Nerden gördüm şu WJ'i

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dboran Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,425

dboran

Ana Kamp
Yer
Ankara
Arkadaşlar merhaba,
Ne güzel kararımı vermiştim. Alacaktim o pinin'i. Ok, lpg takilmiyor, yedek parçada bazı sorunlar var, fakat almaya karar vermiştim. Ta ki, bugun tesadüf eseri 2000 model GC WJ 4.0 Laredo'u görene kadar.
Bir galeride gördüm, henüz internet ilanı yok.
Hiç anlamam bu jeeplerden ve yardımınıza ihtiyacım var.
Galerici arkadaşın dedigine göre bu araç normal kullanımda, RWD (arkadan 2 çeker). O yüzden yakıt tüketimi diger GC'lere göre (sürekli 4WD) daha düşükmüş. Araçta LPG yok. Yol bilgisayarını kontrol ettiğimde 16.6 lt/100km görünüyor. Fabrika verilerine göre de bu civarda yakmasi gerekiyor.
Resmen arabaya aşık oldum. Pinin ile hic karsilastirma isine girmeyecegim ama sabit ücretli biri olarak da bazi tereddütlerim var.
Örnegin LPG donusumu sonrasi ayni degerleri yakalayabilir miyim?
Araç 150bin km'de ve 30000 YTL isteniyor. Bu deger çok mudur? Dışarıdan temiz görünüyor, kaza izi yok, iç döşeme normal gibi.
Sizce bu araba yürütme maliyeti olarak beni üzermi. Yani Pinin veya 20k civari bir Grand Vitara ile karsilastirildiginda. Bu araçlar için zaten 10lt ortalmayi, gozden cikarmistim. LPG ile GC de ayni hesaba geliyor. Sadece suan 10bin liralik fazla bir ödeme yapmam gerekiyor ki, o da aradadaki konfor farkı için benim tarafımdan kabul edilebilir.
Bir de bu aracı Ankara'da gösterebilecegim ustaya ihtiyacim var. Veya bana yardımcı olabilecek bir arkadaşa..
Teşekkürler..

Etiketler
Ynt: Nerden gördüm şu WJ'i

ŞAŞMAZ sanayide HMC var,murat usta ona götürebilirsin ,detaylıca bakarlar,0555 283 53 90

Teşekkür ederim, o tarafi hallettik o zaman
Bir de araç hakkında genel yorum alabilir miyim, galerici arkadaşın dedikleri doğrumudur? RWD, 4WD, az yakış olayı?
Bu model özellikle çok aranıyormuş, GC severler arasında

siz araca baktırın, zaten sorularınızın çoğuna yanıt bulacaksınız.ben yorum yapamam ama,yakıt konusunda az yakar mı? bence yakmaz....yakıt ve araç kıyasları içinde Levent hoca bütün detayları vermiş incelemenizde büyük fayda var......

doğrudur..
2 çeker kullanılabilen bir versiyondur....
ancaaaakkkk
en boş verisyonudur tr ye gelen....
yakıt farkı öyle fark edilecek kadar bile yoktur...
yok öyle çok arandığı falan...
en tutulanı 4,7 dir tüm dünya çapında...ve en az problemlisidir...
sürekli 4x4 olarak geçer ama bu sistemi kendisi ayarlar gerekirse ön gerekirse arkadan gibi ...

siz görünce bu hale gelmişsiniz...
size tavsiyem şudur gidin bir pinin e binin ne yapacaksanız o şekilde kullanın daha sonra birde wj ye bindirelim sizi, 2 araç arasındaki fark diye birşey olmadığını çünkü wj nin yanında pininin araba olmadığını anlarsınız...

pinin in işletme maliyeti ile wj nin işletme maliyeti kıyaslanmaz bile bu kadar açık ve tartışma bile götürmez bir konudur...bunu da şöyle anlarsınız 100 kalem çeşitli bozulacak malzeme listesi yapın bunları wj ve pinin olarak fiyat alın çıkan sonuca vereceğiniz tek tepki OHAAAA olacaktır...

aşşağıdaki linkte wj ile ilgli bilgilerde var bi bakın daha sonra spesifik sorularınız olursa yanıtlayalım....

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=67725.0

Teşekkürler Levent Bey, bugün sürmedim fakat koltuğa oturunca nasil bir araç olduğunu anlamama yetti. Zaten öyle bir karşılaştırma yapma niyetinde değilim. Benim tek sorunum, temiz olduğuna ve bana en az bir iki yil masraf çıkarmayacağına inandığım, bütçemi ayarladığım bir araca karar vermişken yeni bilmediğim bir seçeneğin ortaya çıkması. Bu anlamda aşağıdaki cümlenin ne anlama geldiğini tam anlamadim. GC, pinin veya vitaraya göre çok mu pahalıdır, işletme maliyeti olarak. Yani gerçekten bir aşk mı lazım bu ilişki için

İnanın sabahten beri bu sayfalarda dolaşıyorum, aslında bayağı bir bilgim oldu. WJ, xj, Zj nedir, motorlar, yillar vesaire. Emeği geçen herkese teşekkürler, eşsiz bilgiler deneyimler mevcut.
aşşağıdaki linkte wj ile ilgli bilgilerde var bi bakın daha sonra spesifik sorularınız olursa yanıtlayalım....

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=67725.0

yok aslında orada şu yazıyor, benim ne dediğimin önemi yok...100 kalem sarf malzemesi yada dağa bayıra çıkınca kırılacak değişecek malzeme listesi yapın fiyat alın zaten rahat rahat cherokee yi alırsınız demek istedim...

şimdi işin özü şu...
pini küçük araç...
wj devasa yanında...üstelik amerikan...üstelik 4000 ve üstü hacimler...
haliyle mantık öncelik düşük hacimliye gidiyor...

ama realitede öyle değil...

bi çok sarf malzmesi gayet iyi fiyat...bu iyi fiyatı anlayabilmek için muadillerinin fiyatını da bilmeniz lazım...

yakıt....
400-600 arası yakar ...ooooo çok muş...
e be kardeşim normal dediğiniz araçlar ne yakıyor?
passat 1,8t ne yakar?, pajero ne yakar?, vectra ne yakar? bunları iyi bilmek lazım...

yaniiiii....aracı gösterin muhtemelen gümüş gridir zaten...far yükseklik ayarı ve çift yönlü digital kliması yok...
ama vergi diliminde 1 alt dilimde avantajı var...
fiyatı normal
pazarlık tabii edin...

öyle daldan dal yazdım kusura bakmayın kavram kargaşası olmamıştır inşallah...

4.0 wj iyi iş miş. denk gelmedi bize biz 4.0 zj yi alırken. acaip az var wj 4.0 lardan türkiyede.

997799' Alıntı:
şimdi işin özü şu...
pini küçük araç...
wj devasa yanında...üstelik amerikan...üstelik 4000 ve üstü hacimler...
haliyle mantık öncelik düşük hacimliye gidiyor...

Haklisiniz, GC'i mantigim kolay kabul etmiyor Ama buna GC'in bendeki imaji neden oluyor.
Neyse, yarin araci sürünce, ustaya gösterince hersey belli olacak.
Teşekkür ederim yorumlarınız için.

dboran' Alıntı:
Haklisiniz, GC'i mantigim kolay kabul etmiyor Ama buna GC'in bendeki imaji neden oluyor.
Neyse, yarin araci sürünce, ustaya gösterince hersey belli olacak.
Teşekkür ederim yorumlarınız için.

bende g.c alamdan önce gidip vitara almıştım, 1,6 3 kapı, 1yılımın boşuna harcamıştım...

aracı sürüp ustaya götürdünüz mü?
ne sonuçlar elde ettiniz?
belki başka arkadaşlara faydası olur vereceğiniz bilgilerin..

selamlar, fatih..