nikon d90

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mert212 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,774

mert212

Yeni Üye
[size=10pt][size=10pt]
mert212' Alıntı:
[size=12pt][size=8pt][size=12pt]selam arkadaşlar çok önemli bir sorum olacak eğer soruya cevap verırsenız çok sevinirim size dua edecem sorum şu d90 aldım üzerınde lens 18 105 lens vardı bu makinayla 5 yaş 12 yaş kız çocuk giyim resimleri çektım siteme koymak için tam randıman alamadım sonra 18 200 aldım ondanda tam bir netlik göremedim bu arada nikon bayilerınde bir arkadaş bana 24-70 tavsiye eti tabiki kullandığım lenslerı satım şimdi benim d90 lens yok arkadaş 24-70 tavsiye eti bu lens araştırdım 3.600 tl şaşırdım kaldım ben yapacağım iş 5 yaş 12 yaş kız çcuk urunu çekmek net temiz resim çekmek gerekirse d90 satarım bana iyi lens çüzünürlük iyi olsun tercihim bana yardım edin çok param giti bana önerceğiniz bir makina da olur önemli olan işimi sağlam yapmak nikon 24-70 gibi temiz çekim olsun şimdiden vereceğiniz bilgiden dolayı önceden sizlere teşekkür ederım hoçakalın
mert212' Alıntı:
[/size][/size] ;D
[/size]
[/size]
[/size]

Etiketler
Ynt: nikon d90

Sn.arkadaş önce şu kırmızı renkli yazı kaldır.normal .bir yazı ile devam et.ya nikon u satacaksın ,yada iyi bir lens alacaksınız.24 70 ile de o iş olmaz.fix bir lens al.90mm gibiyada 11o mm gibi.bahsettiğiniz lensler zaten kapak niyetine satlıyor.Son diyeceğim siz bu işin ehli değilseniz bırakın.Bu işi bilen bir tanıtım fotoğrafcısı arkadaş işinizi çözsün.o da bir ekmek parsı kazansın.bu meraklı arkadaşlar yüzünden çoğu moda fotoğrafcısı zor duruma düştüler.Allah herkese kolaylık versin size de .iyi gezmeler.

tamamda ftograf makinesi satarım bana önerecğin bir makina varmı modeli yazarsan sevinirim çok kişi danıştım ama her kafada bir ses geldi teşekkürler

Sn. mert kardeş.yaşınız ben ufak olduğunu tahmin ederek yazıyorum.Aksi halde kusuruma bakma.Nikon un optikleri ve kendisi herzman pahalı satıldı Nikonun iyi bir huyu en ilk çıkan lensini dahi bugün kullanıyor olabilmendir.öyle bir lens bulursaniyi olur..Bir de tercih meselesi.Birde bizde nikon fanatikliği var.pek te iyi muhabetler değildir.Siz tek bir iş için optik ve makina kullanacak değilsiniz.gibi geliyor bana.tek bir iş için olsa o bahsettiniz kıyafetleri cekmek için .mekana işiğa vs vs ye ihtiyacınız olacak.Bunlarda bir maliyet.Ha sizin düzeneğiniz bu minval da ise amenna.O zaman elinizdeki makina ya bir eski nikon manuel optiği uygun fiyata bulabilirsiniz.Bunu da ist da iseniz kolay çözersiniz.Dikkat etmeniz gerek şu keskin bir lens edinin zoom olmaz sa daha da iyi olur.Nikon kullanmadığım için size nikon lensi için şunu al diyemem ama nikonun iyi lensleri de epey para ader.bir 2000 gavur parası vermen gerek.mesela 70-210 arası iyi bir lens işini pahalı görür. biraz daha dolanın kafanıza yatanı bulursunuz.elimden gelince bilgim dahilinde yardımcı olurum.iyi gezmeler.

şunu demek istedım benim bir arkadaşım çine giti nikon 24-70 sanırım orda 1500 $ temin eder tabiki ben ist dayım ist fiatı 3.600 tl ben bu lensle temiz çekim elde edeceğim tahmin ediyorum ışık dediğiniz onlar kolay ama dağları ovaları iç,in değil ben ticaret le ilgili bu lensi kulanacam urunlerimi daha temiz bir gürüntü geniş bir alan elde etmeye çalışacam ama tabiki sizinde bilgilerınızı değerlendırmeye çalışırım yaşım 39 za dayanıyor ben ftografçı felan değilim ama temiz gürüntü çözünürlük beli eder benim amacım uygun bir lens almaktı ama nikon 18-105 kulandım nikon 18-200 kulandım birde af-s vr micro- nikkor 105 mm f\2.8g ıf-ed kulandım bunlarda randuman alamadım hepsini geri verdim şu anda nikon d90 makinam lensiz bekliyor önereceğiniz bir lens varmı bilinçli olarak bilgilerinizden dolayı teşekkürler

şimdi 18-105 ve 18-200'den randıman alamamaya bi ses çıkartmam! ama nikon 105 afs 2.8'den randıman alınamadıysa, o zaman fotoğrafı çekende bir sorun var demektir!

bu arada hatayı en başta yapıyorsun, kıyafet çekmek için daha geniş açılı lensler kullanman lazım. mesela bi 35mm sana daha iyi olur.

Arkadaşlar hiç boşuna uğraşmayın;
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=71783.0

Mert Bey tekrar ediyorum bir kursa gidip temel fotoğrafçılığı öğrenin. Eğer hala bu yaştan sonra kursa gitmem diyorsanız bir gezenbilir fotoğraf gezisine katılın, birini yakalayıp olayı anlattırın.
Biz size olay lenste değil, çektiğiniz fotoğrafları 100-200 TL'lik kompak makinalarda çeker diyoruz, siz hala lens önerin diyorsunuz. İnsanları boş yere uğraştırmayın. Saygı ve selamlar...

selamlar,bende d90 kullanıcısyım.Öncelikle şunu söylemem gerekiyor,18-105mm lensten verim alamaman tamamen senin fotoğraf konusunda bilginle bağlantılıdır bana göre.Ben o lensle bir çok alanda mükemmel verim aldım.Bence manuel modda çekim yapmayı iyice öğrenmen gerekiyor ve ışığı çok iyi kullanman gerekiyor.Boşuna lense para vermeyiniz şimdilik.Ama ille de para harcayacağım diyorsanız alın bir 50mm f/1.2 daha net çekimler yapabilirsiniz,ama tekrar söylüyorum ışığı kullanamazsanız en pahalı lenslerden dahi verim alamazsınız.Saygılar,sevgiler. turgay.

Bütçenizde elverişli ise Nikon 24*70mm süper bir lenstir,her zaman tavsiye ederim.Prime lensden neredeyse bir farkı yoktur.

Mert Bey sizin Nikon D 90 alıp,üstünebir de 18-105 les ile net fotoğraf çekememeniz şuna benziyor. Bisiklet ehliyetiyle Uzay gemisi kullanmaya çalışıp, kullanamayıp uzay gemisini değiştireceğm demene :smiley:

Şaka bir yana, Nikon fanatiği olmam bir yana. Bence de siz temel fotoğrafçılık kursuna gidin bu işi temel den öğrenin inanın pişman olmayacaksınız.
Saygılar.

yanlış anlamayın amma, nikonl d90 a netlik yakalayamamaktan bahsediyorsanız, s,ze iyi bir makine ve ekipman değil, iyi bir fotoğrafçı lazım

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.