Nikon D40 yada Pentax K100D ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan taiga Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,168

taiga

Arkadaşlar,

Nikon D40 modeli ile Pentax K100D modeli arasında kararsız kaldım. K100D nin en önemli artısı SR titreşim önlemesi, en azından benim gibi acemilere göre ciddi bir olumluluk...

D40 ın ise AF motorunun olmaması bir dezavantaj gibi ancak elimde hiç başka lens olmadığından mesele yok diye düşünüyorum, ki zaten olası sonradan alacağım lenslerde AFS olacaktır...

Forumda pek çok fotoğraf ve makinalar konusunda deneyimli arkadaşlar mevcut...

Şu acemi arkadaşınıza bir güzellik yapıp bu iki makinayı acemi birinin kullanacağını göz önünde tutarak değerlendirip tercih yapmam da yardımcı olur musunuz?... :D

İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

Not: 2 yada 3 sene sonra bu aldığım makinayı oğluma verip daha gelişkin bir model almayı planladığımı da ilave edeyim.

Etiketler
daha öncede forumda vermiştim bu linki ama bi r göz atın isterseniz :smiley:
http://forum.netfotograf.com/dslr_slrlike_reviews.asp?msg_id=14136

Ynt: Nikon D40 yada Pentax K100D ?

Titreşim önleyici sistem iyi güzel hoş ama sadece hız gerektirmeyen, durağan (mesela manzara) fotoğraflarda işe yarar. Çünkü netleme ciddi şekilde yavaşlıyor. Ben pentax için kötü demiyorum, gayet iyi bir makinedir. Hatta D40 yerine tercih ederim ama benim tavsiyem Nikon D50 yada D70s olur...

Arkadaşlar,

D40 ne yazık ki resim kalitesi açısından D50 den daha iyi bir model. Bu tüm testlerde söyleniyor. Yani benim bir bilgim yok, söyleyenlerin yalancısıyım. ;D

D70S ise D80 çıktığından dolayı alınması ancak çok kelepir koşullarda bulunursa meyl edilecek bir model gibi gelir bana.

D80 almaya ise ne bilgim ne de bütçem elvermez şu an. Yumurtayı balyozla kırmaya benzer D80 alıp fotoğraf çekmeye kalkmam , çünkü ben daha işin ABC sini bilmiyorum.

İznik gezisinden sağolsun Sedat D70 vermişti. Çok sevmiştim ancak sürekli kararsızlık durumundan sıkıldım.

2.el bulma şansım yok. Çünkü ne çevremde var ne de ben makinayı kontrol etmeyi bilirim. :-[

Dolayısıyla D40 ve K100D küçüklükleri ve son yenilikleride içerdiğinden işe yeni başlayacak kompakttan DSLR ye giriş yapmak isteyen benim gibiler için ideal seçenekler gibi duruyor.

İşin aslı o kadar sıkıldıydım ki bu kararsızlıktan gidip Panasonic FZ50 yi alıyordum az daha. Ancak şu an onun yerine aynı rakama D40 yada K100D almak bana çok daha doğru bir seçenek geliyor.

Bilmem yanlış mı düşünürüm?

D40'ın görüntü kalitesinin D50'den daha iyi olduğunu söyleyen kişiyi tebrik etmekten başka yapacak birşeyim yok :D Görüntü testleri aynı ortamda aynı ışık koşullarında, aynı lens ve aynı çekim değerlerinde yapılır. Kit lens ile çektiği fotoğraftan (doğal olarak) memnun olmayıp, 1500 dolarlık keskin bir lensle çekilmiş fotoğrafı görünce söylenmiş eksik ve yanlış bir bilgi maalesef... D40 ve D50 aynı sensörü kullandıkça görüntü kalitesinde değişme olmaz. Bir ihtimal makinenin yazılımı renkleri daha doğru yakalıyor olabilir, keskinliği artırıyor yada azaltıyor olabilir ama bunların hepsi Photoshop gibi editörlerle daha başarılı bir şekilde halledilebilir zaten...

Bence sen aklını ve gönlünü dinle Haldun abi. Ne başka birini dinle, ne başka bir forumu oku... D40 da, K100D de gayet başarılı makineler... Sen hangisini aldığında için rahat edecekse onu al. Her ikisi de fotoğraf çekiyor, fotoğrafı asıl çeken ise fotoğrafçıdır.

d40 ı yalnız af-s kullanması sebebiyle tavsiye etmiyorum
bunun aksine k100d manuel lenslerde dahi titreşim engelleyiciyi kullandırtıyor ve görüntü kalitesi de oldukça iyi.
ikisinin arasında k100d derim. haricinde, alpha100 düşünülebilir.

Taiga ne yaptın ? Tercihin ne oldu ? merak ediyorum. Eminönünde nerde dolaştıysam Pentax önerdiler. Araştırdıgım dükkanlarda canon nikon ve pentax ın her üçünüde satıyorlardı. Profesyonel kullanıcı degilseniz fiyat ve özellikler açısından kıyasladıgınızda Pentax daha çekici geliyor. Elbette hepimiz kısıtlı bütçeye sahibiz yoksa markanın bir önemi yok bastırısınız parayı en iyisinden alırsınız.Japonyada pentax satışlarınında nikonu geçtigini söylüyorlar.

IMGP1179L1_m1.jpg

fena sayılmaz pentax için . Manzarada güzel.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,030
Kayıtlı Üye Sayımız
166,773
Kaydolan Son Üyemiz
Empecese

SON KONULAR

Geri