bu fotoğraf çekme olayı? Görüneni yansıtmak mı? Yoksa gördüğünü mü ? Yada görmek istediğinimi ? Kimisine göre basit şehirde dolaşıp deklanşöre basmak, kimisine göre çok zor, günlerce yağmur da çamurda dolaşmak yada küçük bir çadırın içinde saatlerce beklemek. Maddi bir getiri için de çekilmiyor bütün bu eziyetler.
Sadece ruhsal bir tatmin için mi ? Acaba bu insanın birşeyleri yada kendini yada o a çok beğendiği anı ölümsüzleştirme çabası mı ? İnsanlara mesaj vermek için diyenlerde var buna. Her ne için olursa olsun. Sabaha karşı üzerini çiğ kaplamış çadırından çıkıp güneşin doğuşunu çekmek yada saf bir çiğ tanesini, yada su içen bir tilkiyi. Bence bu hiç bir şeye değişilmeyecek bir duygu. Ama bizler umarsızca tüketmeye devam edersek gelecek nesiller bu duygunun ne oldugunu bilemyecek gibi görünüyor.
Saygılarımla...

Etiketler
Ynt: Nedir Fotoğraf Çekmek, Bu Deklanşörde Ne Var Bu Kadar Çekici Olan?

Merhabalar,
Karışık bir mevzu bu aslında, fotoğrafın herkese hissettirdikleri farklıdır bence...
Kendi adıma şöyle tanımlayabilirim ; bir tür terapi yöntemi...
Hafta sonu bişeyler çekemediğim zaman pazartesiden cumaya günler geçmek bilmiyor, enerji boşaltamıyorum sanırım:smiley:
İnsanlarla daha sıkı daha sosyal ilişkiler kuruyor insan...
Bunu şöyle tespit ettim, eskiden çocuklarla yakın değildim, fotoğraf çekmeye başladıktan sonra hem onlarla konuşmaya hem çekmeye hemde dünyalarını kurcalamaya başladım...
Bir kaç örnek sadece bunlar, paylaşım başlığının hareketlenmesini istedim, üzerinde durulası bir konudur...
Teşekkür ederim

Benim için tutkudur, sigaradan da güçlü bir tiryakilik. :smiley:

Görüneni yansıtmak mı? Yoksa gördüğünü mü ? Yada görmek istediğinimi ?

Çektiğimiz ana ve amaca bağlıdır sanırım. Her üçü de olabilir. Ve her üçü de ayrı güzellikte olabilir.

Keyif aldıktan sonra saatlerce soğukta veya çamurda beklemek de zor gelmiyor insana. :smiley:

Merhabalar arkadaşlar, öncelikle ilginize teşekkürederim. Sevgili Bilun tıpkı değiniz gibi bu bir terapi. Fotoğraf çekerken sadece deklanşörüm ve çekeceğim konu vardır benim için Ne kredi kartları, ne aracın bakımı, nede iş yerindeki sıkıntılar.Bu kesinlikle mükemmel bir duygu. Hepimiz hatırlıyoruzdur analog makinelerde filim tab edilirken nasıl jeycanla beklediğimizi, anlıyacagınız bence bu iş başından sonuna kadr kocaman bir macera ve baş rolünde kendimiz varız.
Ve BamBina evet çektiğimiz an ve amaç ne olursa olsun keyf almak işi özü sonuçta hissedilen haz gerçekten bir çok sıkıntıyı çekmeye değer.
Bu arada Bambina bayadır dijital almayı planlıyordum ve sonunda ne oldu sence?? Evet Canon ile başladıgım macerama artık Nikon D 100 ile devam edeceğim :smiley::smiley: Dijital de Nikon analogda hala Canon :smiley::smiley:

O zaman, Nikoncular arasına hoşgeldiniz diyeyim. :smiley:

Umarım ilk fotoğrafları yakında görürüz.

Umarım, ama çok karışık su an benim için. :smiley: Henüz tam anlamıyla bir deneme çekimi yaptığ söylenemez. Bu gün çıkacagım çekim için. Objektijim 28-70 ama çarpandan dolayı baya bir kaybım oluyor.

DSC_0272.jpg

Bir siteden aldığım fotoğrafı anlamak isimli Murat Eren'in yaptığı bir çalışma. Site çalışmadığı için dosyayı **'e gönderdim.
http://**.com/files/164562616/fotografi_anlamak.zip.html

ps: Benim bildiğim manuel'de nikon dijitalde Canon'du ama hadi bakalım :smiley:

Mustafa aramızda ki Canon'culardan. :smiley:

Denklaşöre basmak, benim için Nikon'da daha keyifli. :smiley:

Mustafa bende Canoncuyum inan ama dijital arıyordum fiyatıda uygun olunca alıverdim. Bakalım bu Nikonda ne var bu kadar çekici diye :smiley:
Canon EF manuel - EOS 650 - EOS 5 ve son olarakda Eos 1 aldım Canon u seviyorum. Eos 1 ve eos 650 yi verdim sadece badyleri üstüne az bir paraylada Nikon D100 aldım bakalım nasıl olacak.
Bende sizlerdeniiiiimm :smiley:
Bu şaka bir yana Mustafa bey Rapid share den gönderdiğiniz dosyayı okudum aslında makaleyi. Çok başarılı bir yazı. Çalışmada emeği gecenlere teşekkürederim.
Aslında ben fotoğrafcılık olayının psikolojik tatmin yönünü daha çok konuşmak isterim.

Valla Canon 5D kullandıktan sonra diğer makineler haram gibi geliyor. Böyle alıyorsun eline çakmak taşı kılıklı makineleri bir zevk alamıyorsun :smiley: Eos 1 güzel makine de sanırım saniyede 8 kare çekiyordu. Mantık olarak 4 saniyede bir filmi bitirmesi ne işimize yarar emin değilim :smiley:

Savaş muhabiri değilsen yada benim gibi saatlerce bekleyip vahşi bir hayvanın fotoğrafını çekmiyorsan başka :smiley: bu arada sanıyorum 10 kare çekiyordu saniyede ??

Benim kameram konusu dışında, bütün yorumlara katılıyorum. Özet olarak, güzel bir hobidir fotograf çekmek.

yok bizimkisi sadece ego tatmini : Kamp amacım genelde yabani hayvanların görüntüleri çekmektir. Hatrı sayılır bir arşivim yok ama yılmadım bu günekadar hiç, o yüzden çok anım var :smiley::smiley::smiley:
Aslında beklerken doğayı dinlemek hoşuma gidiyor.

anı ölümsüzleştirmek,bakınca o anlara dönmek çok keyifli

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,027
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR