Off-road Aracına CB Telsiz Tavsiyesi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan impeesa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 64
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 44,618
Ynt: Off-road Aracına CB Telsiz Tavsiyesi?

impeesa' Alıntı:
evet, Reha bey olayı farklı boyuta taşıdınız lakin iyide ettiniz. muhtemelen bir kaç araçlık bir konvoy yaparız zaten ama olurya tek olurda mahsur kalırsak diye düşünmüştüm.

bambaşka bir olaya atladık, şimdi uydu telefonuda bakmaya başlayacağım. volki tolki kullanmışlığım vardı bir nebze telsize daha yakın hissediyordum kendimi :smiley: lakin uydu telefonu bildiğimiz cep telefonlarından çok farklı bir olay sanırım . cihaz bakarken ne gibi teknik özelliklere dikkat etmeliyim? ayrıca hat tahsis (lisans , belge v.b.) durumu nasıl oluyor ?

telsiz konusundada fazla alternatif tavsiye çıkmadığı için asder1'in tavsiyesine uyup presidentin herhangi bir modelini alıp, 2 mt lik cebeci bir anten takacağım sonuç olarak.

selamlar öncelikle lisans için amatör telszicilik sınavına girmeniz gerekmektedir.Ve ayrı bir hat tahsisi cb'ler için geçerli değildir.uydu telefonları bütçenizi sıkıntıya sokabilir.Reha abinin dediği gibi bir kaç araç ile konvoy halinde hareket etmek en iyisidir.Kazasız belasız geziler ve güzel haberleşmeler dilerim
73
tb7ea

Etiketler

Selamlar
Uydu telefonu, "uyduyu gorebildigi surece" calisan bir sistem. Konusurken "gecikme oldugu icin" cok da eglenceli degil konusmasi ama allah korusun ters bir durum oldugunda hayat kurtarici oluyor. Uydu telefonlarinin yenisi 1000USD civarinda sanirim ama ben 2.el 300USD ye almistim sahibinden.com'da.. Kullanmak icin aylik 8USD bir sabit ucreti var sanirim (ne kadar odedigimi pek hatirlamiyorum) ve konusamanin dakikasi saniri 1USD civarinda.. Ama dedigim gibi.. acil durumlarda kime hesap yapmiyor..

Role'ler icin, CB'ler role kullanmiyorlar.. maalesef amator lisansi alsaniz bile amator rolesi olan yer cok az. Yani , Kaan arkadasimizin da belirttigi gibi en saglami konvoy olarak hareket etmek..

kusura bakmayın, yazdıklarımız "iç karartıcı" ama tedbirli olmak şart, zira doğa nın şakası olmuyor..herkese guzel gunler dilerim, reha

slm üste linkini verdiniz telsiz president eski bir modelidir am fm modülasyon çeşidi var çıkışı 4 watt kanal adedi 40 maykı yok galıba resimde gördüm kadarıyla sade bir cihaz istiyorsanız işinizi görür yalnız telsiz ne kadar temiz içini açmadan gereklı cihazlara baglamadan belli olmaz bu cihazın aynı tipi çalışır vaziyette maykıda var bir arkadaşımda var telefon numaram üste yazıyor bana ulaşırsanız yardımcı olurum

Hala bir CB telsiz arıyorsanız yakında aselsan marka halk bandı piyasaya çıkacak.Garantili sıfır telsiz istiyorsanız bunuda düşünebilirsiniz

umutkaptan' Alıntı:
Hala bir CB telsiz arıyorsanız yakında aselsan marka halk bandı piyasaya çıkacak.Garantili sıfır telsiz istiyorsanız bunuda düşünebilirsiniz

Evet geçenlerde okumuştum Aselsanın yeni telsizini. O kadar çok President ve Midland markası duydum ve okudum ki, sanki diğerleri çok iyi olmayacakmış gözüyle bakmaya başladım, birde konuya çok acemi olunca çok temkinli hareket ediyoruz. şimdilik acemilik atmak kurcalamak için ikinci el bir tane president alıp deneyeceğiz. o zamana kadar aselsan çıkmış olur bizim araçta montaja hazır hale gelmiş olur.

aselsan halk bandı telsiz yapmaz ayrıca sivillere cihaz üretmiyor.Kurum artık eskisi gibi değil.ben burada ilk defa duydum.Aselsan'ın cb işine girdiğini bakalım neler duyacağız :smiley:

aselsan halka açılıyorsa iyi askeriye sivilleşiyor desenize halk bandına kadar düştüğüne göre:smiley:

Benimde sıkı bir telsize ihtiyacım var teknik olarak konuya çok uzağım ,offroard aracım için düşünüyorum ,değerli bilgileri paylaştığınız için
teşekkürler,

ORHANBIYIKLI' Alıntı:
Benimde sıkı bir telsize ihtiyacım var teknik olarak konuya çok uzağım ,offroard aracım için düşünüyorum ,değerli bilgileri paylaştığınız için
teşekkürler,

Abi hem el telsizi hem arac telsizi olarak kullanabilecegin, bisey dusunuyorsan ve aracda sabit olmayip sokup kullanamdiginda eve koyabilecegin, ben satiyorum bir set.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=57304.0

Kürşatcım güzel ve temiz gözüküyor fiyatıda uygun gibi. ama ben sabit telsiz istiyorum senin verdiğin telefondan o arkadaşa (bostancıdaki)ulaştım ,fırsatını bulduğumda gidip görüşeceğim

ORHANBIYIKLI' Alıntı:
Kürşatcım güzel ve temiz gözüküyor fiyatıda uygun gibi. ama ben sabit telsiz istiyorum senin verdiğin telefondan o arkadaşa (bostancıdaki)ulaştım ,fırsatını bulduğumda gidip görüşeceğim

tamam abi, Ozan dan aldim bende bunu, bende aracima sabit taktigimdan satiyorum, ama benim aracim guvenlikli bir sitede duruyor geceleri eger oyle olmasa kesin sabit takmazdim :smiley:

Daha önce ilgili soruyu sormuştum fakat bir yanıt alamadım.bilgisi olan varsa yazabilir mi acaba.Şimdiden teşekkürler.
kedicik' Alıntı:
Şunu da merak ediyorum.Diyelim ki ormandayım biliyorumki yakınlarda Orman İşletmesi Kulesi var ve ben CB kullanıyorum.Onlar farklı bir hat yani kendi özel hatlarını kullanıyorlar.Ben CB den onlara ulaşabilir miyim acaba.

Bir acemi olarak ben de bir iki soru sorayım o zaman :smiley:

1) Off-road aracına telsiz alınma sebebi sadece ekip halinde çıkıldığında iletişim kurabilmek için mi? Kötü bir durum (kaza, benzin bitmesi vb.) karşısında cep telefonları çekmediğinde yardım çağrısı yapabilmek için mi alınır?

2) Amatör lisansı olmayan bir kişi düşünelim. Aşağıdaki seçeneklerden hangisini önerirsiniz?

Seçenek a) Garantili bir midlan CB Alan 42 (diğer ismi ile 75-822) el telsizi 300Tl civarı
Seçenek b) Garantili bir çift Midland PMR el telsizi 150Tl civarı
Seçenek c) Amerika'dan Midland CB Alan 42 el telsizi 2 tane 300TL civarı (biri bana diğeri eşime veya yol arkadaşımın arabasına)
Seçenek d) Amerika'dan Midland CB Alan 42 el telsizi + bir çift Midland PMR 1000pv4 el telsizi 300TL civarı

a,c ve d seçenekleri hep aynı fiyata geliyor.

Sayın umutkaptan cevabınız için teşekkür ediyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,944
Kayıtlı Üye Sayımız
166,714
Kaydolan Son Üyemiz
rsl54

SON MESAJLAR

SON KONULAR