Ynt: Nikon D40 yada Pentax K100D ?
Arkadaşlar,
D40 ne yazık ki resim kalitesi açısından D50 den daha iyi bir model. Bu tüm testlerde söyleniyor. Yani benim bir bilgim yok, söyleyenlerin yalancısıyım. ;D
D70S ise D80 çıktığından dolayı alınması ancak çok kelepir koşullarda bulunursa meyl edilecek bir model gibi gelir bana.
D80 almaya ise ne bilgim ne de bütçem elvermez şu an. Yumurtayı balyozla kırmaya benzer D80 alıp fotoğraf çekmeye kalkmam , çünkü ben daha işin ABC sini bilmiyorum.
İznik gezisinden sağolsun Sedat D70 vermişti. Çok sevmiştim ancak sürekli kararsızlık durumundan sıkıldım.
2.el bulma şansım yok. Çünkü ne çevremde var ne de ben makinayı kontrol etmeyi bilirim. :-[
Dolayısıyla D40 ve K100D küçüklükleri ve son yenilikleride içerdiğinden işe yeni başlayacak kompakttan DSLR ye giriş yapmak isteyen benim gibiler için ideal seçenekler gibi duruyor.
İşin aslı o kadar sıkıldıydım ki bu kararsızlıktan gidip Panasonic FZ50 yi alıyordum az daha. Ancak şu an onun yerine aynı rakama D40 yada K100D almak bana çok daha doğru bir seçenek geliyor.
Bilmem yanlış mı düşünürüm?