Off-Road Gezilerinde Hangi Telsiz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Gezginkopek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 38,302

off-road gezilerinde hangi telsiz

• Kullanılan toplam oy
    53
Ynt: Off-Road Gezilerinde Hangi Telsiz?

Onur bey biz her sene sınav ücretini yatırıyoruz ama bir türlü sınava giremiyoruz :D Bkz:

mogzilla' Alıntı:
Hayırlısı ile bu sene de girmeyeceğiz di mi Sedat'çığım ? ;D

Bu sene Kasımda zorlayacağız umarım. Brovenizi güle güle kullanın, ilk seferde A sınıfı gerçekten zor...

Bu arada bildiğim kadarıyla elektronik mühendisleri sadece mors sınavına girerek A sınıfı brove alabiliyorlar, diğer sorulardan muaf oluyorlar...

Etiketler

Elektronik Müh. sadece mors bilmesi gerekiyor ve diğerlerinden muaf ise hemen başvurayım :smiley: Sedat, Kasım 'mı dedin. Şu sınavların zamanını nereden öğreneceğiz. TRAC 20 gün önceden duyuruluyor demiş, kesin bu şekilde kaçar. Eğer haberiniz olursa beni haberdar edin Mors alfabesini çalışmaya başlayayım.

Evet Kasımda :smiley: 1 ay kala duyurulara başlıyorlar. Hepimiz ajandalarımıza telefonlarımıza kaydedelim ve forumda birbirimizi uyaralım, duyuralım, dürtelim... Yoksa unutuveriyoruz valla ;D

Mors çalışmak için çok basit programlar var, tavsiye ederim ;) Mors sınavını geçemeyenler B sınıfı brove alabiliyorlar...

"Öğrenmenin yaşı yoktur" derler ama !!?... Bu olay gözümde o kadar büyüyor ki, sormayın !...

MK51' Alıntı:
"Öğrenmenin yaşı yoktur" derler ama !!?... Bu olay gözümde o kadar büyüyor ki, sormayın !...

Mustafa abi hiç büyütme. Bende daha önceki sınav soruları var, en azından B sınıfını çok rahat alırız ;)

gintro' Alıntı:
Ekim ayına not ettim..Sizlere de hatırlatırım :smiley: Şu mors programlarının linklerini ver de Sedat aramayalım..

Bu program;

http://www.trac.org.tr/modules.php?name=News&file=print&sid=67

Bu da online çevirici ;)

http://www.mors.gen.tr/mors/content/mors-cevirici

merhaba arkadaşlar reha bey bir soru sormak istiyorum ben avcıyım ve ormanda araçla gezmeyi yeni yerler keşfetmeyi seven biriyim aracıma telsiz almak istiyorum bana yardımcı olurmusunuz fakat yani sertifikasız kullana bileceğim bir telsiz almak istiyorum aracımda sürekli kalacak ve bunun yanındada iaraçla uzun mesafede irtibat kurabileceiğim araçtan uzaklasınca kullana bileceiğim telsiz almak istiyorum bana yardımcı olurmusnuz bu konuda.
saygılar şimdiden teşekkürler.

size tavsiyem bir adet mobil cb cihaz 1 adet mobil anten . araçla irtibat içinse birel telsizi tabi oda cb olacak
bütcenize göre marka ve model seçenekleri sıralanabilir ortalama 300 ytl civarı tutar sanırım 2 el alırsanız buşekilde araçdan 30km uzaga çıkış yapabilirsiniz el cihazınızlada 4 km ye kadar aracınızla irtibatta olursunuz aselsanın çok güzel el telsizleri var çift 30 kanal ve kullanışlı cihazlar
o almanızın bi mantıgı yok zaten çok temiz 2 el cihazler çıkıyo bazen

Zafer bey,
kusura bakmayın, mesajınızı şimdik gördüm.. bazen "uyarı" gelmiyor, o yüzden görmemişim...

sniper_zafer' Alıntı:
merhaba arkadaşlar reha bey bir soru sormak istiyorum ben avcıyım ve ormanda araçla gezmeyi yeni yerler keşfetmeyi seven biriyim aracıma telsiz almak istiyorum bana yardımcı olurmusunuz fakat yani sertifikasız kullana bileceğim bir telsiz almak istiyorum aracımda sürekli kalacak ve bunun yanındada iaraçla uzun mesafede irtibat kurabileceiğim araçtan uzaklasınca kullana bileceiğim telsiz almak istiyorum bana yardımcı olurmusnuz bu konuda.
saygılar şimdiden teşekkürler.

Deniz beye katılıyorum.. bence de bu işlerin en iyi ilacı "cb" cihazlar, hem araçta sabit olabiliyor, hem de lisans gerektirmiyorlar, el modelleri de sizin ihtiyaçlarınızı tam karşılıyor.. PMR denilen cihazları ise, modern ciazlar olmasına rağmen çok önermiyorum.. Zira, hem araç için sabit modelleri yok, hem de frekansları kendine has..

2.el almak çok makul, zira artık" arkadaş" peşindeki dostlarımız "internet chat" keşfedince, piyasadan çekildiler ve onlardan kalan cihazlar gayet makul fiyatlı..

yanlız yasal bir uyarı: kullanıcının lisans sahibi olması gerekmiyor ama cihaz'ın kendisi için TV bandrolü gibi "lisans" gerekiyor ve bunu alabilmek için de cihazın faturasının olması yeterli.. Ama kaç cihazın "lisansı" var derseniz...... yorum yok

iyi günler dilerim, reha

Selamlar,
maalesef lisans "affı" bence sözkonusu değil. Zira, "af" gelen konular genel de "parasal" oluyor.. Ancak, telsiz lisansı içinde 2 adet konu barındırıyor

1) Devlete ödenecek para.. zaten çok cüz-i ama affa konu olabilir
2) Kullanılan telsizin "devlet tarafından onaylanan cihaz olduğunu ve ülkeye kanuni yollardan girdiğini " ispatlıyor, ki, sanırım buna af gelmesi çok mümkün değil..

zaten bu kouda bir kamuoyu'da olduğunu sanmıyorum.. maalesef hem dünyada hem de ülkemizde telsizcilik (ki, ibence ilk adımı olan CB ) can çekişiyor..

ama tabii yukarıdakiler benim şahsi görüşüm, yanılıyor olabilirim.. iyi günler dilerim, reha

Lisanstan kasır sanırım ruhsat . CB cihazları Herkes Ruhsatlandırabilir . Ancak Cihazın faturası olması gereklidir . Bunun dışında eğer kendiniz imal etmediyseniz ruhsatlandırmak mümkün değil . Cihaz affı konusu söz konusu değil neyazık ki ...

Saygılarımla ...
Barış

amerikadan motorola EM1010TPR modeli el telsizi geldi bana kutusunda 3 adet telsiz şarj kiti 110v. 1 adet kulaklık 3 adet araba çakmağından şarj 1 adet bu cihazdan kullanan varmı acaba benim kullandığım piyasa telsizleriye farklı frekensta şehir içi 1.8mil açık alanda 20mil görüşme yaptığı yazıyor bu tiplere çatı anteni uygulanırmı ?

Selamlar,
bu cihazlara "anten" takılması kanunen yasaktır.. Ayrica, dikkatli bakarsanız bu cihazlarda "anten" için çıkış bağlantısıda mevcut değildir.. Ancak, bu cihazların içini açarak "uygun anten boyunu" hesaplayarak bir anten takabilirsiniz.. iyi gunler ,reha

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,986
Kayıtlı Üye Sayımız
166,733
Kaydolan Son Üyemiz
kayin

SON KONULAR

Geri