Off Roadçu Duster

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mountaineer16 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,162
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 335,804
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Etiketler
Ynt: Off Roadçu Duster

Ümit bey,
Rollcage nedir bilirim,
bana bu araçta fazlası var gibi geldi
niye toptan saldırdınız bir anlayabilsem.

AL1820' Alıntı:
Ümit bey,
Rollcage nedir bilirim,
bana bu araçta fazlası var gibi geldi
niye toptan saldırdınız bir anlayabilsem.

Saldırmak olur mu canım, bilmediğinizi düşürek açıklama yapmıştım sadece. Sizi üzdüysek kırdıysak özür dilerim Ali Bey.

Saygılar

Normal bizim gibi hafta sonundan hafta sonuna yapılan off road gezilerinde kullanılan araçlarda roll cage yapılırken işlevsellik göz önünde bulundurularak kısmi olarak roll cage yapılmaktadır. Profosyonel yarışlarda ise belli standartlarda (dikişsiz çelik çekme boru vb. ) ve homoligasyonlu (resmi onaylı) ürünlerin kullanılması zorunludur. Ayrıca aracın fotoğrafı arkadan çekilmiş şöför kapısından çekilseydi boruların merkez birleşim yerleri gözükmeyecekti. Bu yüzden Ali Bey böyle yorumlamış olabilir... Tartıştığınız şeye bakın altı üstü boru :smiley:

SERKANEFE' Alıntı:
hiç mi rally görmediniz hiç mi offroad ? Rally 'de de normal modifiyesiz araçlarla çıksın araç markaları diyorsunuz, bilmem farkında mısınız ?

siz hiç rally izledinizmi.grup n sınıfında sadece fabrika çıkşıtan extra araca rollcağe takılır.homolege ön koltuklar takılır.cam mikalı ile değişir.arka koltuklar sökülmez bile.duster şasisiz kemiksiz olduğundan iskelet yapılmış.burkulmada dağılmasın diye amortisör kuleleri birbirine sabitlenmiş.normal bi arabaya konacak rollcage borunun 2 3 katı boru kullanılmış.tavan direkleri çok zayıf olduğundan.siz bir yarışta kapalı parka girip bakın hangi araçta bu kadar boru kullanışmış.ve bu güvenlik dakar gibi speed bi etap için.çok çok güvercin takla atarsa diye.bu kadar masraf yapıp araziye çıkacak biri için ekonomik olmaktan çıkıp enayilik olur bu masraf.toplam harcamaya bi rubicon alınır.sokulur parkura.çıkışta 100 lira verilir çırağanda davete gidilir.

murat bey, bende bunu kastetmiştim,
araçta şasi olmadığı için, arabanın içine
bir apartman yapacak kadar demir koymuşlar:smiley:)
bu durumda motorda yetersiz kalır sanırım.

AL1820' Alıntı:
murat bey, bende bunu kastetmiştim,
araçta şasi olmadığı için, arabanın içine
bir apartman yapacak kadar demir koymuşlar:smiley:)
bu durumda motorda yetersiz kalır sanırım.

buda bizim cehaletimiz.o kadar yarış izle.o kadar tamirhane gez.insan bi eğilip bakar arabaların içi nasıl.en iyi rollbar yapan usta ilyas ustanın orda en azından eğil bak ne var içerde.ben bi iki buggy gördüm yarışan ki buggyler çıplak onlarda heryer borudan bu arabalarda kullanılan borudan 3 buggy çıkar tahminen.ama yeni deprem yönetmeliğinden haberimiz yok.ondanda konuya turk kalmış olabiliriz.doğal gaz işleri yapan bi yeğenim var.ondan alayım 8 10 boy boru.döşeyeyim jaluzi gibi enlemesine.nolur nolmaz.

şaka biryana, demekki bu araçta askıda kalmamak için dikat etmek gerkiyor...
resimlerden anladığım iki veya üç tekerleğin askıda kaldığı bir
durumda araç ciddi zarar görüyor olmalı... benim araç sahibi arkadaşlara
tavsiyem yol dışına çıkmasınlar...

İnşaat Mühendisine ihtiyaç olursa bana Pm atın. Statik hesaplarınızda yardımcı olurum ben size ;D

Murat bey, yazdıklarınızdan konuyu iyi bildiğiniz anlaşılıyor,
bu rollcağe uygulaması demir borudanmı yoksa daha hafif
malzemelerdenmi yapılıyor?

AL1820' Alıntı:
Murat bey, yazdıklarınızdan konuyu iyi bildiğiniz anlaşılıyor,
bu rollcağe uygulaması demir borudanmı yoksa daha hafif
malzemelerdenmi yapılıyor?
bildiğin su borusu:smiley:
40 mm sınırı var sanırım.arkadaşlar uzman onlar açıklar metalurjik mevzuatı.sitedeki en bilgili insanlar duster sahipleri.üstadlardan biri aydınlatır.hem sizi hem beni

internette biraz araştırdım özel çelik malzemeler kullanılıyormuş.

AL1820' Alıntı:
internette biraz araştırdım özel çelik malzemeler kullanılıyormuş.

ali bey sizde gizli duster fanlarındansınız galiba.çok satıyor olmalı.bugün temde 3 tır dolusu duster gördüm.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,035
Kayıtlı Üye Sayımız
166,781
Kaydolan Son Üyemiz
GS adv

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri