Ynt: Nedir Fotoğraf Çekmek, Bu Deklanşörde Ne Var Bu Kadar Çekici Olan?
Düşüncelerimi nasıl anlatacağımı tam olarak kestiremiyorum,yanlış anlaşılmaktan korkuyorum doğrusu.Herşeyden önce insan yaşarken çevresindeki olanı biteni izliyor,neden sonuç ilişkisi çıkartmaya,araştırmaya olanlar karşısında tavır almaya sorular sormaya başlıyor.Bu biliçlenme süreci insana yaşadığı topluma,doğaya karşı bir sorumlulukta yüklüyor.İşte burda insan sorumluluğunu yerine getirebilmek,kendini ifade edebilmek,yaşanan kötülükleri,haksızlıkları,acımasızlıkları gösterebilmek için çeşitli yolları kullanıyor.Bunlar hepimizin bildiği gibi işte Resimdir,Müziktir,Heykeldir,Fotoğraftır,Sinemadır vs.En önemlisi bu süreç ayrıca insanın İNSANLAŞMASI nın da bir sürecidir.O yüzden bir kare fotoğraf için saatlerce soğukta beklenebilir.Bir yazar işkenceyi ölümü göze alıp gerçekleri kağıda döker,Ressam tuvaline,Müzisyen notalara.Fazla uzatmak istemiyorum.Geçmişte bunlar yaşandı günümüzde de bunun bir dolu örneğini görmekteyiz yaşamaktayız.Kalıcı tüm sanat eserlerine baktığımızda bu eserleri yaratanların bu noktadan hareket ettiklerini görürüz.Ben şuna inanıyorum.İnsan ne iş yaparsa yapsın mesleği ne olursa olsun önemli olan işini iyi,namusluca dürüstçe korkmadan yapması.Ben böyle düşünüyorum ne dersiniz arkadaşlar.