Ynt: Nissan Terrano II Hakkında Herşey
Merhabalar,
Otomotik viteste ayrıca O/V var, sanırım over drive 'ın kısaltması. Vites kolunun yanında baş parmakla basılabilen küçük düğme. Buna bastığınızda eğer vitesiniz D de ise araç 3. vitesten fazla gitmiyor diye biliyorum çok dik olmayan asfalt yol inişlerinde bu kullanılabilir diye düşünüyorum.
Bu arada 245/70/16 lastiklerime karar verdim goodyear AT/SA olacak tanesi 265 tl. yarın taktıracağım.
Aracıma yaptırdığım işlemler ve maliyetleriyse (şimdilik)
- ön fern diskleri 190 tl (çifti)
- ön fren balataları 50 tl
- üst roliller 90 tl
- enjektör bakımları ve meme değişimi 350 tl
- yağ, yağ filitresi, hava filitresi, aks körüğü ... gib periyodik bakım parçaları ve yırtılan eskiyen ufak tefek parçalar (ama toplam rakamı çok etkilediler)
+ işçilik
toplam kdv dahil 1150 tl
Ön takımda hala biraz eksikler var galiba asfaltta düz gidişte problem yok ama eğimli araziye (ön tekerleklerden biri diğerlerinden yukarıda yada aşağıda olduğunda) girdiğimde ve direksiyonu tam sağ yada tam sol yaptığımda ön takımdan gacırtılar geliyor sanki yağsız kalmış yerler varda metal metale sürtüyor gibi yarın yada en kısa sürede tekrar ön takım kontrolüne gidecek.
Benim aracım yakıtı mazot lambası yanmadan bitiyor. Bir kere yolda kaldım aracı yeni aldığımda
Depoyu doldurduğumda 65 litre yakıt aldı Terranoların depoları 80 litre değilmiydi? yoksa benim depodamı bir problem var sizde durum nasıl ?
selamlar