<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Nissan Terrano II Hakkında Herşey </b><br />
<br />
Merhaba,sayin madmarcus(isminizi goremedim kusura bakmayin)sanirim araciniz otomatik.<br />
Sayin sorarsalar(isminizi goremedim)karda araci arkadasimizin dedigi gibi 4h konumuna aliniz.<br />
Bunu arac saplanmadan,kaymadan once yapiniz,sonra gec olabilir.<br />
Sert olmayan hareketlerle oldukca yavas surmeye calisiniz.<br />
Egimlere,inislere,cikislara,zemine,hava sicakligina vs vs gore hep dikkatli temkinli davranin.<br />
Durmak icin uzaktan,duracaginiz yere yaklasirken yavaslamaya baslayiniz.<br />
Seyir halindeyken mumkunse durmayacak kadar yavaslayiniz,durunca kalkamayabilirsiniz.<br />
Yumusak kardan korkmayiniz,tutunma olur,kar ezilmis,havada soguksa buz olur.<br />
O zaman zincir bulundurmakta fayda var.Veya malum bir suru alternatiften birini.<br />
Kar paleti,kar corabi,kar tutucu vs bir suru yeni seyler cikti.<br />
Hic biri son derece basit ve senelerce kullanilacak seyler degildir.<br />
Hic biri yoksa, araciniz arazi araci yaninizda mutlaka bir kac parca ip vardir.<br />
Ipleri janttan gecirip lastige aralikli sarin,gecici de olsa zincir vazifesi gorur.<br />
Dikkat dingile degil sadece lastige denk getirin.Her jantta delik,desen vardir.<br />
Trafik yonetmeligi zincir,tornavida,pense,ampul,yangin sondurucu,ecza vs zorunlu diyor.<br />
Ben Antalya,Izmir,Bodrum'da yasiyorum bahane degil,karli bolgedeyseniz bulundurmak sart.<br />
Kar yagarken buzlanma pek olmaz.Gunes batinca isi aniden duser don olur.<br />
Iste o zaman kayma baslar.Aracinizda dis isi gostergesi varsa kisin her zaman kontrol edin.<br />
Sifiri gordunuzmu ayaginizi korkak alistirin.Aracin arkasina bir yerlere uc dort paket tuz atin.<br />
Ne olur ne olmaz cok zor bir durumda epey ise yariyor.Bagaj gergi lastigi de cozumdur.<br />
Faydali sitelerde gezerken tecrubelerini aktaran arkadaslarin yazilarina gozgezdirin.<br />
Bazen biz yillarin suruculeri bile yeni seyler ogreniyoruz.Saatlerce konusulacak bilgi var.<br />
Zaten bildiginiz seyleri yazdiysam idare edin,faydasi olduysa da ne mutlu.<br />
Iyi geceler.</div>